Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین، الله‌وردی دهقانی، رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است دلیل اصلی مشکلات بازار خودرو و گرانی کالا و خدمات مصرفی، برآمده از سیاست‌های کلی دولت در پولی‌سازی کسری بودجه در کنار سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است. در عین حال، طرح برخی نمایندگان برای خودرو دار کردن ۵ دهک پایینی از طریق سهام عدالت، غیر کارشناسی، نشدنی و پوپولیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانی با اشاره به اهمیت شناسایی عوامل اصلی نوسانات بازار خودرو گفت: برخلاف برخی اظهارات درباره بی‌تاثیربودن نوسانات ارزی در گرانی خودرو ، کالاها و خدمات مصرفی، واقعیات بازارها نشان می‌دهد، گرانی نرخ ارز به‌عنوان یک متغیر بنیادین، اثر خود را در تمام شئون اقتصادی و معیشتی باقی گذاشته است. زمانی که دولت تبدیل دارایی‌های ارزی به ریال را برای جبران کسری بودجه در دستور کار قرار می‌دهد و متعاقب آن قیمت ارز بالا می‌رود، طبیعی است که قیمت تمام شده مجموعه کالاها و خدمات در کشور نیز افزایش پیدا می‌کند. البته کارشناسان و دلسوزان قبلا درباره تبعات این سیاست‌های اشتباه هشدار داده بودند اما به دلایل مختلف به این تذکرها توجه نشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن تشریح تبعات این تصمیم سازی های غیر اقتصادی ادامه داد: آثار این تصمیم‌سازی‌های اشتباه در خصوص ارز، به طور خودکار باعث واکنش تمام بازارها در مقاطع مختلف زمانی می شود. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم بازارها با هم همگرایی دارند و رشد قیمت یک بازار، افزایش قیمت را در سایر بازارها بدنبال دارد. در واقع هم گرانی خودرو از این سیاست‌های اشتباه اقتصادی ناشی می‌شود و هم گرانی‌های دامنه داری که در اکثر اقلام اساسی و مایحتاج مصرفی مردم مشاهده می شود.

او در ادامه افزود: هرچند نابسامانی‌های اخیر وزارت صمت و مشخص نبودن وزیر این وزارتخانه به عنوان عامل ثانویه در گرانی‌ها و نابسامانی‌های بازارها خودرو، کالا و خدمات مصرفی، فلزات و... بوده، اما علت تمام مشکلات بازارها، مرتبط با کوتاهی‌های وزارت صمت نبوده و گرانی‌های اخیر در واقع برآمده از سیاست‌های کلی دولت و سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است.

نماینده مردم ورزقان در مجلس در خصوص راهکارهای عبور از این چالش‌ها گفت: دولت باید تلاش کند تا از افزایش قیمت ارز جلوگیری کنند و از تصمیمات غیرکارشناسی و پرخطر پرهیز کند. از یک طرف با استفاده از دیپلماسی تخصصی باید زمینه بازگشت ارزهای مسدود شده فراهم شود و از طرف دیگر زمینه‌های رانت و انحصار در فضای اقتصادی باید مسدود شوند. تا زمانی که میان قیمت کارخانه تا کف بازار تضادی نهفته باشد و با ارز چند نرخی، تصور اصلاح و ساماندهی بازار خودرو ممکن نیست.

دهقانی: طرح خودرودار کردن دهک‌های پایینی غیر کارشناسی است

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره مطرح شدن طرح واگذاری خودرو به دهک‌های پایینی از طریق سهام عدالت در مجلس، گفت: مگر ظرفیت تولید سالانه خودروی کشور چقدر است که خودروساز هم به تقاضای پایان‌ناپذیر بازار پاسخ دهد و هم کالای خود را از مشتری دست به نقد به صورت نسیه در قبال سهام عدالت با نوسان قیمتی و سود محدود قرار دهد. وقتی خودروساز، نمی‌تواند تعهداتش را در خصوص خودروهای پیش فروش شده که مردم هزینه آن را از قبل پرداخته‌اند پاسخ دهد، چگونه می‌تواند به تقاضای حداقل 5دهک پاسخ دهد.

این نماینده افزود: من نمی‌دانم این طرح‌ها با چه هدف و نیتی مطرح می‌شوند. باید بررسی شود! آیا این طرح‌های خلق الساعه بر اساس محاسبات مبتنی بر مسائل روز، علوم اقتصادی، هزینه‌های واقعی تولید و...طراحی و تدوین می شوند؟ یا اینکه بر اساس رویکردهای پوپولیستی و عوام گرایانه و برای خوشامد مخاطبان مطرح می‌شود؟ جالب است همین افراد در آینده، فضاسازی رسانه‌ای می‌کنند که ما می‌خواستیم با شرایط ساده و سهام عدالت به اقشار محروم خودرو بدهیم، دولت یا کمیسیون صنایع یا کارشناسان اقتصادی و... اجازه ندادند.

او افزود: شرکت‌های خودروسازی اغلب اعتراض دارند که قیمت تمام شده خودرو برای آنها بسیار بالاتر از قیمتی است که شورای رقابت به صورت دستوری اعلام می‌کند. در واقع به اذعان خودروسازان، آنها منفعتی از افزایش چند برابری قیمت خودرو نمی‌برند و این دلالان و سوداگران بازار خودرو هستند که از این منافع کلان بهره مند می‌شوند. یعنی سودهای کلان دلالان و سوداگران را مردم و تولیدکننده‌ها باید بپردازند.

دهقانی در خصوص برخی اظهارنظرها در خصوص عرضه خودرو در بازار سرمایه به این نکته اشاره کرد: دیدگاه هایی که در خصوص عرضه خودرو در بازار سرمایه مطرح شده بود، به دلیل اینکه مشکلاتی را در شاخص‌های اقتصادی ایجاد می‌کرد، احتمالا از دستور کار خارج خواهد شد. با توجه به نقش فولاد و فلزات در صنعت خودروسازی، ساماندهی موضوعات مرتبط با صنعت فولاد و سایر فلزات نیز بزودی در قالب طرحی راهی کمیسیون صنایع و معادن می‌شود تا در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

پربیننده ترین قیمت دلار ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۹ دلار از مرز ۳۰ هزار تومان فاصله گرفت آزادسازی سهام عدالت (قیمت ۱۳۹۹/۷/۱۳) دارا دوم چند قیمت خورد؟ پیش‌ بینی قیمت طلا در هفته پیش‌رو/ سکه به کانال ۱۴میلیون تومان بازگشت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت خودرو قیمت خودرو قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت کمیسیون صنایع و معادن بازار خودرو سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد

میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود.

برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • صعود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی قیمت سواری لوکس خارجی
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • قیمت جدید شاهین در بازار / این مدل ۸۷۰ میلیون تومان شد + جدول قیمت
  • قیمت خودرو‌های ایرانی در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳