Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@02:22:51 GMT

باغات دماوند از دوران رکود گذشتند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۶۵۹۶

باغات دماوند از دوران رکود گذشتند

حسین اردلان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به محصولات کشاورزی متعدد در شهرستان دماوند، اظهار داشت: دماوند علاوه بر سیب درختی که در استان تهران و حتی کشور مورد توجه است، دارای محصولاتی همچون هلو، گردو و سایر محصولات سردرختی مثل گوجه سبز، انار، آلبالو، بادام، گیلاس و زردآلو است که امسال در فصل پاییز علاوه بر برداشت سیب درختی، برداشت گردو را نیز داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باغات گردو در اکثر موارد به صورت پراکنده وجود دارد و بیشتر در حاشیه رودخانه‌ها مثل تاررود، سیاه‌رود و منطقه دلیچایی در برخی روستاها و همچنین باغات شهرستان بوده که سالها است به عنوان یک محصول با ارزش شهرستان مطرح و تولید می شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دماوند با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلیل سرمازدگی در باغات گردو، با کاهش این محصول مواجه بودیم، گفت: امسال نسبت به سال گذشته سرمازدگی و خسارت کمی داشتیم و باعث شده که افزایش عملکرد در باغات گروه قابل قبول باشد.

اردلان با اشاره به اینکه باغات گردو بیمه شده در شهرستان حدود ۲۲۰ هکتار است، افزود: برخی نقاط که خسارت وارد شده استطی بازدیدهای صورت گرفته توسط کارشناسان از طریق بیمه قابل پرداخت بوده و خسارت هایی که از سالهای قبل وارد شده نیز قابل پرداخت می‌باشد.

وی افزود: شهرستان دماوند یکی از شهرستانهای تولید کننده بخش کشاورزی از جمله باغداری زراعی و سایر محصولات وابسته به کشاورزی در استان تهران است به‌طوری‌که در تولید سیب درختی رتبه اول استان تهران را دارد و در تولید عسل با داشتن حدود ۴۰۰ بهره بردار و تولید سالانه ۶۳۰ تن در سال این مهم نیز در رتبه اول استان قرار دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۱۰ واحد دامداری در شهرستان فعال است و سالانه ۷۰۰ تن گوشت قرمز و حدود ۳۴ هزارتن شیر تولید می شود، گفت: حدود ۳۴ واحد مرغداری فعال در منطقه وجود دارد و گوشت مرغ ۱۱ هزار تن و تخم مرغ ۲۵۰۰ تن تولید می شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دماوند همچنین با اشاره به فعالیت ۱۳ واحد پرورش ماهی با تولید سالانه ۱۴۰۰ تن، بیان داشت: در بخش گلخانه که یکی از سیاست‌های وزارت کشاورزی توسعه این بخش است، تعداد ۴۵ واحد گلخانه فعال از لحاظ صیفی، سبزی و گلهای شاخه بریده و سه واحد پرورش قارچ با تولید سالانه ۱۳۰۰ تن در سال داریم که جمعاً تولید محصولات کشاورزی و وابسته در منطقه متوسط ۳۴۰ هزار تن در سال است و نسبت به سطح زیر کشتی که داریم نشان دهنده میزان بالای بهره وری کشاورزی در شهرستان دماوند است.

این مقام مسئول در خصوص ساخت و ساز های غیر مجاز در شهرستان دماوند گفت: یکی از وظایف اصلی جهاد کشاورزی مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز و اعمال قانون در این بخش است که در این خصوص از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۲۰۰ مورد اعمال تبصره دو ماده ده در اراضی کشاورزی و باغاتی با هدف مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته است.

اردلان ادامه داد: با توجه به یکی از وظایف جهاد کشاورزی که حفظ صیانت از اراضی کشاورزی است، زمانی که منطقه ای ساخت و ساز به صورت غیرمجاز صورت می گیرد این یک عامل است برای گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق دیگر که در این راستا جهاد کشاورزی با هماهنگی دستگاه قضایی از وقوع این جرم جلوگیری و برای مناطق دیگر پیشگیری می کند تا این اراضی ارزشمند به چرخه تولید بازگردد.

برچسب‌ها شهرستان دماوند برداشت محصول جهش تولید کشاورزی اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرستان دماوند برداشت محصول جهش تولید کشاورزی اختصاصی ایرنا شهرستان دماوند برداشت محصول جهش تولید کشاورزی اختصاصی ایرنا اخبار کنکور شهرستان دماوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حمیدرضا کریمی امروز در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت‌المال،  با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در استان، اظهار داشت: با توجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی‌رویه آب‌های زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت‌های آب بر  باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت  آب منطقه‌ای باید تلاش های خود را در انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه عنوان کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفر چاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است. 

وی گفت: از طرفی اکنون تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آن‌ها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد. 

کریمی افزود: اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از  سوی آنها بیشتر است. 

دادستان کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در 6 ماه دوم سال 1402 و در سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان ،اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تأکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند که از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، طبق اجرای تبصره دو ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی  خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

کریمی گفت: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت‌المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند تا ۱۰ خردادماه
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • تاکید بر مبارزه با ساخت و ساز‌های غیرمجاز دماوند
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل