Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمین یادداشت پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان به روایت بازتاب جریان شهادت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در رسانه‌های قرقیزستان اختصاص داشت. بیستمین یادداشت قاسمی نیز درباره رخداد شهادت سردار است.

این یادداشت را در ادامه بخوانید:

چند روزیست فضای ایران و منطقه به‌شدت ملتهب و بحرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط به سمت تقابل جدی ایران و امریکا پیش می‌رود. ترور سردار دل‌ها و اسطوره و نماد مقامت سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی عراق و تعدادی از همرزمانشان در فرودگاه بغداد توسط پهپادهای امریکایی موجی از خشم و انزجار نسبت به امریکا را در ایران و بلکه کل منطقه برانگیخته است.

رهبری انقلاب در همان لحظات اولیه انتشار خبر شهادت سردار سلیمانی در روز جمعه ۱۳ دی، طی پیامی صراحتاً از انتقام سخت سخن به میان آوردند. مراسم تشییع شهید سلیمانی و ابومهدی و همرزمانشان در شرایطی که هیجانات و تنش‌ها و احتمالات در خصوص امکان رویارویی جدی ایران و امریکا به اوج خود رسیده؛ به‌طور بسیار باشکوهی در بغداد، کاظمین، کربلا و نجف برگزار شد. تشییع در داخل ایران نیز از اهواز شروع شد. پیکر سردار شهید و همرزمانشان پس از تشییع در مشهدمقدس، امروز دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۸ به تهران رسید. تهران از روز جمعه در عطش و انتظار رسیدن پیکر سردار بود تا به شایستگی از او استقبال نماید. همینگونه هم شد.

تصاویر و کادرهای شبکه‌های داخلی و برخی خبرگزاری خارجی که بطور زنده و مستقیم مراسم را پوشش می‌دادند گویای همه چیز بود: خلق حماسه‌ای بی نظیر از حضور دریای جمعیت در تقدیر و تشییع سردار دل‌ها. توئیت ظریف_ ظریف وزیر امورخارجه کشورمان به ترامپ قمارباز نیز به این حضور حماسی اشاره داشت: «آقای دونالد ترامپ تاکنون در تمام دوران زندگی ات چنین دریایی از جمعیت دیده بودی؟ دوره پایان حضور امریکا در غرب آسیا دیگر آغاز شده است.»

این چند روز یعنی از جمعه ۱۳ دی تا امروز دوشنبه ۱۶ دی دلمان بدجوری گرفته، یا که هم شکسته. دل خیلی‌ها. غم واندوه از دست دادن نماد و اسطوره مقاومت بر دل‌های عاشقان ایران و دوستداران مقاومت به‌شدت سنگینی می‌کند. بنظر می‌رسد این دل‌های بشدت گرفته و بغض آلود التیامی ندارند جز با انتقامی که رهبری وعده داده‌اند.

ملت از هر قشر و جناح و گرایش فکری مایه گذاشتند برای سردار دل‌ها و همان‌ها به‌شدت و بی صبرانه منتظر پاسخ ایران هستند. انتقام از جسارت امریکایی‌ها حق ماست که زمان و مکانش را مسئولان و فرماندهان تشخیص می‌دهند و حتماً هم عمل خواهند کرد ولی درهمین دو سه روز که هنوز پیکر سردار به زادگاهش برای خاکسپاری و دفن نرسیده، اتفاقاتی درشرف تکوین است.

دیروز پارلمان عراق رای به خروج نظامیان امریکایی از کشورشان داد و گروه‌های مقاومت و گردان‌های حزب‌الله علناً و صراحتاً مواضع و پایگاه‌های امریکا در عراق را از اهداف اصلی خود اعلام کرده و به نیروهای امنیتی هشدار داده‌اند از مراکز نظامی و پایگاه‌های امریکا فاصله بگیرند. قیس خزعلی دبیرکل جنبش عصایب اهل الخق بهای خون ابومهدی را خروج کامل امریکایی‌ها از عراق اعلام کرده و انتقام خون شهید سلیمانی را نیز آزادی قدس شریف از چنگال رژیم صهیونیستی. اطمینان داریم با شهادت سردار دل‌ها قاسم سلیمانی راه او باصلابت‌تر از گذشته تداوم خواهد یافت؛ درخت مقاومت بارورتر و تنومندتر خواهد شد و نام «شهید قاسم سلیمانی» که خود را «سرباز ایران» توصیف کرده است؛ بیشتر از پیشوند بدون شهید بر اندام دشمنان لرزه خواهد انداخت.

مراسم گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی در بیشکک

همچون سایر نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، امروز ۱۶ دی ۹۸ و همزمان با تشییع سردار سلیمانی و همرزمانش در تهران؛ مراسمی برای گرامیداشت شهدای مقاومت در سفارت کشورمان در بیشکک برگزار شد. در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش کلیپ‌هایی در موضوع خدمات، مبارزات و مجاهدت‌های شهیدسلیمانی، رستمیان سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان در خصوص شخصیت سردار سلیمانی و جایگاه و محبوبیت او در بین ایرانیان سخنرانی کرد.

بنده نیز به عنوان رایزن فرهنگی در خصوص نقش کلیدی سردار سلیمانی در مبارزه با تروریسم و گروه‌های تکفیری سخرانی و قطعه شعری را در رثای سردار سلیمانی قرائت کردم. مراسم با مداحی توسط یکی از همکاران سفارت و دعا برای شادی روح شهدای مقاومت و روح بلند سردار سلیمانی و طلب پیروزی برای جبهه حق و نابودی توطئه‌های دشمنان به پایان رسید.

ولی خدا وکیلی ما کجا و سردار دل‌ها کجا؟ ما که باشیم در خصوص این اسطوره مقاومت که نامش، اسمش، هیبت‌اش لرزه بر جان دشمن انداخته بود حرفی بزنیم و صحبتی بکنیم؟ چند روزیست دلمان گرفته است. ابری است بلکه طوفانی. خیلی‌ها را می‌شناسم که اینگونه‌اند. میلیون‌ها ایرانی بلکه کل ایران از هر طیف و جناح و فکر و گرایشی برای شهادت و فقدان سردار و اسطوره‌اش خون گریست. توده‌های مردم در کشورهای منطقه و آزادیخواهان دنیا نیز در غم ما شریک بودند از عراق و بغداد و موصل و کربلا و نجف و الانبار و بیجی‌اش، از لبنان و بیروت و ضاحیه و ارتفاعات عرسال‌اش، از سوریه و دمشق و زینبیه و حلب و زَبَدانی و خان طومانش، از افغانستان و یمن و فلسطین و غزه و هند و پاکستان وکشمیرش، تا آفریقا ونیجریه و حتی اروپا و امریکا؛ همه و همه عزادار بودند.

ما چه سهمی داشتیم و داریم که توفیق نداشتیم حداقل در حماسه میلیونی تشییع سردار در تهران حضورداشته باشیم. شاید هم سهم ما و حد ما همین چند خط نوشتن‌ها و دلنوشته‌هاست. نمی‌دانم. در ورای این اندوه و حس غریب تنهایی و فقدان سردار؛ سوسو نور و امیدی هم پیداست؛ نورامید و نور رسیدن به فتوحاتی که در راه است وخداوند وعده‌اش را داده است. اندکی صبر باید: ان الله مع الصابرین.

قاسمی

۱۶ دی ماه ۱۳۹۸

بیشکک

کد خبر 5042269 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: پرویز قاسمی رایزنی فرهنگی قرقیزستان سردار سلیمانی ترور سردار سلیمانی چهل سالگی دفاع مقدس ترجمه هفته دفاع مقدس رایزنی فرهنگی تازه های نشر پرویز قاسمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان جایزه ادبی انتشارات سروش تجدید چاپ انتشارات سوره مهر دفاع مقدس قرقیزستان سردار سلیمانی قاسم سلیمانی شهادت سردار سردار دل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی روز ملی خلیج فارس را تبریک گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسمه تعالی
«روز ملی خلیج فارس»
مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار می‌آید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک می‌گویم.

خلیج فارس نامی جاودانه و میراثی جهانیست. در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند.

خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی می‌باشد که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیراست که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد. در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچکدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است. مایلم مجدداً تاکید کنم کشورمان با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد.
هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما درعین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

حضار گرانقدر؛ یک ویژگی مهم که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس به شمار می‌رود، روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور آن است که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند. بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

در حالیکه آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرنهاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.
امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعاً دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، امید آن دارم خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوبش باشد.

باور دارم این همایش با حضور و مشارکت فعالانه همه صاحب نظران و اندیشمندان و با ارائه بحث‌های مستدل و تبادل نظر همه جانبه به اهداف والای خود که همانا تقویت منافع ملی و هویت فرهنگی و تاریخی ایران و صیانت از آن است، دست خواهد یافت.
در پایان از همه دست اندرکاران این مراسم بخصوص محققان و اساتید گرانقدر که در پاسداشت این روز بزرگ همت گماشته‌اند سپاسگزاری می‌کنم.

حسین امیر عبداللهیان
وزیر امور خارجه

کد خبر 6092368 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر| تراکتور به دنبال انتقام از استقلال/ نبرد گلادیاتور‌های پرسپولیس و سپاهان در ال‌کلاسیکوی ایران
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • گفتگوی اختصاصی وحید سلیمانی با اسطوره فوتسال ایران محمدرضا حیدریان درخصوص تیم ملی فوتسال
  • شکست یک جنبش بزرگ با توطئه‌های رنگارنگ داخلی و خارجی
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • انتقام باورنکردنی یک گوسفند از چوپان! (فیلم)