Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@16:32:59 GMT

نوشیدنی ویژه کاهش وزن

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۵۲۴۱

نوشیدنی ویژه کاهش وزن

زمانی که موضوع کاهش وزن مطرح می شود، افراد در بیشتر مواقع بلافاصله رژیم گرفتن و تغییر در غذاهای مصرفی - حذف غذاهای ناسالم و مصرف انواع مختلف غذاهای سالم - را مد نظر قرار می دهند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت دیس"، اما برای کاهش وزن تنها توجه به مواد غذایی مصرفی کافی نیست. نوشیدنی هایی که مصرف می کنید نیز می توانند نقش چشمگیری در تحقق هدف کاهش وزن شما داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر خوب این است که ارتقا عادت های نوشیدنی بسیار آسان‌تر از تغییر در کل رژیم غذایی است و این می تواند تقریبا به همان اندازه در کاهش وزن موثر باشد. این امر به ویژه در مورد چای صادق است که نوشیدن آن نه تنها می تواند میزان کالری مصرفی شما را کاهش دهد، بلکه تلاش های شما برای کاهش وزن را هرچه بیشتر تقویت می کند. چای یکی از نوشیدنی های محبوب در جهان است که می تواند به کاهش وزن کمک کند.

مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه های گازدار، آبمیوه ها و نوشیدنی های انرژی‌زا می تواند میزان کالری دریافتی روزانه شما را افزایش دهد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که از هر دو آمریکایی، یکی از آنها روزانه به طور متوسط 145 کالری از این نوع نوشیدنی ها دریافت می کند. از این رو، جای شگفتی نیست که یک تغییر کوچک مانند نوشیدن آب یا هر نوشیدنی بدون کالری دیگر (اعم از چای، قهوه یا آب) به جای نوشیدنی های شیرین شده با شکر می تواند به کاهش وزن کمک کند.

نوشیدن آب به جای هر نوشیدنی پر کالری یکی از ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش ها برای کاهش وزن است و مصرف چای می تواند حتی تلاش های شما برای کاهش وزن را هرچه بیشتر تقویت کند.

اما چای چگونه می تواند به کاهش وزن بیشتر کمک کند؟

به طور خاص، مصرف چای سبز آن چیزی است که باید در دستور کار خود قرار دهید. این نوشیدنی توانایی فوق العاده خود در کاهش وزن را نشان داده است. یک متاآنالیز که در نشریه An International Journal of Obesity منتشر شد، نتایج 11 مطالعه را مورد بررسی قرار داده و پیوندی چشمگیر بین نوشیدن چای سبز و کاهش وزن مشخص شد.

مطالعه ای دیگر که در نشریه the European Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد افرادی که بیشترین میزان چای گرم را مصرف می کردند، نسبت به آنهایی که چای نمی نوشیدند، احتمال کمتری داشت که چاق باشند. افرادی که چای می نوشیدند نه تنها شاخص توده بدنی (BMI) و اندازه دور کمر کمتری داشتند، بلکه به نظر می رسید در معرض خطر کمتر برای بیماری قلبی‌عروقی و التهاب قرار دارند.

پژوهشگران بر این باورند که فواید تنظیم وزن چای سبز می تواند با سطوح بالای کاتچین ها در این نوشیدنی مرتبط باشد که یک کلاس خاص از ترکیبات زیست‌فعال هستند. فراوان‌ترین کاتچین به نام اپیگالوکاتچین-3-گالات نشان داده است که مسئول بیشتر فواید تقویت کننده سلامت چای سبز است.

پژوهش های بیشتری برای تعیین این که این ترکیبات چگونه می توانند به کاهش وزن کمک کنند باید انجام شود اما پژوهشگران بر این باورند که کاتچین های موجود در چای سبز می توانند اکسیداسیون چربی را افزایش داده، متابولیسم را تقویت کرده، اشتها را کاهش دهند و ممکن است حتی سلول ها را از ذخیره قند به شکل چربی باز دارند.

با نوشیدن چای سبز، شما نه تنها از فواید کاهش وزن کاتچین های موجود در آن برخوردار می شوید، بلکه یک عامل تقویت کننده چربی سوزی دیگر را نیز از محتوای کافئین این نوشیدنی دریافت می کنید. شواهد بسیاری نشان می دهند که کافئین تجزیه چربی را تحریک کرده و همچنین متابولیسم کالری سوزی را تقویت می کنند. پژوهشگران بر این باورند که این ترکیب کاتچین ها و کافئین است که چای سبز را به یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کاهش وزن تبدیل می کند.

اما برای مشاهده فواید کاهش وزن چای سبز چه میزان از آن را باید در روز مصرف کنیم؟

اعداد بر اساس مطالعات متفاوت هستند. برخی مطالعات فواید سلامت در افرادی که یک فنجان چای سبز در روز مصرف می کنند را نشان داده اند، در شرایطی که برخی دیگر سطح مطلوب را نوشیدن پنج یا تعداد بیشتری فنجان از آن عنوان کرده اند. مطالعه ای که در نشریه The European Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که بیشترین فواید تنظیم وزن برای افرادی بوده است که چندین فنجان چای سبز در روز مصرف می کردند. اگرچه آنهایی که یک فنجان چای سبز در روز مصرف می کردند نیز از برخی فواید بهره‌مند شده بودند.

در نتیجه، احتمالا بیان این که نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز زمانی که با یک رژیم غذایی سالم همراه باشد ممکن است به تقویت تلاش های کاهش وزن شما کمک می کند، درست است.

--------------------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*صبحانه‌هایی برای کاهش وزن

*کم چربی در برابر کم کربوهیدرات؛ کدام یک برای کاهش وزن بهتر است؟

لینک کوتاه: asriran.com/00399j

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کاهش وزن چای سبز چای سلامت برای کاهش وزن کاهش وزن روز مصرف نوشیدنی ها کاتچین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۵۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • قبض‌ برق میلیونی در انتظار کولر گازی
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر