Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سفر به خراسان جنوبی مقرر شد باغی از ذخایر ژنتیکی استان شامل؛ زرشک، زعفران و عناب تهیه و حفظ شود.

کاظم خاوازی، دوشنبه شب ۱۳ مهرماه در کنفرانس خبری جمع‌بندی سفر دو روزه‌اش به خراسان جنوبی با اشاره به منابع آب استان و کمبودی که در مورد منابع آب وجود دارد، اظهار کرد: در این راستا در این سفر تصمیم گرفته شد برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی سهمیه قائل نشویم و بدون محدودیت برای متقاضیان اعتبارات درنظر گرفته شود؛ این امر کمک بسیاری برای تقویت سیستم‌های نوین آبیاری خواهد بود تا سطح آن در استان به طور گسترده‌ای افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه این تصمیم تاکنون در استان‌های دیگر گرفته نشده است، افزود: مطلب دیگر بحث قنوات است که مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی با استاندار خراسان جنوبی پیگیر تفاهم‌نامه‌ای در رایزنی با سازمان برنامه و بودجه شویم تا اعتباری برای رفع مشکلات لایروبی و احیای قنوات اخذ شود و سپس با کمک نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه در برنامه ۱۴۰۰ بحث قنوات را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش ایسنا، وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در بحث تحقیقات مقرر شد یک باغ مادری عناب و زرشک در استان احداث شود که منشا تکثیر رقم‌های مختلف برای توسعه باغبانی صحیح خواهد بود.

خاوازی با بیان اینکه تعداد باغ‌های مادری در کل کشور کم است، افزود: با توجه به اینکه استان موطن اصلی عناب و زرشک است، احداث باغ مادری می‌تواند به توسعه و پایداری این محصولات کمک کند.

وی ادامه داد: در این سفر قرار شد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سهمیه جذب اعضای هیات علمی خود را نسبت به استان‌های دیگر افزایش دهد و مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، برنامه‌ای را برای توسعه محصولات کم آب بر در دستور کار خود قرار دهند و این سازمان کمک کند تا آزمایشگاه کشت بافت مرکز تحقیقات راه‌اندازی شود.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: اجازه این امر داده خواهد شد که ژئوپلاسم عناب استان با ژئوپلاسم‌های بخش خصوصی مبادله شود و ژئوپلاسم‌های استان کامل شود.

خاوازی با بیان اینکه همچنین مقرر شد باغی از ذخایر ژنتیکی استان شامل؛ زرشک، زعفران و عناب تهیه و حفظ شود، تصریح کرد: در حوزه باغبانی و توسعه روستایی مقرر شد شش هزار هکتار از اراضی برای کشت گیاهان دارویی از سهمیه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به استان اختصاص داده شود و سازمان جنگل‌ها بذرپاشی گونه‌های مقاوم در مراتع را در دستور کار قرار دهد.

وی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی نیز موظف شد خرید زرشک را در دستور کار جدی قرار دهد و تقاضای بازار را به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: همچنین مقرر شد نمایندگان مجلس، استاندار و وزارت جهاد کشاورزی بحث تخصیص تسهیلات برای خرید محصول زعفران را در دستور کار قرار داده و سهمیه استان را پیگیری کنند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش اعتبارات منابع طبیعی استان به میزان ۱۵ درصد، ادامه داد: در حوزه جنگل، مرتع و آبخیزداری نیز تجهیزاتی از قبیل یک دستگاه خودرو، دو دستگاه موتورسیکلت و سایر موارد در اختیار استان قرار می‌گیرد.

خاوازی بیان کرد: برای تامین سهم دولت در صندوق حمایت از منابع ملی، اهدای بی سیم و سایر تجهیزات و تقویت برنامه‌های بیابان زدایی از دیگر موضوعاتی بود که در حوزه منابع طبیعی در این سفر مصوب شد.  

وی با بیان اینکه مقرر شد مشکل اراضی باقیمانده منطقه باغستان شهر اسلامیه فردوس با مشارکت راه و شهرسازی در دستور کار جدی قرار گرفته و حل شود، تصریح کرد: توسعه پرورش ماهی آرتمیا و تیلاپیا از دیگر موضوعاتی است که در این سفر به اهمیت آن پرداخته شد و با توجه به وجود ظرفیت بسیار خوب استان در این حوزه قرار شد تفاهم‌نامه‌ای بین موسسه علوم شیلاتی که از دانش فنی برخوردار است و استان خراسان جنوبی منعقد شود.

خاوازی بیان کرد: استعداد استان به علت وجود منابع آب شور برای پرورش این ماهی‌ها فوق‌العاده است و درخصوص صدور مجوزها سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: درخصوص نهاده‌های دامی نیز مقرر شد تخصیص ویژه‌ای برای استان درنظر گرفته شود چراکه بسیاری از واحدهای دامداری سنتی هستند که شاید از این نهاده‌ها محروم باشند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای این منظور سهمیه ۱۰ هزار تنی جو در مرحله نخست به استان اختصاص می‌یابد و در زمینه درخواستی که استاندار برای تامین نهاده دامی در استان داشته‌اند نیز بخشی همراه با این سهمیه به استان اختصاص خواهد یافت.

خاوازی یادآور شد: درخصوص صنایع تبدیلی و تکمیلی در این سفر مقرر شد برای سرمایه‌گذارانی که به استان ورود پیدا کنند، بانک کشاورزی با اولویت احداث بارگاه زرشک، عناب و سردخانه‌ها و سایر صنایع مرتبط، بدون محدودیت تسهیلات پرداخت خواهد کرد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبی دستور کار مقرر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دبیر ستاد صدور مجوز‌های تولیدات دامی جهاد کشاورزی گفت: برابر ماده ۶ قانون نظام دامپروری کشور که در سال ۱۳۸۸ مصوب گردیده، می‌بایستی حریم سرمایه‌های منابع دامی در قالب یک آیین نامه‌ای به تصویب هیئت محترم برسد و بعد از آن ابلاغ شود. نقشبندی افزود: با توجه به شرح وظایف و وظایفی که محول شده به دبیرخانه هیئت مقررات زدایی در راستای بهبود و تسریع و تسهیل در سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در سال گذشته و همچنین با قوت قلبی که از دیدگاه مقام معظم رهبری در رأس شعار سال که همان جهش تولید با مشارکت مردم است، با یک نقطه عطف بیشتری در این حوزه ورود پیدا کردیم. وی تصریح کرد: اقلیم ما در سراسر کشور عرصه‌های مستعد و منابع لازم برای تولید را در سطح کشور با پراکندگی یکسان ندارد و ما در یک محدوده جغرافیایی خاصی می‌توانیم این سرمایه گذاری‌ها را به سرانجام برسانیم، لذا آنچه که در دبیرخانه پیگیری میشود این است که این حرایم سرمایه گذاری با عدله‌های علمی، پژوهشی ورود پیدا کنند و با یک اجماع خاصی ما به این نتیجه برسیم که در این حرایم تغییراتی ایجاد کنیم. دبیر ستاد صدور مجوز‌های تولیدات دامی جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره مزایای کاهش فواصل بهداشتی گفت: کاهش حرایم بهداشتی دو مزیت برای کشور دارد، یکی از مزیت‌های آن تسهیل و تصحیح سرمایه گذاری‌ها است.  وی درباره دومین عامل مزیت کاهش فواصل بهداشتی که بسیار تأثیرگذار است گفت: ما تولیدکنندگانی داریم که از مراجع قبلی مثل جهاد سازندگی سابق، پروانه کسب و کار گرفتند ولی، چون نتوانستند آن حرایم را در حال حاضر رعایت کنند عملاً از گرفتن پروانه بی بهره ماندند.  نقشبندی تاکید کرد: یقیناً این اصلاح حرایم می‌تواند به واحد‌های فعال موجودی که دارای تولید هستند و آنهایی که از نظر ضوابط فنی و از نظر ضوابط بهداشتی مورد نظر، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی هستند، می‌تواند کمک شایانی به آنها کند. گفتنی است: هم اکنون بیش از ۳۰ درصد مجوز‌های کسب و کار در بخش کشاورزی به علت شیوه نامه قدیمی سازمان دامپزشکی معطل مانده است.  مقررات حرائم بهداشتی واحد‌های دامی، با هدف پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و آفات احداث واحد‌های دامی و صنایع وابسته در فواصل نزدیک را ممنوع می‌کند، اما منتقدان معتقدند که این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل کرده و مانع از توسعه این صنایع شده است. از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمین‌های بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند. براساس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، این فاصله‌ها با هدفِ جذب سرمایه در بخشِ کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اصلاح ضوابط حرایم بهداشتی به منظور فرصت سرمایه گذاری مناسب و سهولت در صدور مجوز‌ها تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اشتغال 171 نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی