Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:29:43 GMT

این جان نامیرا!

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۳۳۰۵

این جان نامیرا!

روزنامه همدلی سه شنبه ۱۵ مهر در یادداشتی به قلم عادل جهان‌آرای روزنامه نگار نوشت: شجریان فقط یک نام نیست، روش، منش و کرداری انسانی و هنری است که در پرتو آن می‌توان عشق به انسانیت، عشق به موسیقی، عشق به صلح و آرامش، عشق به هنر و خصوصا عشق به وطن را به تماشا نشست. شجریان یک سلاح داشت و آن، صدای ملکوتی‌اش بود که از آن برای بهروزی و سعادت مردم سرزمین خود و همنوعانش بهره می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حلقه وصل او با مردم آب و خاک سرزمین پدری و دیگر مردمان این کره خاکی، موسیقی و صوت بود. او نیک می‌پنداشت که موسیقی زبان همدلی بشریت است و چه بهتر که با این زبان ارتباطات عاطفی نوع بشر را افزایش دهد و دقایقی خوش را برای آنها فراهم سازد. صدای روح‌افزای او زبانِ ‌حال مردم بود، مردمی که درد در جانشان و چیزی نظیر آتش در استخوانشان می‌سوزد، با صدای شجریان آرام می‌گیرند. برخی سال‌ها نخواستند و نگذاشتند شجریان در خانه خود بخواند و در پی آن بودند که او را هر چه بیشتر در وطن خویش غریب سازند، اما این جان گرامی برای مردم این سرزمین هر روز آشناتر از دیروز و عزیزتر از هر روز شده است. قرار بود نامش را بر روی خیابانی بگذارند، اما نشد! به راستی نام چه کسی برای همیشه بر تابلوی خیابانی ماندگار شد؟

مگر آنکه نام‌ها در دل و یاد مردم سرزمینی جاودانه بمانند، نام شجریان بی‌تردید در تاریخ ایران یکی از نام‌های جاودان‌ خواهد بود. اما اگر تاریخ را با چشم حقیقت‌بین نگاه کنیم، خواهیم دید که این نام‌ها در تاریخ چه درخششی دارند و چگونه بعد از گذشت سال‌ها یا دهه‌ها از درگذشت آنها، همچنان بخشی از افتخارات هنری این سرزمین‌اند، از معاصران قدرت‌مدار آنها آیا نام و نشانی از سر نیکی به جا مانده است؟

مرگ بخشی از حقیقت هستی است و چاره‌ای جز پذیرفتن آن نیست، اما بدترین مرگ، مرگی است که بعد از درگذشت آدمی، گیاه لعنت بر خاک کسی بروید، در حالی که به گواه تاریخ شجریان و افرادی مثل او با هنر و منش خود به زیست خضرگونه خود در بین آدمیان ادامه خواهند داد و بر تربت آنها عشق و دوستی خواهد رویید، تربتی که زیارتگه رندان جهان خواهد شد. صدای شجریان صدای مردم ایران است و مردم ایران هم در این کره خاکی عمری هزاران ساله‌ را تجربه کرده‌اند و همچنان پایدار خواهند زیست و شجریان نیز زنده خواهد بود.

برچسب‌ها محمدرضا شجریان نوازنده چهره ماندگار موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدرضا شجریان نوازنده چهره ماندگار موسیقی محمدرضا شجریان نوازنده چهره ماندگار موسیقی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۳۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، پژوهش جدیدی که در نشریه «ساینتفیک ریپورتز» منتشر شد، نشان می‌دهد که علت وزوز گوش احتمالا شبیه سندرم اندام کاذب (خیالی) است؛ وضعیتی که در آن فرد در عضوی که آن را از دست داده‌ است، احساس درد می‌کند.

«استفان میسون»، شنوایی‌سنج بالینی در «بوستون» و نویسنده ارشد این پژوهش، توضیح می‌دهد: این در واقع زمانی است که گوش مقداری از شنوایی‌اش را از دست داده و مغز دیگر اطلاعات شنیداری دریافت نمی‌کند، بنابراین سعی می‌کند با افزایش فعالیتش این کم‌شنوایی را جبران کند؛ در نتیجه فرد مبتلا صداهایی را می‌شنود که وجود ندارند.

میسون در ادامه می‌افزاید: این درک از پدیده وزوز گوش در جامعه علمی چندان استقبال نشد. زیرا معمولا فرض بر این است که فرد مبتلا به وزوز گوش از قبل دچار مشکل کم‌شنوایی بوده است. با این حال افراد مبتلا به وزوز گوش در آزمایش‌های شنوایی‌سنجی عملکردی طبیعی دارند. مثل آزمایش اودیومتری با صدای خالص (PTA/Pure Tone Audiometry) که فرد با شنیدن صدای بوق دستانش را بلند می‌کند و بدین ترتیب تا پایین‌ترین تن صدایی را که می‌شنود اندازه‌گیری کنند.

اما یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که آزمایش صدای خالص اعصاب حساس به صداهای ملایم‌تر را ارزیابی می‌کند و کاهش شنوایی پنهان ناشی از آسیب به اعصاب شنوایی گوش داخلی را که به صداهای بلندتر حساس است، در نظر نمی‌گیرد.

میسون گفت: ما اکنون می‌دانیم که تست شنوایی کل داستان را به ما نمی‌گوید.

در پژوهشی که انجام شد، ۲۹۴ شرکت‌کننده در رده سنی ۱۸ تا ۷۲ سال شرکت کردند که همگی در آزمایش اودیومتری با صدای خالص عملکرد طبیعی داشتند. شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: ۲۰۱ بزرگسال که هرگز وزوز گوش نداشتند، ۶۴ نفر که وزوز گوش موقت داشتند و ۲۹ نفر که حداقل به مدت شش‌ماه وزوز گوش ثابت داشتند.

متخصصان از طریق آزمایش کاهش شنوایی شامل گذاشتن الکترودهایی در کانال‌ گوش و روی پوست سر شرکت‌کنندگان، فعالیت عصب شنوایی گوش داخلی و مغز در پاسخ به صداهای کلیکی را اندازه‌گیری کردند. این پژوهش نشان داد بیماران مبتلا به وزوز احتمالا اعصاب شنوایی آسیب‌دیده دارند که دیگر سیگنال‌ها را به مغزشان ارسال نمی‌کند و این حالت موجب نوعی فعالیت مغز می‌شود که به واسطه آن بیماران صدای زنگ، وزوز یا خش‌خش می‌شنوند.

بر اساس این پژوهش، ۱۵ درصد بزرگسالان در سراسر جهان وزوز گوش دارند. به گفته میسون، هر کاری که برای درک بهتر دلیل وزوز گوش انجام شود، گام مهمی به سوی درمان است.

این پژوهش دریافت افرادی که وزوز گوش دارند، اغلب برای خوابیدن با مشکل مواجه‌اند و احساس اضطراب یا افسردگی می‌کنند.

بنابر اعلام ایندیپندنت، «آنیرودا دشپند»، رئیس بخش علوم گفتارــزبان‌ــ‌شنوایی دانشگاهی در نیویورک، می‌گوید: اگرچه برای وزوز گوش هیچ درمانی وجود ندارد، کارهای ساده‌ای هستند که افراد می‌توانند برای محافظت از خود و پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام دهند. به گفته او، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی در سال‌های اخیر گوش دادن به موسیقی با هدفون یا بلندگو با صدای زیاد است و اگرچه برای اعلام یک درجه ایمن برای صدا هنوز آزمایش‌های بسیاری موردنیاز است، او تاکید می‌کند که نباید صدای گوشی را بلندتر از ۵۰ درصد حداکثر صدا بالا برد.

دشپند همچنین توصیه می‌کند: در محیط‌هایی که نمی‌توان صداهای اطراف را کنترل کرد مانند کنسرت‌ها، می‌توانید برای کنترل بلندی صدا از گوش‌گیر استفاده کنید.

دیگر خبرها

  • خبر جنجالی درباره همایون شجریان و سحر دولتشاهی
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • ببینید | بدرقه صدای فراموش‌نشدنی ورزش
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • صدای جیرجیرک‌ها از کجا می‌آید؟ (فیلم)
  • (ویدئو) خواننده‌های مورد علاقه استاد شجریان؛ از سلن دیون تا پاواروتی
  • ویدیوی ادعایی درباره هک تلویزیون و پاسخ صداوسیما
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم