Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: هفته جهانی فضا، رویدادی است که به صورت بین المللی و به منظور آشنا کردن عموم افراد با دانش فضا و ترویج این علم در بین نسل‌های مختلف، در نظر گرفته شده است.

مرتضی بارونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه هفته جهانی فضا از چهارم اکتبر تا دهم اکتبر (۱۳ تا ۱۹ مهرما) است، اظهار کرد: چهارم اکتبر سال ۱۹۵۷، ورود به عرصه فضا به طور رسمی و با پرتاب اولین ماهواره بشر به فضا (اسپوتنیک ۱) آغاز شد؛ این ماهواره توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق به فضا پرتاب شد؛ ۱۰ اکتبر ۱۹۶۷ نیز اولین معاهده بین المللی استفاده صلح آمیز از فضا بین کشورها منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان ادامه داد: از زمانی که فعالیت‌های فضایی به طور رسمی آغاز شد تا کنون، حدود ۷۰ سال می‌گذرد و علوم فضایی از جمله علوم تراز اول از نظر علم و پیشرفت بوده است؛ حضور انسان در عرصه فضا ابتدا با پرتاب ماهواره‌ها، فرستادن انسان به ماه و اقدامات مختلف آغاز شد.

وی با بیان اینکه در ایران نیز سال‌ها است که هفته جهانی فضا گرامی داشته می‌شود، خاطرنشان کرد: کشور ایران، دانشمندان فضایی، سازمان فضایی ایران و بخش‌های مختلف عرصه فضایی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند؛ البته مسیر رشد باید بیش از پیش باز باشد تا بتوانیم پیشرفت‌های بیشتری در عرصه فضا داشته باشیم.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان عنوان کرد: ایران جزو کشورهایی است که چرخه کامل فضایی، از ساخت موشک پرتاب کننده و ایستگاه پرتاب ماهواره تا ساخت و پرتاب ماهواره و قرار دادن آن در مدار و پشتیبانی از ماهواره را دارد.

بارونی با اشاره به شعار امسال هفته جهانی فضا، " ماهواره‌ها زندگی را بهتر می‌کنند"، اظهار کرد: این شعار به اهمیت کاربرد ماهواره‌ها در زندگی بشر اشاره می‌کند. امروزه ماهواره‌ها پیشرفت بسیار زیادی کرده‌، بخش‌های مختلف زندگی انسان را در بر گرفته و هر روز با زندگی مردم سراسر دنیا ارتباط دارند.

ماهواره‌ها؛ نقطه عطف علوم فضایی

وی با بیان اینکه ماهواره‌ها نقش‌های مختلفی در زندگی بشر دارند، تصریح کرد: ماهواره‌ها از جمله نقاط عطف علوم فضایی محسوب می‌شوند. ماهواره‌های رادیویی، بخش‌هایی همچون رادیو، تلویزیون و مخابرات را پوشش می‌دهد و ماهواره‌های سنجشی وظیفه تصویربرداری، هواشناسی، سنجش از دور و پیش بینی مخاطرات طبیعی را بر عهده دار ند.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان افزود: از دیگر نقاط عطف علوم فضایی، اکتشافات مرز دانش فضایی است. ماهواره‌ها و فضاپیماهای کشورهای جهان به نقاط مختلف منظومه شمسی در حال حرکت هستند و اطلاعاتی را از سیارات جمع آوری می‌کنند.

بارونی تاکید کرد: امروزه دانشمندان فضایی برای فرود انسان بر روی سیارات دیگر نیز تلاش می‌کنند تا همانطور که بر سطح ماه فرود آمده‌اند، روی مریخ نیز به عنوان اولین سیاره بعد از زمین، فرود بیاید.

فضا به قلمرو کشورها اضافه شده است

وی عنوان کرد: ورود شرکت‌های خصوصی به عرصه فضایی از دیگر نقاط عطف این علم محسوب می‌شود. امروزه شرکت‌های خصوصی از جمله اس پی ایکس وارد عرصه فضا شده‌اند و به عبارتی قلمرو کشورها در عرصه فضا نسبت به گذشته گسترده است که می‌توان آن را از دیگر نقاط عطف صنعت فضایی دانست.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر فضا به قلمرو کشورهای مختلف اضافه می‌شود، اظهار کرد: همانطور که هر کشور نیروی دریایی و زمینی دارد، باید نیروی فضایی نیز داشته باشد، شاید زمانی هوا جز قلمرو کشوری محسوب نمی‌شد، اما با ورود هواپیماها و نیروی هوایی، در حال حاضر ورود انسان به قلمرو فضا امری طبیعی است.

بارونی تاکید کرد: بشر علاوه بر اینکه سعی در پیشرفت دانش خود در عرصه علوم فضایی دارد، باید این صنعت را مقرون به صرفه کند و آن را تبدیل به صنعتی ارزان کند؛ در این راستا نیاز است تا موشک‌های پرتابگر ساده‌تر و ارزان‌تر شده و با سوخت‌های چند بار مصرف ساخته شود.

وی افزود: انسان باید تلاش کند تا ساخت ماهواره‌ها ارزان‌تر، اندازه آن‌ها کوچک‌تر شود و دانش فضایی بیشتر از گذشته در بین عموم مردم گسترش پیدا کند.

کد خبر 448310

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فضا نجوم مرکز نجوم ادیب علم و فناوری ماهواره اکتشافات فضایی برنامه موشکی پرتاب ماهواره هفته جهانی فضا شعار هفته جهانی فضا هفته جهانی فضا 2020 علوم فضایی پرتاب اولین ماهواره شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق هفته جهانی فضا ماهواره ها علوم فضایی عرصه فضا نقاط عطف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۵۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدیه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان

عیسی زارع پور٬ وزیر ارتباطات در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران به مناسب روز معلم گفت: معلمانی که از طریق شاد با دانش‌آموزان در ارتباط هستند تا سقف ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند. بسته به شکل اتوماتیک فعال می‌شود.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: امیدواریم امسال فاز اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار را به اتمام برسانیم.

زارع پور افزود:  امیدوار هستیم که در سال جاری فاز اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار را به اتمام برسانیم و پرتاب اول را تا پایان سال داشته باشیم. پایگاه پرتاب فضایی چابهار استراتژیک و راهبردی در صنعت فضایی کشور خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • هدیۀ اینترنت ۳۰ گیگابایتی برای معلمان
  • زارع‌پور: از پایگاه چابهار ماهواره به فضا پرتاب می‌کنیم
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • هدیه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان
  • زارع‌پور: بسته اینترنتی ۳۰ گیگابایتی برای معلمان فعال می‌شود
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی