Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@09:55:28 GMT

پوست‌اندازی میراث شرق پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۵۱۱۰

پوست‌اندازی میراث شرق پایتخت

همشهری آنلاین_پروانه بهرام‌نژاد: از مدتی پیش استفاده بهینه از ظرفیت‌های بناهای تاریخی و گردشگری در دستور کار مدیریت شهری مناطق شرق تهران قرار گرفته و در این راستا تا به‌حال اقدامات موثری انجام شده و برخی هم در آستانه اجرا قرار دارد.  

تبدیل باغ وثوق الدوله به تفرجگاه

عملیات بهسازی باغ وثوق الدوله تا بهمن ماه پایان یافته و این مکان تفریحی در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سعید تیموری» معاون اجتماعی و فرهنگی شهردارمنطقه ۱۴ دراین‌باره گفت: «وثوق‌الدوله یکی از قدیمی‌ترین باغ‌های شهر تهران است که در منطقه ۱۴ قرار دارد. پیشینه آن به حدود ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد. تا سال گذشته این مکان تفریحی در تملک بنیاد مستضعفان بود که با پیگیری‌های زیاد مدیران شهری ۱۴ از سوی شهرداری تهران خریداری و به شهرداری این منطقه واگذار شد.» او ادامه داد: «بعد از این رخداد ارزنده، سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران عملیات بازپیرایی باغ وثوق‌الدوله را به دست گرفته و به طور جدی عملیات محوطه‌سازی و زیباسازی آن را اجرایی کرده‌اند.» او با بیان اینکه قرار بود تا شهریورماه امسال باغ وثوق الدوله به بهره‌برداری برسد، افزود: «اجرای عملیات بهسازی باغ کمی با تأخیر مواجه شده که آن هم به دلیل وجود عمارت قدیمی در این باغ است. از آنجا که این عمارت ارزش هویتی دارد، کار مرمت و بازسازی آن از سوی کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود و همین امر روند کار را کند می‌کند.» معاون اجتماعی و فرهنگی شهردارمنطقه ۱۴ گفت: «باغ وثوق الدوله در محدوده شهرداری منطقه۱۴ قرارگرفته و ۲ هکتار مساحت دارد و در حدود ۱۵۰ سال پیش، حسن خان وزیر ناصرالدین شاه معروف به وثوق الدوله آن را به منظور ویلای تابستانی ایجاد کرده است.»

تغییر حمام مرمر به فضای سبز 

حمام قدیمی محله وحیدیه به فضای سبز تبدیل می‌شود. «ناصر رضاپور» معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۸ دراین‌باره گفت: «حمام مرمر یکی از حمام‌های قدیمی محله وحیدیه است که به دلیل متروکه بودن بی‌استفاده مانده و مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده‌بود.» او افزود: «شهرداری منطقه هم چند سال پیگیر تملک آن بود. تا اینکه در نهایت این ملک با تلاش‌های شهرداری تملک شد و کارهای اجرایی آن به‌زودی آغاز می‌شود.» او ادامه داد: «ما در منطقه ۸ در مسیر افزایش سرانه فضای سبز قدم برمی‌داریم و با توجه به اینکه در محله‌های غربی منطقه با کمبود فضای سبز مواجه هستیم، هدف اصلی ما این است که سرسبزی غرب منطقه ۸ را افزایش دهیم و تخریب حمام مرمر هم برای ایجاد بوستان صورت گرفت.» رضاپور گفت: «این حمام هزار و ۵۰۰ مترمربع وسعت دارد و در خیابان دماوند، خیابان بخت‌آزاد قرارگرفته است و در آینده شاهد ساخت بوستان به جای آن خواهیم بود.»

پرورش گل و گیاه در آب انبار تهرانپارس 

آب‌انبار بوستان بهارک که پس از حصارکشی و جمع‌آوری معتادان به زرتشتی‌های محله تهرانپارس واگذار شده بود، به فضایی برای پرورش گل وگیاه تبدیل می‌شود. «رامین صباغی» شهردار ناحیه ۵ منطقه ۴ با بیان اینکه آب‌انبار بوستان بهارک که متعلق به زرتشتی‌های محله تهرانپارس است، چند سال پیش در حین عملیات گودبرداری کشف شده، گفت: «با مشارکت انجمن زرتشتی‌های ساکن محله تهرانپارس این آب‌انبار که محل انباشت زباله و حضور معتادان شده بود با دیوار و سقف پوشانده و بازسازی شده‌است.» او افزود: «از آنجاکه سند موقوفه این انبار آب در اختیار زرتشتی‌هاست، این بنا و زمین اطرافش به انجمن زرتشتی‌ها واگذار و ظاهرا به گل‌فروشی اجاره داده‌شده‌است.» همچنین «همایون پشوتنی‌زاده» عضو هیات مدیره انجمن زرتشتیان تهرانپارس نیز درباره کاربری فعلی این بنا گفت: «محوطه انبار آب را به یک گل‌فروشی اجاره داده‌ایم و قرار است در این فضا که مساحت آن ۶۸۴ مترمربع است، انواع گل و گیاه پرورش داده شود.» 

ساماندهی آرامستان‌های دولاب

آرامستان‌های دولاب به پاتوق فرهنگی و گردشگری تبدیل می‌شوند. «رضا عباسی» شهردار منطقه ۱۴دراین‌باره گفت: «ساماندهی آرامستان‌های دولاب از دغدغه‌های مهم منطقه بود که با پیگیری‌های زیاد به نتیجه رسید. برای جلب رضایت اقلیت‌های مذهبی و خلیفه‌گری ارامنه برای بهسازی آرامستان‌ها زمان و انرژی زیادی صرف شد که بعد از همراهی متولیان آرامستان‌ها طرح بهسازی و ساماندهی این مکان‌های هویتی را با شورای شهر تهران در میان گذاشتیم.» او ادامه داد: «سپس طرح با موافقت مواجه و اعتباری بالغ بر ۴۰ تا ۵۰ میلیاردتومان برای این کار در نظر گرفته‌شد.» او افزود: «خیابان تاجری که آرامستان‌ها در آن قرار دارند به گذر تاجری تبدیل و در ضلع جنوب غربی خیابان، میدان‌گاهی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی ایجاد خواهدشد.» عباسی با بیان اینکه پس از بهسازی آرامستان‌ها منطقه ۱۴به قطب گردشگری و اقتصادی تبدیل می‌شود، گفت: «با ایجاد پاتوق فرهنگی در محله شاهد، شهروندان هم با هویت دفن‌شدگان آرامستان‌های دولاب آشنا شده و هم فضایی برای تحقیق و بررسی دانشجویان تاریخ فراهم می‌شود.» 

احیای زندان تاریخی هارون الرشید

زندان تاریخی «هارون‌الرشید» به نقاط گردشگری منطقه ۱۵ افزوده می‌شود. «اکبرمختاری» معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۱۵ دراین‌باره گفت: «بنای باشکوه زندان هارون‌الرشید به عنوان استحکامات نظامی دوره سلجوقیان مورد استفاده بوده‌است. این بنا اکنون در مالکیت سازمان اوقاف است. اما قرار است به صورت مشارکتی با سازمان اوقاف وارد رینگ گردشگری منطقه ۱۵ شود.» او ادامه داد: «رویکرد شورای اسلامی شهر تهران هم درباره زندان هارون‌الرشید، احیای مشارکتی این بنا است.» مختاری افزود: «زندان هارون‌الرشید در سال ۱۳۳۴ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده و بنای آن ویژگی‌های منحصر به‌فردی دارد و به عنوان یکی از آثار تاریخی پس از اسلام شناخته می‌شود. در صورت تفاهم با سازمان اوقاف، گردشگران بسیاری از این زندان تاریخی بازدید و گردشگری منطقه هم توسعه پیدا خواهدکرد.» زندان هارون‌الرشید در ۱۰ کیلومتری بزرگراه امام رضا(ع)، در روستای غنی‌آباد و ارتفاعات کوه‌های مسگرآباد قرار گرفته است.

باغ قدیمی «سازور» باغ ایرانی می‌شود

«باغ ایرانی» در محله زرکش ایجاد می‌شود. «مهناز استقامتی» شهردار منطقه ۸ دراین‌باره گفت: «برای ایجاد باغ ایرانی، باغی به نام «سازور» در یکی از محله‌های کم‌برخوردار منطقه تملک شد تا با ساخت بوستان بتوانیم سرانه فضای سبز را در محله زرکش ارتقا دهیم.» او افزود: «با توجه به اینکه این ملک قبلاً کاربری باغ داشته ۷۰ درصد از این باغ ایرانی را فضای سبز تشکیل می‌دهد. این باغ در محله زرکش با معماری سنتی و ایرانی در حال ساخت است که علاوه بر محوطه‌سازی به امکاناتی از جمله آبنمای ۹۰ متری، زمین بازی برای کودکان، زمین ورزش بزرگسالان، ۶ چشمه سرویس بهداشتی و آلاچیق برای فضای پاتوق های محلی مجهز می‌شود.» او ادامه داد: «در برخی از محله‌های منطقه ۸ با کمبود فضا، بافت متراکم جمعیت و کمبود زمین مواجه و برای ایجاد فضای سبز با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم. به همین دلیل سعی کرده‌ایم از ظرفیت‌های موجود در محله که غالبا رها شده و بدون استفاده‌اند، در این زمینه بهره‌ببریم.»

گشایش موزه نیروی هوایی؛ به زودی

امکان‌بازدید شهروندان از موزه نیروی‌هوایی امسال محقق می‌شود. «سجاد سبحانی» معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۱۳دراین‌باره گفت: «موزه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۳ دایر شده و میراث‌دار اوارق و برگ زرینی از تاریخ این مرز و بوم است. اینجا یکی از این ظرفیت‌های منطقه۱۳به شمار می‌آید که تا قبل از این ورود به آنجا ممکن نبود. اما باتوجه به تعامل شهردار منطقه با نهاجا و پیگیری‌های بسیار و برگزاری جلسات متعدد، این امکان فراهم شده و کارهای آن درحال شروع است.» او افزود: «این هفته هم با شرکت توسعه فضاهای فرهنگی نشستی خواهیم داشت که بعد از امضای تفاهم‌نامه، آنها مستقر و کار را شروع کنند.» او ادامه داد: «همچنین باتوجه به نشستی که اخیرا با امیرسرتیپ «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران داشتیم مقرر شد این مجموعه دهه‌فجر به بهره‌برداری برسد.» موزه نیری‌هوایی در خیابان پیروزی، محدوده بیمارستان فجر قرار دارد.

معرفی اماکن گردشگری در فضای مجازی

 ویژه‌برنامه‌های متنوعی برای نکوداشت هفته تهران با هدف تقویت و غنابخشی شناخت شهروندان از اماکن گردشگری و فرهنگی تهران با توجه به پیشینه سترگ دینی و فرهنگی پایتخت ۱۵ در حال برگزاری است. «وحید رضا محمدی» شهردار منطقه ۱۵ در این‌باره گفت: «فعالیت‌هایی درباره معرفی اماکن گردشگری در بستر فضای مجازی تدارک دیده شده از جمله تهیه کلیپ‌های ۵ دقیقه‌ای، موشن‌گرافی، پوستر و مستند گردشگری از اماکن تاریخی و گردشگری منطقه و نیز تهیه کلیپ از یک رستوران قدیمی منطقه و انتشار آن در فضای مجازی و تلویزیون شهری که همگی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری منطقه اجرایی می‌شود.» محمدی ادامه داد: ‌ «برپایی نمایشگاه عکس تهران در ساختمان اصلی شهرداری منطقه، برگزاری نمایشگاه عکس مجازی از جاذبه‌های منطقه، برگزاری مسابقه عکاسی(فتو واک) از جاذبه‌های بی‌نظیر عمارت تاریخی امیر سلیمانی، پخش کلیپ از سقا خانه‌ها و کتیبه‌ها و یکی از گرمابه‌های قدیمی منطقه در فضای مجازی، برگزاری تور بازدید از جاذبه‌های زیبای بوستان بزرگ آزادگان (دریاچه آزادگان، کوشک امیر سلیمانی) در فضای باز با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و تقدیر از فعالان حوزه گردشگری منطقه از دیگر برنامه‌هایی است که برگزار می‌شود.»

۱۳۳۲ سال ایجاد بازارچه شهرستانی قدیمی‌ترین بازارچه منطقه ۱۳ در ضلع جنوب شرقی میدان امام حسین(ع) است.   ۱۷۰۰۰ جلد کتاب تاریخی در کتابخانه عمارت کوشک امیر سلیمانی منطقه ۱۵ وجود دارد ۲۰۰ سال قدمت حمام دولاب است که تا ویرانی فاصله‌ای ندارد. این بنای تاریخی به یادگار مانده از دوران قاجار است.   ۳۰۰۰  مترمربع مساحت باغ ایرانی منطقه ۸ است که در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد ۱۲۰۰ سال قدمت روستای ترکمن ده است که در سال ۱۲۱۱ هجری قمری توسط ترکمن ها خریداری شد

کد خبر 554726 برچسب‌ها منطقه ۴ همشهری محله تاریخ - بافت تاریخی منطقه ۸ تاریخ - آثار باستانی منطقه ۱۴ منطقه ۱۵ تاریخ عمومی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۴ همشهری محله تاریخ بافت تاریخی منطقه ۸ تاریخ آثار باستانی منطقه ۱۴ منطقه ۱۵ تاریخ عمومی ایران معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار آرامستان های دولاب زندان هارون الرشید باغ وثوق الدوله بهره برداری دراین باره گفت گردشگری منطقه شهردار منطقه باره گفت او ادامه نیروی هوایی آرامستان ها باغ ایرانی فضای مجازی زرتشتی ها منطقه ۱۵ فضای سبز آب انبار منطقه ۱۴ منطقه ۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!

خبرگزاری مهر_ گره جامعه؛ طول مرز آبی کشور ایران با خلیج فارس، با احتساب جزایر در حدود ۱۸۰۰ کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است. بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان استان‌های ایران هستند که در حاشیه خلیج فارس واقع شده‌اند.

همچنین بیش از ۴۰ جزیره ایرانی خلیج فارس در حوزه سیاسی سه استان بوشهر، خوزستان و هرمزگان قرار دارند که بیش از نیمی از آن غیرمسکونی هستند. ایران یک جزیره کوچک غیرمسکونی نیز در منتهی الیه دریای عمان و نزدیک به مرز پاکستان دارد.

این ظرفیت آبی در خلیج فارس را هیچیک از کشورهای دیگر ندارند. ولی ایران هنوز نتوانسته آنطور که باید از این ظرفیت استفاده کند. در ادوار مختلف مسئولان وعده‌هایی در این خصوص داده بودند اما هیچیک هنوز اجرایی نشده است.

در این گزارش به بهانه دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور همزمان با خروج پرتغالی‌ها از ایران و اثبات حاکمیت ایران بر خلیج فارس به نام روز ملی خلیج فارس ثبت شد؛ قرار است به برخی از این اقدامات، وعده‌ها و ظرفیت‌ها پرداخته شود. از جمله اینکه قرار بود گردشگری خلیج فارس رونق پیدا کند. حتی سواحل مکران که طرح مفصلی برای آن نوشته شد تا چابهار و استان سیستان و بلوچستان نیز از آن منتفع شوند اما اتفاقی رخ نداد.

هر ساله روز دهم اردیبهشت ماه تا یکی دو روز قبل و بعد از آن همایش‌های متعددی درباره خلیج فارس برگزار می‌شود امسال هم چندین و چند برنامه در تهران و استان‌های همجوار خلیج فارس برگزار شد که ولی صحبت‌هایی که در این همایش‌ها انجام می‌شود معمولاً پیگیری نخواهند شد.

امروز نشست «باستان‌شناسی خلیج‌فارس» همزمان با روز ملی خلیج‌فارس به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

در این نشست درباره «چگاسفلی، سندی روشن بر پیشینه تمدنی دریای پارس»، پژوهش‌های باستان‌شناسی در شبه جزیره بوشهر، «کاوش‌های باستان‌شناسی گورستان شغاب- شبه جزیره بوشهر»، راهبرد نظامی اشکانیان در تسلط و نظارت بر خلیج‌فارس، «جایگاه بندر باستانی سیراف در مبادلات فرهنگی ایران و چین از پایان دوره ساسانی تا آغاز دوران اسلامی» و «مطالعات باستان‌شناسی زیرآب در خلیج فارس» صحبت خواهد شد.

همایش‌هایی در راستای خلیج فارس

چنین همایشهایی هر ساله برگزار می‌شود و باستان شناسان زیادی هم هستند که درباره خلیج فارس، نام و آثار باستانی آن مقاله نوشته‌اند. ولی جملگی گلایه دارند که هنوز آن طور که شایسته نام خلیج فارس است کار نشده است. حتی همین اواخر سرپرست هیات کاوش بندر سیراف به نام محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار گفت که کاوش‌های باستان‌شناختی کشورهای حاشیه خلیج فارس رشد و شتاب بسیار بیشتری در مقایسه با ایران دارد. این درحالی است که موج تخریب آثار تاریخی خلیج فارس سرعت گرفته و بخش بزرگی از عرصه بندر سیراف هم نابود شده است.

از سوی دیگر باستان شناسی زیر آب در بسیاری از این جزایر و حتی حاشیه خلیج فارس در استان‌های همجوار نیز انجام نشده است چون اعتبارات و فصل‌های متعددی برای کاوش نیاز دارد این همان موضوعی است که توفیقیان بارها و بارها روی آن تاکید داشته است.

یکی از وعده‌ها را علی اصغر مونسان اولین وزیر میراث فرهنگی در سفرش به استان بوشهر داد از جمله اینکه پرونده بندر سیراب برای قرارگیری در فهرست میراث جهانی در حال تهیه است. یکی دیگر از وعده‌ها مرمت و احیای عمارت حاج رئیس در استان بوشهر بود که سه سال برای آن اقدامی نشد تا اینکه امسال مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی اعلام کرد که قصد دارند تا این عمارت را مرمت کنند.

موضوع دیگر رونق گردشگری و ایجاد کمپ در روستای بنود عسلویه بود. مونسان در این ارتباط گفته بود که با ایجاد کمپ می‌توان کمک کرد تا ارائه کیفیت خدمات به گردشگران بیشتر شود و این ساحل این قابلیت را داراست.

وی با تاکید بر حمایت از توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستای بنود اضافه کرد: ما آمادگی ارائه مجوز برای ایجاد بوم‌گردی در این روستا را داریم، همچنین کمک می‌کنیم در کنار استانداری بوشهر که زمینه رونق گردشگری در این نقطه بیشتر و بهتر شود.

همچنان استفاده از گردشگری دریایی به گردش دو سه ساعته قایق‌های تفریحی ختم می‌شود

موضوع جالب‌تر این بود که مونسان گفته بود خلیج فارس میراث ملموس و ناملموس زیادی دارد اما در دوره او اقدامی برای جمع آوری میراث ناملموس این حوزه انجام نشد.

با وجود آنکه مونسان سفرهای متعدد دیگری هم به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان داشت اما کار ویژه ای که بتواند در حوزه سواحل مکران یا استفاده از ظرفیت گردشگری دریایی صورت گیرد، انجام نشد و همچنان استفاده از گردشگری دریایی به گردش دو سه ساعته قایق‌های تفریحی ختم می‌شود.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی سفرهای کمی در طول دوران وزارتش به استان‌های جنوبی داشته است به خصوص استان سیستان و بلوچستان که تنها یک سفر کوتاه به چابهار کرده است.

وی زمانی هم که به جزیره هرمز رفت اعلام کرد که می‌بایستی گردشگری دریایی در خلیج فارس و خصوصاً در جزایر از جمله جزیره هرمز تقویت شود تا بتوان با تکیه بر این مورد مسائل اقتصادی و اشتغال مردم را نیز تامین کرد.

ضرغامی معتقد است که یکی از جذاب ترین حوزه‌های گردشگری قطعاً گردشگری دریایی است که خوشبختانه هرمزگان با دارا بودن یک نوار ساحلی قابل توجه می‌تواند در این حوزه فعال شود.

وزیر میراث فرهنگی به این موضوع هم اشاره‌ای داشت که اگر مجموعه گردشگری دریایی راه اندازی شود، باعث ایجاد اشتغال جوانان بومی این منطقه خواهد شد. همچنین کشتی‌های تفریحی و گردشگری باید در دریا فعال باشد و مردم برای تفریح از همه جای کشور به هرمزگان سفر کنند.

بوم ایرانی محروم از خلیج فارس!

در جریان همین وعده‌ها بود که بخش خصوصی برای راه اندازی گردشگری دریایی و استفاده از کشتی‌های سنتی پیگیری‌های زیادی کرد اما نتوانست بوم ایرانی را به داخل خلیج فارس بیاورد و تنها توانست محدوده‌ای کوتاه را برای مدت زمان اندکی پیمایش کند.

مناطق آزاد که بخش مهمی از فعالیت‌های آن در مناطقی مانند چابهار، کیش، قشم و اروند با خلیج فارس گره خورده است نیز بی نصیب از این وعده‌های ناتمام نبوده است. با این وجود در حال حاضر قرار است شرکت‌های خصوصی اقداماتی را انجام دهند و برخی از آنها در حوزه استفاده از راه‌های دریایی بین المللی دوباره فعال خواهند شد تا گردشگری بین کشورها را از طریق خلیج فارس رقم بزنند. شاید بخش خصوصی بتواند در صورتی که به صرفه باشد، بخشی از این وعده‌ها را تحقق ببخشد.

از طرفی استفاده از جزایر ایرانی نیز همچنان ظرفیتی مغفول مانده است. جزایری که برخی از آنها برای بسیاری از ایرانی‌ها ناشناخته است چون یا معرفی درستی نشده‌اند یا هنوز امکانات لازم را برای پذیرش گردشگر ندارند برخی دیگر نیز برای ورود سختگیری‌هایی می‌کنند به همین دلیل هنوز خیلی از ایرانی‌ها تعدادی از این جزایر را به عنوان جزایر ایرانی خلیج فارس نمی‌شناسند.

در این باره، اکبر سهیلی از کارشناسان گردشگری استان هرمزگان به خبرنگار مهر گفت: خلیج فارس تنها یک نام و یک روز است هر زمانی که بخواهند ایران را اذیت کنند از نام‌های جعلی برای آن بهره می‌برند و هر زمان ایرانی‌ها بخواهند بگویند ما چقدر اقتدار داریم از این عنوان استفاده می‌کنند اما به واقع خلیج فارس از نام و از روزش چه بهره‌ای برده است. تنها اقدامی که می‌شود این است که هر دستگاهی به صورت موظف باید یک برنامه برای این روز داشته باشد تا بتواند بگوید کاری کرده است اما اگر هزینه این همایش‌ها و زمانی که برای برگزاری آن گذاشته شده، صرف معیشت مردم خلیج فارس شود، اتفاق بهتری است.

وی گفت: کشورهای دیگر درصدد هستند تا از این ظرفیت بیشترین بهره را ببرند. در کشورهای قطر، امارات ببنید که چطور از ظرفیت آبی استفاده می‌کنند. آن وقت ما یک جزیره ابوموسی داریم که باید برای رفتن به آن مجوز از استانداری بگیریم!

کد خبر 6091986 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد