Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی گروهی از محققان دانشگاه کاردیف(Cardiff University) برای اولین بار از علوم اعصاب برای بررسی تاثیر عروسک‌بازی بر کودکان استفاده کردند. در یک مطالعه ۱۸ ماهه این گروه فعالیت مغزی ۳۳ کودک بین چهار تا هشت سال را طی عروسک‌بازی کنترل کرد.

به گزارش مدیکال اکسپرس محققان دریافتند که عروسک بازی قسمت‌هایی از مغز را فعال می‌کند که به کودکان اجازه می‌دهد مهارت‌های همدلی و پردازش اطلاعات اجتماعی را رشد دهند؛ حتی زمانی که آنان به‌ تنهایی بازی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ‌علاوه آنان شاهد کاهش شدید فعالیت این قسمت مغز زمانی که کودکان به‌تنهایی بازی‌های رایانه‌ای می‌کردند، بودند.

محقق ارشد این تحقیق دکتر سارا گرسون، مدرس ارشد مرکز علوم رشد انسانی دانشگاه کاردیف، اظهار کرد: این یافته کاملا جدید است. نتایج این تحقیق نشان داد که بازی با عروسک، شیار گیجگاهی فوقانی خلفی(pSTS) را فعال کرده و به کودکان کمک می‌کند تا برخی از مهارت‌های اجتماعی مورد نیاز در آینده را تمرین کنند.

دکتر گرسون و همکارانش از یک فناوری نوین تصویربرداری عصبی طیف‌سنجی با عملکردی شبیه مادون‌قرمز(fNIRS) برای اسکن فعالیت مغز در زمان حرکت آزادانه کودکان استفاده کردند. آنان دریافتند که PSTS، ناحیه‌ای از مغز که با پردازش اطلاعات اجتماعی مانند همدلی مرتبط است، حتی وقتی کودکان به ‌تنهایی با عروسک‌بازی می‌کنند، صرف‌نظر از جنسیت، فعال می‌شود.

دکتر گرسون بیان کرد: ما وقتی به دیگران فکر می‌کنیم، از این ناحیه مغز استفاده می‌کنیم؛ خصوصا وقتی به افکار یا احساسات شخص دیگری فکر می‌کنیم. عروسک‌ها کودکان را تشویق می‌کنند تا برخلاف گفته‌ها، حل مساله یا ساخت بازی یا دنیای خیالی کوچک خود را بسازند. آن‌ها کودکان را تشویق می‌کنند تا در مورد افراد دیگر و چگونگی تعامل با یکدیگر فکر کنند.

این نخستین مرتبه‌ای است که در یک مطالعه از داده‌های تصویربرداری عصبی جهت برجسته‌سازی نحوه فعال شدن مغز هنگام بازی‌های طبیعی عروسکی استفاده می‌شود. به‌ این ‌ترتیب محققان می‌گویند این گامی رو به ‌جلو در درک رشد علوم از این نوع بازی است.

در این مطالعه بازی به بخش‌های مختلف تقسیم شد تا گروه کاردیف بتوانند فعالیت مغز، مربوط به هر نوع بازی را به ‌طور جداگانه ثبت کنند؛ بازی با عروسک‌ها به‌ تنهایی، بازی با عروسک‌ها به همراه شخص دیگری(دستیار تحقیق)، بازی با رایانه به ‌تنهایی و بازی با رایانه همراه با شخصی دیگر(دستیار تحقیق). عروسک‌های مورد استفاده شامل طیف متنوع و دسته‌بندی‌های مختلف بود. بازی‌های رایانه‌ای با استفاده از بازی‌هایی انجام می‌شود که به کودکان امکان تصمیم‌گیری و خلاقیت می‌دهد(نه از آن نوع بازی‌هایی مبتنی بر یک هدف یا قانون ثابت است) تا تجربه بازی مشابه عروسک بازی را فراهم کنند.

این مطالعه نشان داد هنگامی‌که کودکان به‌ تنهایی با عروسک بازی می‌کنند، میزان فعال شدن pSTS به‌اندازه فعال شدن این قسمت هنگام بازی با دیگران است اما هنگامی‌که کودکان بازی‌های رایانه‌ای را به‌ تنهایی انجام می‌دهند، فعالیت PSTS بسیار کمتر است حتی اگر این بازی‌ها دارای عنصر خلاق قابل ‌توجهی باشد.

محققان می‌گویند: این مطالعه اولین گام برای درک تاثیر عروسک‌بازی است و برای اطمینان به این یافته‌های اولیه تحقیقات بیشتری لازم است.

یافته‌های این مطالعه در مجله Frontiers in Human Neuroscience منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی عروسک كودكان عروسک بازی عروسک ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۰۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پنلی از کارشناسان که به دستور امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه تعیین شده اند، معتقدند این کشور باید استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان محدود کند. این در حالی است که نگرانی ها درباره تاثیر منفی آنها بر جوانان درسراسر جهان بیشتر شده است.

این کارشناسان در گزارشی اعلام کردند کودکان زیر ۱۱ سال باید از در اختیار داشتن موبایل منع شوند و از سوی دیگر استفاده از موبایل با دسترسی به اینترنت باید برای افراد زیر ۱۳ سال نیز ممنوع شود. شبکه های اجتماعی باید برای افراد زیر ۱۵ سال ممنوع باشد و افراد زیر این سن فقط باید به پلتفرم هایی که اخلاقی قلمداد می شوند، دسترسی داشته باشند. قانونگذاران نیز وظیفه دارند درباره اخلاقی بودن پلتفرم ها تصمیم گیری کنند.

مکرون که مشتاق افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی ها است، در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی متعهد شد که پیش نویس قوانین سختگیرانه تری برای محدود کردن استفاده از صفحه نمایش کودکان و استفاده از رسانه های اجتماعی ارائه کند. تلاش های او بازتاب نگرانی های والدین، روانشناسان و سیاستگذاران در سطح بین المللی در این باره است که فناوری های جدید احتمالا بیش از آنکه تاثیرات مثبت داشته باشند، اثر منفی بر ذهن نسل جوان می گذارند.

پنل کارشناسان توسط سروان موتون عصب شناس و امینه بنیامنیا پروفسور روانشناسی رهبری می شود و متشکل از کارشناسان آموزشی، حقوقی و فناوری است. آنها روز گذشته یافته های خود را به مکرون ارائه کردند.

در حال حاضر هیچ زمانبندی برای قانون جدید اعلام نشده و مشخص نیست تا چه اندازه مبتنی بر توصیه های کارشناسان خواهد بود. کارشناسان اعلام کردند هرگونه اقدامی باید با تمرکز روی سخت تر کردن قوانین بر شرکت های فناوری انجام شد. موتون در این باره گفت: شرکت های فناوری باید مسئولان اصلی این امر باشند.

همچنین گزارش نشان داد گذران وقت بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی روی خواب کودکان تاثیر می گذارد و یکی از انگیزش های اصلی چاقی کودکان است. از سوی دیگر ممکن است شبکه های اجتماعی ریسک اضطراب و افسردگی را بیشتر کنند.

کد خبر 6093895

دیگر خبرها

  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • زنی که کودکان بازمانده از تحصیل را نجات می‌دهد
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات