Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده دغدغه مشترک همه دلسوزان نظام و مردم است. کاهش مشارکت مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس این زنگ خطر را به صدا درآورده که اگر اقدامات لازم صورت نگیرد امکان مشارکت حداقلی مردم در انتخابات ۱۴۰۰ هم وجود دارد. این در حالی است که مشارکت مردم برای نظام جمهوری اسلامی همواره از عناصر اصلی قدرت بوده و رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بر حضور حداکثری مردم تاکید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو در پیام خود به مجلس یازدهم از نمایندگان خواستند که با اقدامات خود رغبت مردم برای مشارکت در انتخابات را افزایش دهند.

در گفت‌وگو با «محمدکاظم انبارلویی» سردبیر پیشین روزنامه «رسالت» و معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی موضوع انتخابات سال آینده و مشارکت مردم را به بحث گذاشته‌ایم.

مشارکت مردم در انتخابات از عناصر قدرت ملی ایران است

انبارلویی در پاسخ به این پرسش که اصلی‌ترین اولویتی که جریانات سیاسی و مسئولان نظام باید برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده مدنظر قرار دهند چیست، گفت: مهم‌ترین بحث ما در انتخابات ۱۴۰۰ احیای سرمایه اجتماعی هم برای اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان است؛ چرا که مشارکت مردم در انتخابات ضامن جمهوریت نظام است. ما همواره در برابر دشمنان نظام حجم و سطح مشارکت سیاسی مردم را به عنوان قوت و قدرت خود مطرح کرده‌ و آن را جزو مولفه‌های قدرت ملی خود برشمرده‌ایم. بنابراین فارغ از اینکه چه کسی رئیس‌جمهور خواهد شد باید دغدغه همه در انتخابات سال آینده سطح مشارکت مردم باشد. همه جریانات سیاسی و همه نهادها باید تلاش کنند که مشارکت مردم افزایش پیدا کند.


وی همچنین با بیان این نکته که برخی تحلیل‌ها نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان حضور پرقدرتی در انتخابات سال آینده خواهند داشت، ادامه داد: ما از این حضور استقبال می‌کنیم و باید هم استقبال کرد. همه دلسوزان از اینکه اصلاح‌طلبان و در کنار آنان اصولگرایان سرمایه اجتماعی خود را در بازار سیاست محکم بزنند استقبال می‌کنند.

انبارلویی: هر کسی که در جبهه نبوده شایستگی مسئولیت گرفتن ندارد

معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در مورد ایده رئیس جمهور نظامی هم گفت: بعضی‌ها وقتی در مورد نظامیان صحبت می‌کنند فکر می‌کنند که ایران یونان و شیلی است. در کشورهایی از این دست، معمولا نظامیان به دلیل کودتا و ایستادن مقابل خواست مردم چندان محبوب نیستند. اما معادله در ایران به گونه دیگری است. در ایران پس از هشت سال دفاع مقدس و رشادت‌های جوانان، نظامیان در ایران دارای محبوبیت و قداستند. شاهدی بزرگتر از اینکه بزرگترین مراسم تشییع برای سردار «قاسم سلیمانی» برگزار شد نیاز نیست. همچنین مراسم تشییع سربازی چون شهید «محسن حججی» در حد یک مرجع تقلید از سوی مردم برگزار شد. این‌ها نشانه محبوبیت و احترام مردم به نظامیان است.

وی ادامه داد: نظامیان در ایران چه ارتشی و چه سپاهی حافظ منافع ملی کشورند، بنابراین افرادی که به دنبال رواج این ادبیات در کشورند که نظامیان نباید در حوزه اجرا و تقنین ورود کنند یک روز هم سابقه حضور در جبهه ندارند و اصلا نمی‌دانند دفاع از کشور و ناموس مردم چه معنایی دارد و اهداف مطلوبی را دنبال نمی‌کنند. حضور در کسوت نظامی و در جبهه جنگ برای افراد افتخار است و نباید طوری مطرح کنیم که انگار گناهی مرتکب شده‌اند. برخی طوری مطرح می‌کنند که انگار با خطر حضور نظامیان مواجهیم. اصولا معتقدم اگر کسانی در جبهه حضور نداشته‌اند اصلا صلاحیت قرار گرفتن در مسئولیت‌ها را ندارند.

مطالبه اول مردم حل مشکلات اقتصادی است

انبارلویی در مورد مطالبات مردم از مسئولان هم بیان داشت: ما در حال حاضر در میانه جنگ اقتصادی هستیم. از یک طرف با تحریم‌ها و تهدیدهای بین‌المللی و منطقه‌ای مواجهیم و از طرف دیگر شاهد تمرکز خزانه‌داری کل آمریکا برای به نتیجه رساندن کارزار فشار حداکثری هستیم. در داخل کشور هم با برخی ناکارآمدی‌ها روبروییم. همه این عوامل باعث شده که مشکلات مردم تشدید شود.

 من فکر می‌کنم ادبیات گفت‌وگوی سیاسی باید در داخل کشور ناظر به پاسخ دادن به مطالبات معیشتی مردم تغییر پیدا کند. اقتصاد ایران هفدهمین اقتصاد دنیا است اما با این حال شاهد بی ثباتی‌های مداوم هستیم که شایسته ما نیست. باید با تکیه بر عزم ملی نه رقابت‌های کور سیاسی همه جریانات سیاسی عمل کنند. بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها تمرکز مردم بر مطالبات معیشتی است و مردم معتقدند که پاسخ خوبی به این مطالبات داده نشده است.

برچسب‌ها محمد باقر قالیباف اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد باقر قالیباف اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری محمد باقر قالیباف اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری اخبار کنکور مشارکت مردم در انتخابات انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان سال آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد