Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:12:42 GMT

مخازن آبی گلستان ظرفیت مناسب تولید برق از خورشید

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۱۹۵۸

مخازن آبی گلستان ظرفیت مناسب تولید برق از خورشید

کارشناسان شرکت آب منطقه ای گلستان معتقدند: سطح مخازن آبی این استان شمالی ظرفیت بکری برای تولید برق خورشیدی به شمار می رود که با سرمایه گذاری در این حوزه می توان از ظرفیت آن برای رفع بخشی از نیازهای استان به ویژه در زمان پیک مصرف در تابستان و جهش تولید انرژی استفاده کرد.

مدیر شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: سطح مخازن در دست بهره برداری استان، پنج هزار هکتار است که این شرکت آمادگی دارد آن را برای تولید برق خورشیدی در اختیار بهره برداران بخش خصوصی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدمحسن حسینی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرمایه گذاران می توانند پنل های خورشیدی را روی آب در مخازن به صورت  شناور مستقر کرده و از آن در تولید برق استفاده کنند.

به گفته وی، مزایای اجرای این طرح علاوه بر رونق جهش تولید برق مورد نیاز استان یا صادرات آن در آینده، رفع دغدغه تهیه زمین برای نصب پنل های خورشیدی و ممانعت از تخریب اراضی است.

رییس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی گلستان نیز گفت: با توجه به اقلیم استان، استفاده از ظرفیت سطح مخازن سدهای گلستان برای تولید انرژی بوسیله پنل های خورشیدی ایده مناسبی است.

محمود محمدقلی پور اظهار داشت: مجموعه تابش سالانه خورشید در گلستان بین هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع برآورد می شود که میزان تابش خورشید در مناطق جنگلی و کوهستانی در محدوده هزار و ۸۰۰ تا هزار و ۸۹ کیلو وات ساعت بر متر مربع و در مناطق شمال شرق نیز در محدوده هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق گلستان نیز با اشاره به استفاده از ظرفیت مخازن سدهای استان برای تولید برق با استفاده از پنل خورشیدی گفت: این طرح از لحاظ فنی در مقابسه با عملکرد پنل خورشیدی در دشت و کویر دارای بهره وری بالا بوده و قابل توجیه است.

محمدرضا پاکزاد به خبرنگار ایرنا افزود: در پنل خورشیدی که به صورت شناور در مخازن سدها استفاده می شود به خاطر وجود تبخیر آب در زیر دستگاه، راندمان تولید انرژی حفظ شده و روند کاهشی بهره وری پنل خورشیدی مورد استفاده در دشت و کویر در زمان پیک گرما را ندارد.

به گفته وی طرح پیشنهادی شرکت آب منطقه ای گلستان، پیشتر در آلمان، فرانسته و چین مورد استفاده قرار  گرفته و در گلستان هم در صورت وجود سرمایه گذاران، قابل اجراست.

وی در خصوص سرمایه گذاری برای تولید برق از انرژی خورشیدی در گلستان، افزود: با وجود ظرفیت خوب در شمال استان، علاوه بر تولید انرژی خورشیدی با بهره برداری از ۱۰ طرح خانگی، صدور مجوز برای ایجاد ۲ نیروگاه تولید برق از انرژی خورشیدی در مزرعه واقع در مناطق کرند گنبدکاووس و شمال آق قلا در مرحله استعلام قرار دارد.

مطابق گزارش دستگاه های مرتبط گلستان، در این استان شمالی ۳۰۰ روز از ۳۶۵ روز سال در معرض تابش نور خوشید است که وجود این ظرفیت، گلستان را مستعد بهره گرفتن از انرژی خورشید در تولید برق کرده و ضرورت استفاده از این موهبت خدادادی در مناطق شمالی و مخازن سدهای استان را برای سرمایه گذاری در راستای جهش تولید دوچندان می کند.

گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که طبق گزارش مسوولان شرکت توزیع برق استان، در فصل تابستان پیک مصرف برق در این استان به هزار و ۵۰۰ مگاوات می رسد در حالی که در زمستان این رقم بین ۳۷۵ تا ۴۰۰ مگاوات است.

برچسب‌ها انرژی برق گرگان شرکت آب منطقه ای گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انرژی برق گرگان شرکت آب منطقه ای گلستان انرژی برق گرگان شرکت آب منطقه ای گلستان اخبار کنکور شرکت آب منطقه ای گلستان برای تولید برق انرژی خورشید پنل خورشیدی تولید انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه قجری در کاخ مخصوص

دریافت 24 MB

وقتی ناصرالدین شاه به اروپا سفر می کند و موزه های زیبای آنجا را میبیند تصمیم می گیرد در کاخ محبوبش گلستان هم موزه هایی را برای نگه داری هدایای سلطنتی بسازد. عمارت اصلی کاخ گلستان ۵ تالار بسیار حیرت انگیز دارد که از همان ابتدا برای موزه ساخته شده بودند.

ورود به این کاخ برایتان هیجان انگیز است و در همان ابتدا پلکانی وسیع با آیینه کاری های خیره کننده در مقابلتان قرار دارد که ناخودآگاه دوست دارید بایستید و عکس بگیرید البته باید محافظی کیسه ای روی کفش هایتان بپوشید و بعد وارد شوید.

بعد از پلکان وارد تالاری وسیع می شوید که به نام سلام یا تاجگذاری هم شناخته می شود. در انتهای سالن تختی را میبینید که ماکتی ساخته شده از تخت اصلی به نام تخت طاووس است که نادرشاه از هندوستان به عنوان غنیمت جنگی با خود به ایران آورده بود و پس از قتلش توسط غارتگران تخریب و جواهرات آن به یغما برده شد. فتحعلی شاه قاجار که سودای بر تخت نشستن شاهان در گذشته را داشت دستور می‌دهد تختی مرصع برایش بسازند که در ابتدا به خاطر آیینه ای به شکل خورشید در بالای آن «تخت خورشید» نام داشت و پس از ازدواجش با طاووس خانم تاج الدوله که ۱۵ ساله بود نامش را تخت طاووس گذاشتند. تخت طاووس تا سال ۱۳۶۰ در کاخ گلستان نگهداری میشد و سپس به موزه جواهرات بانک ملی ایران منتقل شد.

تهیه و گزارش: مهلا داریان

کد خبر 847606 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد