Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@03:11:42 GMT

پیاده روی اربعین زمینه‌ساز تمدن اسلامی است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۹۳۸۱

پیاده روی اربعین زمینه‌ساز تمدن اسلامی است

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، وحید یامین پور رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در دومین روز از همایش مجازی اربعین تا ظهور که در واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار شد گفت: کنگره اربعین اتفاقی بی نظیر و شگفت انگیز در جهان تشیع بوده و الهام بخش و نزدیک به تمدن اسلامی و ظهور است و امسال که از زیارت امام حسین (ع) محروم شده ایم با برگزاری این دست از مراسمات دین خود را ادا می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یامین پور عنوان کرد: در این دوران که جنگ ما جنگ معنا ها و ارزش هاست و ابزار این جنگ هم رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند راهپیمایی اربعین به عنوان یکی از مناسک قدرتمند قدیمی که خود را در دنیای امروز به روز کرده ظهور داشته و منظور از مناسک دینی فرم دین است که فرم دین همان حافظ معنای دین بوده و معنای معنوی بر دوش این فرمها حمل و از گذشتگان به آیندگان انتقال داده می شود. همانند عزاداری امام حسین (ع) که از قرن ها پیش تا به امروز به دست ما رسیده است.

عضو هیات علمی واحد تهران شرق تصریح کرد: اربعین به عنوان یک پدیده تاریخی خود را نشان داده و امکانی فراهم شده تا در مقابل جامعه شبکه ای جهانی که اجازه نمی دهد هیچ چیز به رسمیت شناخته شود در حد یک اعجاز نظام و نظم  مقابل را مورد تهاجم قرار دهد و در واقع جان جدیدی به انقلاب اسلامی بخشیده است.

یامین پور گفت: پیاده روی اربعین زمینه تمدن سازی اسلامی و امت سازی است چرا که یک رخداد فراملی و فرامرزی بوده و واقعه اربعین یک جهان مغناطیسی را ایجاد کرده و افراد را از ملیت های مختلف در کنار یکدیگر قرار داده و این نظم و جهت پیدا کردن زمینه های ظهور را فراهم می سازد.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی  افزود: اربعین جغرافیا دارد تمدن قلبهاست مبدا آن کوفه و مقصد آن کربلا است زمان مشخص و مخصوصا که باعث ازدحام هیاهو و شور بوده  که خود زمینه ساز ظهور است. اربعین یک مناسک کاملاً مردمی است که حاکمیت در آن نقشی ندارد و بر اساس عواطف و احساسات شکل می گیرد و تفاوت های نژادی قومی در آن رنگ می بازد. یک مناسک کاملاً سیاسی است فاصله گذاری مشخص با گفتمان خشم دارد همراه با شعار دادن علیه دشمن، ادعای جهان وطن گرایانه دارد و خلق قدرت می کند.

 وی تصریح کرد: کارکردهای تمدن سازی اربعین به اشتراک گذاشتن دردها و دغدغه‌های امت‌های اسلامی، کلان نگر بودن،  تحمل نسبت به تفاوت‌های اعضای جامعه اربعینی، شکل دادن واقعی به زندگی در امر اقتصاد و معیشت است و می‌توان گفت شبیه ترین جامعه به جامعه ظهورست.

 یامین پور در پایان افزود: پیاده روی اربعین در کنار ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یک قدرت درونی دارد که مبتنی بر تهذیب و تزکیه خلق قلب است که رذایل اخلاقی منفی را از روح پاک می کند و روحیه لطف ایثار خوش قلبی را در افراد به وجود می آورد.

انتهای پیام / حمید انصاری کد خبر: 1075669 برچسب‌ها پیاده روی اربعین وحید یامین پور دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام خمینی (ره) همایش اربعین تا ظهور

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پیاده روی اربعین وحید یامین پور دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام خمینی ره همایش اربعین تا ظهور پیاده روی اربعین یامین پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، به تفسیر آيه ۷۷ سوره مبارکه قصص پرداخت و گفت: خداوند متعال در چندین آيه قرآن کریم در مورد شخصیت قارون به عنوان فردی ثروتمند، جاه طلب و بخیل یاد می کند که در زمان حضرت موسی علیه السلام وطبق چندین روایت از اقوام و نزدیکان این پیامبر الهی بوده (وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ ۖ وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا ۖ وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ) و در آنچه خداوند به تو داده است [اصلاح ] سراى آخرت را بجوى و بهره ات از دنيا را [نيز] فراموش مكن و چنان كه خداوند به تو نيكى كرده است نيكى كن و در زمين در پى فساد مباش. كه خداوند فساد پيشگان را دوست نمى دارد.

وی تصریح کرد: این آیه چندین پیام بسیار مهم وارزشمند را می رساند: علم، ثروت، جایگاه اجتماعی و مسئولیت در راه خدمت به مردم و ذخیره برای قیامت باشد،  استفاده صحیح از نعمت های الهی، نیکی کردن به دیگران همچانکه خداوند به ما نیکی نموده، سعی کنیم عامل و مسبب فساد و تباهی در سرزمین نباشیم.

امام جمعه دهگلان عنوان کرد: اصول و پایه تمدن اسلامی را می توان در چهار مقوله انجام عمل صالح در جهت سعادت آخرت، عمارت و آبادانی دنیا، خدمت صادقانه به مردم و مبارزه با فساد خلاصه کرد.

ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه ها به مناسبت روز معلم اشاره و اظهار کرد: تعلیم و تربیت از اهداف مهم انبیای الهی بوده که در چندین جای قرآن به آن اشاره شده است.( یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه) ضمن تشکر و تقدیر از زحمات معلمین دلسوز که مروج فکر و اندیشه هستند باید به این مهم اشاره کرد که مدارس ما در باب آموزش خوب عمل کرده و شاهد آن وجود نخبگان و دانش آموزان زیرک در المپیاد های علمی است اما در زمینه پرورش و تربیت ضعف بسیاری وجود دارد که مستلزم همکاری معلمین و والدین دانش آموزان و برنامه خوب در باب فرهنگی است.

امام جمعه دهگلان افزود: تسلیم شدن جوانان امروزی ما در مقابل نیرنگ دشمن، دوری از مراکز دینی، بیکاری، فقر، ضعف برنامه مدارس، مساجد، صداوسیما، تجمل گرایی از عوامل هجمه فرهنگی و جنگ رسانه‌ای دشمن در برنامه ریزی بلند مدت علیه جوانان و امت اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: بهره گرفتن از معلم و عالم دینی و شخصیت های متفکر و نیک اندیش در کارهای فرهنگی و تربیتی و مخصوصا در رسانه ها می تواند تأثیر بسیار مهمی داشته باشد، صدا و سیما به عنوان یکی از مهمترین سازمان ها و نهادهای فرهنگ‌ساز چه برنامه هایی در جهت ایجاد تمدن اسلامی و تقابل با هجمات دشمن داشته؟ روشنگری، گفتمان دینی، اطلاع رسانی صحیح، مطالبه گری، و بیان مشکلات مردم و پیگیری آنها توسط صدا وسیما می تواند در بهبود وضع موجود بسیار تأثیرگذار باشد.

امام جمعه دهگلان در پایان گفت: یکی از مطالبات مردم متدین این شهرستان از مدیر کل صدا و سیمای مرکز استان مشکل پوشش (HD) در شهرستان است که سال گذشته و در سفر ریاست سازمان صدا و سیما این طرح به اسم و ظاهری افتتاح شد اما عملا هیچ نوع تغییری ایجاد نشده است، امیدواریم مسئولین ما هر گاه در رسانه ها وعده و ایجاد توقع می کنند پیگیر وعده خود باشند که چه مقدار تحقق پیدا کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • شوراها عرصه ظهور حضور مردم در حکمرانی هستند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • عملیات وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است