Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@21:16:56 GMT

رایزنی برای ایجاد دهکده فرش/

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۴۸۹۸

رایزنی برای ایجاد دهکده فرش/

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان فرح‌ناز رافع پیش از ظهر امروز در کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به بحث بیمه قالی‌بافان و همچنین مشاغل روستایی اظهار کرد: متاسفانه در حوزه فرش دستباف حمایت‌هایی که مورد نظر بود محقق نشد که امیدواریم واحدها از تسهیلات ارزان‌قیمت بهره‌مند شوند.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران  با اشاره به اینکه افتتاح پایانه صادراتی ابتدای کار و فعالیت ماست، گفت: امیدواریم در حوزه فرش دستباف ‌که هویت ماست فعالیت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه می‌توانیم در روستاهایی که آب نیست از فرش دستباف برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان استفاده کنیم، افزود: متاسفانه ارزش واقعی فرش دستباف در جامعه شناخته نشده به همین خاطر قیمت واقعی آن در جامعه وجود ندارد.

رافع با انتقاد از عدم تبلیغ فرش دستباف در ادارات و صدا و سیما تصریح کرد: همین امر موجب شناخته نشدن ارزش واقعی آن شده است.

لازمه دیده شدن کالا عرضه آن در سطح جهانی است

 رئیس مرکز ملی فرش ایران در ارتباط با دلایل انتخاب زنجان به عنوان پایانه صادراتی بیان کرد: یک کالا برای اینکه دیده شود باید در بازار جهانی عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه عدم فرهنگ‌سازی و بسترسازی موجب ناشناخته ماندن فرش شده است، گفت: امروز ۱۸ هنرستان تخصصی فرش وجود دارد، اما هر روز یا بی‌توجهی تعداد هنرجویان آن کمتر و کمتر می‌شود.

رافع ادامه داد: برای توسعه بازرگانی خارجی فرش نیازمند زیرساخت‌های توسعه‌ای هستیم که باید ایجاد کنیم.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه تعداد بیمه‌شدگان فرش به ۸ هزار نفر رسیده است، گفت: این یعنی وضعیت فرش خوب نیست.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین زیرساخت‌های توسعه دیده شدن یک کالا در جهان است، افزود: قبلا ما ۷۰ هزار قالیباف داشتیم که به ۵۰ هزار نفر رسیده است و علت آن نیز کاهش درآمد است.

رافع با اشاره به اینکه در وزارت صمت رایزنی برای ایجاد دهکده فرش انجام شده است، گفت: این موضوع نیز به گسترش فعالیت‌ها در حوزه فرش کمک خواهد کرد.

ایجاد سایت آنلاین فرش

 رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: از دیگر برنامه‌های حوزه فرش ایجاد سایت آنلاین فروش است که به توسعه و گسترش صنعت فرش کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هنر و صنعت قالی‌بافی یکی از کهن‌ترین و برجسته‌ترین صنایع دستی ایرانیان به شمار می‎رود، ادامه داد: علاوه‌بر آن فرش به عنوان یکی از ارزشمندترین دستاوردهای مردم، خود یک فرهنگ است، فرهنگی که مرکب از هنرهای دستی مانند طراحی، برجسته‌کاری، نقاشی و صورتگری، مینیاتور، تشعیر و تذهیب، رنگ‌آمیزی و رنگرزی محسوب می‌شود.

رافع گفت: در کنار آن فرش سنت‌آفرین نیز بوده به نحوی که بیان‌کننده حالات، باورها و اعتقادات دینی مردمان ایران زمین است و مکنونات قلبی مردم پاک‌سرشت را در خود جای داده است، پس باید توجه بیشتری به این صنعت مهم داشت.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران استان زنجان را مهد فرهنگ و ادب عنوان کرد و افزود: ایجاد پایانه‌های صادراتی فرش. در زنجان نقطه عطفی در توسعه زیرساخت‌های صادراتی و هویت ایرانی اسلامی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه در زنجیره تولید و ارزش قالی‌بافی اقدامات اصولی و کار خاصی انجام نشده است، ادامه داد: 31 صنعت وابسته به فرش در کشور وجود دارد که اگر در توسعه و فروش آن رونق ایجاد شود، توسعه همه جانبه را به دنبال خواهد داشت.

رافع یکی از مزیت‌های رونق فرش دستبافت ایرانی را کاهش بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان عنوان کرد و گفت: نبود تبلیغ کافی در حوزه فرش با وجود جایگاه خاص فرش ایرانی در جهان هنوز زیرساخت‌های آن مشکل دارد.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران به زیرساخت‌های صادراتی فرش و حضور در بازار رقابت خارجی تاکید کرد و افزود: ورود بخش خصوصی و ایجاد پایانه‌های تخصصی با حضور گمرک طبق قانون 44 می‌تواند رونق فرش ایرانی را به ارمغان بیاورد.

 وی با بیان اینکه در بررسی اولیه برای ایجاد پایانه تخصیصی فرش، اولویت اول مناطق محروم است، گفت: مقرر شد پایلوت پایانه تخصیصی فرش در محل کاسپین زنجان ایجاد شود که نمونه موفق در کشور خواهد بود.

رافع ادامه داد: این پایانه تا  6 ماه به صورت کامل فعال خواهد شد در کنار ایجاد این پایانه نمایشگاه مجازی با وجود 600 تاجر خارجی و ایرانی به آن متصل خواهد شد.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران  از حضور و فعالیت استارپ‌ها در این پایانه خبر داد و گفت : از ایده‌ها و طرح‌های جدید و ابتکاری در حوزه‌های مختلف فرش به ویژه بسته‌های بندی استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام/73005/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: بیمه فرش صدا و سیما مشاغل رئیس مرکز ملی فرش ایران رئیس مرکز ملی فرش ایران حوزه فرش فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۴۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با بیان انیکه سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار دارد، اظهار کرد: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی و منجر به برگزاری بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ایران میزبان بیش از ۳۰ کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب ۱۲ کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، (توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است.

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی گفت: با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

کد خبر 6089016 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا 
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود