Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حمیدرضا نانکلی امروز در وبینار "نقشه برداری نوین با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای"، سازمان نقشه برداری را مرجع کلیه فعالیت‌های مرتبط با نقشه‌ برداری دانست و افزود: اداره ژئودزی و ژئو دینامیک این سازمان در این راستا برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده است که با استفاده از فناوری‌های مختلف از جمله فناوری ماهواره‌ای اجرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ماهواره‌های مورد استفاده در مدارهای با ارتفاع پایین و بالا است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۰۰ ماهواره در مدارهای مختلف وجود دارد که با ارسال سیگنال‌هایی به سطح زمین با استفاده از گیرنده‌های GNSS دریافت و پردازش‌هایی بر روی آن انجام می‌شود و از این طریق به داده‌های مربوط به موقعیت‌های زمینی دسترسی پیدا می‎کنیم.

نانکلی، با تاکید بر اینکه این داده‌ها در تهیه نقشه‌ها کاربردهای وسیعی دارند، ادامه داد: بر این اساس تاکنون ۱۳۵ ایستگاه دائمی GNSS در کشور راه اندازی شده است که با استفاده از داده‌های آن ها می‌توانیم اقدام به مطالعات جا به جایی پوسته زمین، پیش نشانگرهای زلزله و تعیین ریسک مناطق لرزه خیز کنیم.

وی بررسی پارامترهایی چون حرکت پوسته زمین، تغییر شکل گسل‌ها، فرونشست‌ها، فرو لغزش‌ها و آتشفشان را از دیگر کاربردهای داده ایستگاه‌های GNSS نام برد و اظهار کرد: ایران از نظر ساختاری در میان صفحه عربی و اوراسیا قرار دارد که در مرز آن راندگی اصلی البرز به طول ۱۳۰۰ کیلومتری قرار گرفته است.

رییس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشه‌برداری کشور با تاکید بر اینکه بیشترین زمینلرزه‌های کشور در مرز این دو صفحه رخ می‌دهد، یادآور شد: نرخ حرکت گسل‌ها با استفاده از GPS محاسبه می‌شود که این نرخ از ۱۶ میلی‌متر تا ۲۲ میلی‌متر از غرب به شرق در حال افزایش است که علت آن چرخش زمین نسبت به طول جغرافیایی است.

وی تاکید کرد: به دلیل فشار پلیت عربی به پوسته ایران، در گسل‌ها شکستگی ایجاد می‌شود که بر اثر اصطکاک انرژی در آنها انباشته و پس از مدتی این انرژی در قالب زلزله آزاد می‌شود.

نانکلی، مناطق حاشیه زاگرس، پهنه البرز، بلوک لوت و ناحیه فرورانشی مکران را از مناطق لرزه خیز کشور نام برد و افزود: عمق زلزله‌ها در کشور ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری است، ولی این عمق در منطقه مکران بیشتر است ضمن آنکه زلزله‌های بزرگی ایجاد می‌کند که این زلزله‌ها منجر به سونامی می‌شوند.

وی آخرین زلزله مکران را متعلق به سال ۱۹۴۵ دانست.

رییس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشه‌برداری کشور خاطر نشان کرد: بر این اساس ایستگاه‌های مختلفی را راه اندازی کردیم و این ایستگاه‌ها به صورت آنلاین اطلاعات را به ما ارسال می‌کنند تا مورد پردازش قرار گیرند.

نانکلی با اشاره به نرخ حرکت گسل‌های کشور، یادآور شد: بیشترین نرخ حرکت مربوط به گسل "زندان-میناب" با ۱۱ میلی‌متر در  سال است، پس از آن گسل تبریز با ۷ میلی‌متر در سال، عشق آباد با ۶ میلی‌متر در سال و مشا با ۱.۵ تا ۲ میلی‌متر در سال قرار دارد.

وی با اشاره به نرخ حرکت گسل شمال تهران، توضیح داد: علی‌رغم ایجاد ایستگاه‌هایی در پیرامون این گسل، ولی تاکنون هیچ نرخ حرکتی برای این گسل ثبت نشده و حالت قفل شدگی دارد و به نظر می‌رسد تجمع لرزه‌ای در این گسل ایجاد شده؛ از این رو هیچ لغزش دستگاهی از این گسل به ثبت نرسیده است.

وی اضافه کرد: بر اساس اطلاعات ماهواره‌ای که به دست آمده، در گسل مشا به سمت فیروزکوه و در منطقه کرمان-راور تنش زیادی مشاهده می‌شود.

نانکلی با اشاره به وضعیت لرزه زایی منطقه مکران، توضیح داد: در این منطقه زلزله‌های خاموش مشاهده می‌شود، به این معنی که به طور خاموش و نامحسوس زلزله‌هایی در مدت یک هفته تا ۳ ماه رخ می‌دهد، بدون آنکه ما آنها را احساس کنیم.

رییس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشه‌برداری کشور تغییر رفتار آتشفشان‌ها را از دیگر کاربردهای فناوری فضایی در حوزه پایش زلزله دانست.

پربیننده ترین توضیح وزیر آموزش و پرورش درباره فعالیت مدارس آخرین آمار کرونا در ایران (۱۳۹۹/۷/۱۴) نتایج کنکور سراسری۹۹ آبان اعلام می‌شود محمدرضا شجریان به کُما رفت جلسه سران قوا لغو شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زمین زندان فناوری ماهواره گسل گسل زلزله گسل تهران سازمان نقشه برداری سطح زمین قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سازمان نقشه برداری میلی متر ایستگاه ها ماهواره ای نرخ حرکت زلزله ها داده ها گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم‌نامه توسعه همکاری بانک صادرات ایران و صندوق نوآوری و شکوفائی در نشستی با حضور محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران و مدیران ارشد این بانک و همچنین محمدصادق خیاطیان مدیرعامل و رئیس هیئت‌‌عامل این صندوق به امضا رسید و پیشنهادات و راهکارهای بهینه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» مورد بررسی قرار گرفت.

محسن سیفی در این نشست ضمن تقدیر از تلاش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور گفت: همکاری و تعاملات بسیار خوبی بین دو مجموعه بانک صادرات ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد. هدف از برگزاری این نشست، تدوین نقشه ‌راهی برای توسعه همکاری‌های مشترک در جهت حمایت حداکثری از دانش‌بنیان‌های کشور است. تلاش می‌کنیم با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، در راستای کمک به تحقق شعار سال، ابزارهای مشترکی را تعریف کنیم که همه از منافع آن بهره‌مند شوند.

او با اشاره به پیشرو بودن بانک صادرات ایران در عملیاتی شدن برات، چک، سفته و سامانه توثیق الکترونیک، عزم جدی این بانک برای تبدیل شدن به بانک اصلی حامی دانش‌بنیان‌ها را مورد تاکید قرار داد و افزود: بانک صادرات ایران به عنوان تنها و نخستین بانک، بسته کامل اسناد تجاری الکترونیکی در اختیار دارد و می‌توانیم در همکاری مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از این ابزارها، مدل‌هایی ویژه دانش‌بنیان‌ها، طراحی کنیم.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان اینکه زیست‌بوم نوآوری کشور رونق مناسبی پیدا کرده است، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات کشور جز با اعتماد به دانش‌بنیان‌ها حل نمی‌شوند لذا تلاش می‌کنیم بانک صادرات ایران در کنار دانش‌بنیان‌ها بتواند در حل مشکلات کشور سهیم باشد.

او با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به فرد شعب خارجی بانک صادرات ایران،  برای حل نیازهای ارزی این شرکت‌ها نیز اعلام آمادگی کرد و افزود: در حوزه تأمین مالی ارزی دانش‌بنیان‌ها در خارج از کشور نیز بانک صادرات ایران می‌تواند نقش‌آفرینی خوبی داشته باشد.

در این نشست همچنین رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به فروش 70 هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان با رقم‌های کوچک، ارزش‌افزوده‌های بسیار بالایی خلق کرده‌اند.

محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست با بیان اینکه همکاری خوبی با شبکه بانکی کشور برای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته است، گفت: نقش‌‎آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور بسیار جدی است. سهم دانش‌بنیان‌ها از GDP درحال حاضر ٢.٧ درصد است و هدف‌گذاری تا پایان برنامه هفتم، رساندن این سهم به ٧ درصد است. یکی از ارکان مهم تحقق این هدف، بحث تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به حمایت‌های جدی و همیشگی رهبر معظم انقلاب و همچنین دولت سیزدهم از دانش‌بنیان‌ها به بیان انتظارات از نظام بانکی در حمایت از دانش‌بنیان‌ها پرداخت و تصریح کرد: شبکه بانکی کشور هم پای کار دانش‌بنیان‌ها بوده است. شاید یک دهه قبل، بیشتر به رشد تعداد شرکت‌های دانش‌‌بنیان فکر می‌کردیم، اما اکنون این زیست‌بوم از بلوغ بسیار خوبی برخوردار است و نزدیک به یک هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند؛ بنابراین اکنون باید فعالیت‌ها به شکل هدفمندتر و با تعیین اولویت دنبال شود.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: در قالب همکاری مشترک می‌توانیم اتفاقات خوبی را در حوزه دانش‌بنیان کشور رقم بزنیم. امیدواریم بحث تعهدات تبصره ١٨ به زودی تکمیل شود. همچنین در راستای شعار سال و بسته‌ای که در صندوق نوآوری و شکوفایی در این حوزه تدارک دیده شده است، امیدواریم همکاری خوبی با بانک صادرات ایران در زمینه اوراق صکوک شکل بگیرد.

مهدی اقبالی راد، عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران نیز در این نشست با اشاره به سبقه بیش از ٧٢ سال خدمات بانک به فعالان اقتصادی و مردم کشور، استفاده از ابزارهای اعتباری برای کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان را راهکار مناسبی در کنار پرداخت تسهیلات نقدی در سال جاری عنوان کرد و بر تداوم حمایت این بانک از صندوق نوآوری و شکوفائی و شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد.

معاونان امور شعب، طرح و برنامه، اعتبارات و دستیار مدیرعامل در امور بین‌الملل نیز در این جلسه نسبت به ارائه گزارش و نقطه‌نظرات خود اقدام کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زارع‌پور: از پایگاه چابهار ماهواره به فضا پرتاب می‌کنیم
  • زارع‌پور: پایگاه چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • آتش سنگین یگان موشکی و توپخانه حزب الله بر سر صهیونیست‌ها/ شهر اشباح؛ نام جدید شمال سرزمین‌های اشغالی + نقشه میدانی و عکس
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس