Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:03:37 GMT

تصمیماتی که صنعت دارو را ورشکسته می کند!

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۰۶۱۷

تصمیماتی که صنعت دارو را ورشکسته می کند!

ایسنا/مرکزی عضو هیات مدیره یک شرکت تولید دارو گفت: تصمیمات خلق‌الساعه یا تغییرات در عرصه تامین ارز به راحتی این صنعت را صنعتی ورشکسته می کند و واردات را که چندین برابر نیاز به ارز را بالا می برد، پر رونق می کند.

امیرعلی اورندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر حمایت از صنایع دارویی کشور اظهار کرد: بر خلاف تصور و تبلیغاتی که در خصوص داروهای خارجی می‌شود، تولیدات کشور ما از کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که بارها از سوی مراجع مختلف اعلام شده صنایع دارویی کشور قادر به تولید بیش از ۹۷ درصد نیاز کشور با هزینه بسیار قابل قبولی در مقایسه با واردات هستند.

وی گفت: طی سالیان گذشته از یک صنعت صرفا وارداتی به صنعتی تولیدی تبدیل شده‌ایم و حرف‌های زیادی برای گفتن در عرصه ملی و بین‌المللی داریم، اما متاسفانه همیشه تبلیغات خارجی‌ها و تمایل خارجی‌ها به عقب نگه داشتن کشورهای دیگر، سوی دیگر قضیه است که باید هوشیار بود و راه صحیح را ادامه داد.

او تصریح کرد: یکی از مهمترین و اساسی‌ترین مولفه‌های کمک کننده برای تولید و حمایت از تولید داخل، سیستم‌های مالی و بانکی و تخصیص ارز برای تولیدکنندگان واقعی است که می‌تواند تولید را رونق دهد و جهش تولید ایجاد کند. ایجاد تولید و جهش تولید موجب بهبود کسب و کار داخلی و بهبود معیشت و شرایط زندگی افراد مرتبط با زنجیره بزرگ این تولیدات خواهد شد.

این فعال صنعت داروسازی در ادامه گفت: به عنوان مثال اخیرا با تغییرات اعمال شده در ارز صنایع دارویی و عطف به ماسبق کردن برخی ثبت سفارشات و گروکشی‌های بانک ها، موانع بسیار زیادی برای تولید کننده داخلی ایجاد شده و راه برای واردات تسهیل شده است. جلوگیری از واردات غیر متعارف چه در زمینه مواد اولیه چه در زمینه محصولات نهایی باید در دستور کار همه دست‌اندرکاران باشد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی واردات ممنوع است، استثناء گذاشتن مفهومی ندارد، تاکید کرد: همه باید کمک کنیم تولید در کشور شکل بگیرد وگرنه واردات به هر شکل که باشد کمک‌های مالی و سرمایه‌های کشور که باید برای حمایت نیروی انسانی و کارگران و حمل‌ونقل و آب‌وبرق و همه قسمت‌های درگیر صنایع کشور باشد را روانه صنایع کشورهای دیگر و حمایت از کارگران خارجی و صنایع وابسته آنها مثل بسته‌بندی و حمل و نقل در سایر کشورها می‌کند و سوبسیدی هم اگر حق صنایع کشور باشد مستقیما به حساب کشورهای دیگر خواهد رفت.

اورندی افزود: اصلاح فرآیندهایی که ناخواسته در سازمان‌های ذیربط کار را برای تولیدکنندگان سخت می‌کند و زمینه برای واردات فراهم می‌شود یکی دیگر از مواردی است که می‌بایست به جد در همه بخش ها مورد توجه مسئولین باشد. اینکار حتما با مشاوره گرفتن از سندیکاهای مرتبط و فعالین این بخش امکانپذیر است  و حتما راهنمایی‌های بهتری برای حصول نتیجه به مسئولین ارائه خواهد کرد. تصمیمات برخی کارشناسانی که در برخی سازمان ها طعم سختی تولید را نچشیده‌اند هرگز در این زمینه کمک کننده نخواهد بود.

وی گفت: استفاده از سامانه‌ها و دولت الکترونیک و کاهش رفت و آمدها جهت تسهیل امور خوب است، اما بسیاری از سامانه‌های مورد استفاده به نحوی است که وابسته به تصمیم کارشناسانی است که گاها فرصت رسیدگی ندارند یا به نحوی اعمال نظر شخصی می‌کنند و شرایط مساوی برای همه شرکت ها فراهم نمی‌شود یا به نوعی تسهیل در واردات ایجاد می شود. سامانه‌ها باید با همفکری فعالین بخش‌های مختلف تولید آماده سازی شوند تا تسهیل‌گر سیستم‌های تولیدی باشند.

اورندی بیان کرد: بکارگیری نیروهای کارآمد و سالم و با تعهد نسبت به رونق تولید داخلی در سازمان‌های مرتبط بسیار کمک کننده است. بانک ها همیشه یک سوی چرخه تولید هستند و همکاری بانک ها با تولیدکنندگان در قالب کاهش سود تسهیلات شرکت‌های تولیدکننده و افزایش مبالغ مورد نیاز تولیدکنندگان در شرایط امروز کشور از نیازهای اساسی بخش تولید و بخصوص صنایع دارویی کشور است.

وی افزود: متاسفانه به نظر می‌رسد بانک ها در حال بنگاه‌داری و به فکر سودآوری هستند و حمایت از تولیدکننده در اولویت اول آنها نیست. امیدواریم در سال جهش تولید هر چه بیشتر به مقوله تولید و حمایت از تولید داخلی پرداخته شود و مردم از آن منتفع شوند.

عضو هیات مدیره شرکت مهبان شیمی در خصوص رونمایی ماده موثره دارویی سرترالین هیدروکلراید که با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور در روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه صورت گرفت، اظهار کرد: در صورت بومی‌سازی و خودکفایی در صنایع دارویی کشور فواید بسیاری عاید کشور خواهد شد که از آن جمله به صرفه جویی‌های ارزی بسیار قابل توجه و افزایش اشتغال و بالا رفتن توان داخلی در مقابل کشورهای دیگر می توان اشاره کرد.

وی ادامه داد: در این راستا مدتی قبل، فراخوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص تولید تعدادی از داروهای مهم که ارزبری بالایی داشتند صادر شد که شرکت دانش بنیان مهبان شیمی برای تولید حدود ۱۰ درصد از این تعداد اعلام آمادگی کرد و طی فازبندی عملیاتی و راهبردی آمادگی خود را اعلام و توانست بسیار سریعتر از برنامه زمان‌بندی به نتیجه برسد و امروز شاهد به بار نشستن یکی از این محصولات بنام ماده موثره دارویی سرترالین هیدروکلراید هستیم.

اورندی افزود: این ماده موثره برای تولید محصول نهایی سرترالین که در درمان بیماری‌های اعصاب و روان و برخی بیماری‌های دیگر موثر است استفاده می‌شود و از داروهای جدید این خانواده دارویی است.

وی میزان اشتغالزایی این طرح را ۲۷ نفر اعلام کرد و افزود: تولید این ماده اولیه می‌تواند نیاز شرکت‌های دارویی ایران برای تولید محصول نهایی را برآورده و کشور را از واردات این ماده موثر دارویی بی نیاز کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دارو ماده اولیه دارویی ورشكستگي نوسانات ارزی واردات ساوه استانی اقتصادی استانی شهرستانها صنایع دارویی کشور کشورهای دیگر برای تولید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟

علیرضا عسگریان اظهار داشت: چون منابع بسیاری این طرح می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت.

به گزارش فارس، وی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو (ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران) در جمع خبرنگاران ابراز کرد: این نمایشگاه منحصر به فرد در کشور است و در حوزه تولیدات و صادرات فعال است.

وی افزود: وزارت کار یکی از مجموعه‌های بزرگ در حوزه صنعت و اقتصاد است و در زمینه‌های صنعتی مختلف فعالیت دارد. عسگریان گفت: ما در حوزه دارویی، حمل و نقل و گردشگری و... شرکت‌هایی داریم و فعال هستیم.

وی درباره میزان فعالیت وزارت کار در حوزه دارویی اظهار کرد: ما در صنعت دارویی در بحث تولید مواد اولیه و سایر دارو‌هایی تخصصی و عمومی بسیار مؤثر عمل کرده است.

وی افزود: وزارت کار نیز دارای زیر مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده است. در حوزه پتروشیمی متعددی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید درون خانواده وزارت کار فعال هستند. همچنین بزرگترین هلدینگ‌های حمل و نقل کشور درون وزارت کار است.

همچنین در صنعت دارویی، ریلی و ساختمان و سیمان ما حرف اول را در کشور ایران می‌زنیم. عسگریان ادامه داد: در مجموع ۵ صندوق بزرگ کشور در وزارت کار قرار دارند که تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری مهمترین آن‌ها بوده و شرکت‌های بزرگی هستند.

ایجاد خط تولید دارویی در چند کشور آفریقایی

وی افزود: مهمترین وظیفه ما تحلیل بازار جهانی است و بازار ۳۰ کشور در حال تحلیل است. کشور‌های اوراسیا، آفریقا و به ویژه همسایگان خودمان هستیم. البته در حوزه آفریقا حضور کمرنگی داریم که باید گسترش جدی داشته باشیم. امسال با آفریقا وارد تفاهم‌نامه‌های بزرگی را در حال انعقاد هستیم. برای مثال نخست وزیر زیمباوه در ایران است و با‌ایشان وارد مذاکره شدیم. چرا که دشت‌هایی برای کشت وسیع برون مرزی توتون است.

وی با اشاره به ایجاد خط تولید دارویی در زیمباوه و چند کشور دیگر آفریقایی شدیم که علاوه بر این شاهد صدور خدمات مهندسی نیز به این کشور‌ها هستیم. در حقیقت باید بگویم رقابت‌پذیری مت در محصولات بسیار بالاتر است.

معاون رفاه وزیر کار تأکید کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم تأثیر منطقه‌ای در حوزه دارو داشته باشیم در حوزه دارویی با عراق، لبنان و ارمنستان کار جدی کردیم. سفر اخیر تجار ارمنستان نشان داد که ما به زودی در این کشور حضور جدی خواهیم داشت و علاوه بر دارو و محصولات پتروشیمی، محصولات ساختمانی و سیمان و مصالح نیز به آن‌ها صادر خواهیم کرد.

وی افزود: اگر ما یک و نیم میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم، پایگاه خود را در بازار جهانی بطور کامل حفظ خواهیم کرد. معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار تأکید کرد: ما طرح فجرانه را داشتیم، طرحی اثرگذار در مدت ۳ ماه که به طور متوسط بالای ۸۶ درصد از این طرح در کشور استقبال کردند. هیجدهم این ماه فجرانه تمام می‌شود و و ما امیدواریم این طرح تمدید شود.

طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟

وی در پاسخ به این پرسش درباره آینکه آیا طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود، عنوان کرد: چون منابع بسیاری این طرح می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت و امروز یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول خریداری شده از ۱۱ قلم شده استا و ۱۴۰ نمی‌لیون بسته غذایی در یک مدت کوتاه توزیع شده است.

دیگر خبرها

  • طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ