Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با تاکید بر غیرکارشناسی بودن قیمت های مصوب شورای اقتصاد برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت پایه خرید تضمینی گندم را ۵۵۰۰ تومان محاسبه کرده بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جعفر حسینی مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در گفت‌وگو با برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد گفت: دولت تا قبل از اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی مکلف به اعلام قیمت های کارشناسی این محصولات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قیمت های کارشناسی را وزارت جهاد کشاورزی تعیین و به شورای اقتصاد جهت تصویب پیشنهاد می داد و شورا هم پس از بررسی نرخ های پیشنهادی قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تعیین و اعلام می کرد.

مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: امسال شورای اقتصاد قیمت ها را خیلی شتاب زده اعلام کرده و این قیمت ها غیر کارشناسی است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی قیمت پایه خرید تضمینی گندم به ازای هرکیلوگرم برای سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ را پنج هزار و ۵۰۰ تومان و کلزا را ۹ هزار تومان محاسبه کرده بود. سازمان نظام صنفی کشاورزی نیز به نمایندگی از کشاورزان بر اساس هزینه های واقعی تولید قیمت خرید تضمینی هرکیلوگرم گندم را پنج هزار و ۸۰۰ تومان و کلزا را ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان بر آورد کرده است

حسینی ادامه داد: متاسفانه دولت قیمت خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی جدید چهار هزار تومان، کلزا را هفت هزار و ۸۰۰ تومان و جود را دو هزار و ۳۷۰ تومان اعلام کرده است. این در حالیکه جو هم اکنون در بازار داخلی سه هزار و ۳۵۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش می شود.

مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور ضمن اشاره به اینکه متاسفانه دولت بیشتر نگاه بودجه ای به قیمت محصولات کشاورزی دارد، افزود: برای نخستین بار در سال ۹۶ دو میلیون و ۵۰ هزار تن شکر در ایران تولید شد به یک معنا کشور در زمینه تولید شکر به خودکفایی رسید. سال بعد به سبب تعیین نادرست قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند انگیزه کشاورزان از کشت و کار این محصول به شدت پائین آمد. سیاست های نادرست خرید تضمینی منجر به واردات یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر طی سال ۹۸ در کشور شد.

حسینی گفت: اینکه گفته می شود چهار هزار تومانی که دولت برای قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید تعیین کرده «کم» است برخی ها تصور شان اینکه دولت می خواهد این چهار هزار تومان را به کشاورز بدهد اما چنین نیست چراکه قیمت کالا چهار هزار تومان اعلام می شود. حداکثر سودی که باید به کشاورز برسد از ماحصل تولید گندم ۲۰ درصد است.

وی ادامه داد: متوسط درآمد خالص ماهیانه یک کشاورز از محل تولید گندم ۸۴۸ هزار تومان است یعنی نسبت به حداقل دستمزد که بیش از دومیلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده ماهیانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان «ندار» داریم چگونه قیمت ها را محاسبه کرده اند که چیزی ته آن می ماند.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: قیمت خرید تضمینی خرید تضمینی گندم چهار هزار تومان وزارت جهاد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید

سهراب سهرابی، مجری طرح گندم  در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اولین برداشت خوشه های گندم از ۷ فروردین در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان آغاز شد و در ادامه مناطق معتدل و سرد کشور هم اضافه خواهند شد.

به گفته او، بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۵۵۶ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل  ۱۰۰ هزار تن بدلیل برداشت زودهنگام ناشی از شرایط اقلیمی رشد داشته است.

سهرابی با بیان اینکه خوزستان با ۳۷۰ هزار تن بالاترین میزان خرید را به خود اختصاص داده است، افزود: بنابر ابلاغ دستور العمل خرید تضمینی گندم به تمام استان ها، ۱۱۵۰ مرکز در مناطق مختلف آماده خرید گندم هستند و ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده برداشت هستند.

مجری طرح گندم ادامه ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید گندم به ۱۳.۵ میلیون تن برسد که حداقل ۱۰.۵ میلیون تن خرید تضمینی خواهیم داشت.

به گفته او، اولین برداشت ها در فروردین آغاز و تا شهریور ادامه دارد و همواره مقدمات لازم سامانه خرید تضمینی بازر‌گانی دولتی، اطلاعات کشاورزان درج می شود و در ادامه مقدمات پیگیری وجوه کشاورزان در حال انجام است.

سهرابی گفت: با اتخاذ برنامه ریزی مناسب و حمایت های لازم از کشاورزان و فراهم شدن مقدمات لازم، امکان خودکفایی گندم فراهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد