Web Analytics Made Easy - Statcounter

«اردوغان حمایت آنکارا از جمهوری آذربایجان را بخشی از تلاش ترکیه در قبال "جایگاه شایسته‌اش در نظم جهان" دانسته است.»

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز نوشته است: «اگرچه حمایت قاطع رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از جمهوری آذربایجان در جنگ بر سر منطقه قره‌باغ نگرانی همپیمانان ناتو که خواستار آتش‌بس هستند را موجب شده، اما برای اردوغان این یک موضع قاطع، یک اولویت راهبردی و یک الزام پر هزینه است که استراتژی او برای قدرت نمایی خارجی و جلب حمایت داخلی را تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او شاهد فرصتی برای تغییر وضع موجود در قبال مناقشه قره‌باغ است؛ مناقشه‌ای که برای چندین دهه فرانسه، آمریکا و روسیه رهبری تلاشهای میانجیگرانه بین‌المللی را در قبال آن به عهده داشته‌اند و ارمنی‌ها کنترل آن منطقه مورد مناقشه را در حالی که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، در کنترل داشته‌اند.

گالیپ دالای، کارشناس آکادمی رابرت بوش می‌گوید: منطق ترکیه اخلال در تمامی گوشه‌های نقشه است. هر چیزی که وضع موجود را تضعیف کند خوب است، چون این وضعیت مغایر با منافعش است. در مناقشه قره باغ یک جنگ یخ زده وجود داشت، ترکیه می‌خواهد این بازی را تضعیف کند، حتی اگر نتواند با توجه به نفوذ سنتی روسیه در منطقه تعیین کننده بازی باشد.

تحلیلگران سیاسی معتقدنند، موضع ترکیه – فرستادن یک تهدید تلویحی به ارمنستان و پیام احتیاط به روسیه که با ارمنستان پیمان دفاعی دارد- بازتاب اطمینانش به جنگ پهپادی مورد استفاده در سوریه، لیبی و عراق است.

پهپادهای ساخت ترکیه هم اکنون در حال پیشبرد حملات جمهوری آذربایجان بوده و یک مقام ارشد در آنکارا به رویترز گفت که ترکیه‌ای‌ها در حال تامین زیرساخت و پشتیبانی برای تسلیحات هستند، هر چند که سربازی در میدان جنگ وجود ندارد.

اردوغان در عین حال تضمین کرده که به رغم اختلافاتشان بر سر منطقه قره باغ، ترکیه و روسیه آنقدر رابطه خوب دارند که با یکدیگر درخصوص جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر در منطقه کنار بیایند.

روسیه، آمریکا و فرانسه رهبری درخواستها برای آتش بس در قره باغ را به عهده داشته‌اند اما اردوغان می‌گوید آنها این بحران را در سه دهه گذشته مورد غفلت قرار داده‌اند و نباید سردمدار صلح سازی باشند. ترکیه می‌گوید یک صلح پایدار وابسته به پیشنهادات ارائه شده برای پس از خصومت‌هاست.

موضع اردوغان باعث بدتر شدن جنگ لفظی با فرانسه‌ای شده که در جمعیتش تعداد زیادی ارمنی‌تبار هست اما این موضع مورد پذیرش احزاب اپوزیسیون اصلی ترکیه قرار گرفته است.

موفقیتهای نظامی و به رخ کشیدن قدرت نظامی ترکیه در دیگر بخشهای جهان به حزب حاکم اردوغان یعنی حزب عدالت و توسعه که همپیمان با ملی گراهاست کمک کرده تا به رغم مشکلات اقتصادی همچون کاهش ارزش واحد پول ترکیه و تبعات اقتصادی همه گیری کروناویروس برتری خود را در نظرسنجی‌ها حفظ کند.

ماه گذشته میلادی تایید عملکرد اردوغان در یک نظرسنجی حدود پنج درصد افزایش نشان داد و این اتفاق بعد از مناقشه او با اتحادیه اروپا بر سر حقوق مربوط به دریای مدیترانه بود. سینان اولگن، رئیس اندیشکده استانبولی EDAM گفت: همه این درگیری‌های بیرون این تلقی را که ترکیه تحت محاصره قرار گرفته، به درست یا غلط تقویت می‌کند. اما نهایتا این اقتصاد است که رقابت سیاسی را تعیین می‌کند.

بودجه نظامی ترکیه امسال با افزایش شانزده درصدی به هفت میلیارد دلار یا پنج درصد از مجموع کل بودجه رسید و بودجه نظامی ترکیه طی یک دهه حدود 90 درصد افزایش یافته است.

اما یک مقام ترکیه‌ای می‌گوید: کمپینهای فرامرزی مثل کمپینهایی که این کشور در شمال سوریه، عراق و لیبی راه انداخته یک اولویت برای اردوغان هستند.»

لینک کوتاه: asriran.com/0039By

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رویترز اردوغان جمهوری آذربایجان قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد

دولت ترکیه پس از ماه ها مقاومت در برابر انتقادات داخلی، در نهایت اعلام کرد تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع می کند.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت ترکیه روز پنجشنبه (دیروز) تمامی واردات و صادرات به اسرائیل را به دلیل اقدام نظامی جاری این کشور در غزه به حالت تعلیق درآورد و متعهد شد تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را بدهد، به قطع روابط تجاری خود ادامه خواهد داد.

در بیانیه وزارت بازرگانی ترکیه آمده است: "معاملات صادرات و واردات در رابطه با اسرائیل متوقف شده است و شامل تمامی محصولات می شود."

به گفته این وزارتخانه، مقامات ترکیه با مقامات فلسطینی هماهنگ خواهند شد تا اطمینان حاصل کنند که فلسطینی ها تحت تاثیر تعلیق واردات و صادرات قرار نخواهند گرفت.

این وزارتخانه این اقدام را "مرحله دوم" اقدامات علیه اسرائیل توصیف کرد و افزود که این اقدامات تا زمانی که اسرائیل "اجازه جریان بی وقفه و کافی کمک های بشردوستانه به غزه را ندهد، به قوت خود باقی خواهد ماند."

ماه گذشته، ترکیه اعلام کرد که صادرات 54 نوع محصول از جمله آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی و کودهای شیمیایی به اسرائیل را محدود می کند. اسرائیل نیز با اعلام موانع تجاری متقابل پاسخ داد.

"اسرائیل کاتز" وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه ترکیه را متهم کرد که واردات و صادرات اسرائیل از بنادر ترکیه را مسدود کرده است.
کاتز در پلتفرم اجتماعی "ایکس" (توییتر) نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با مسدود کردن بنادر برای واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

کاتز گفت که به مقامات مربوطه در اسرائیل دستور داده است که "فورا با همه طرف‌های مرتبط در دولت برای ایجاد جایگزین‌هایی برای تجارت با ترکیه، با تمرکز بر تولید داخلی و واردات از کشورهای دیگر، تعامل کنند."

دولت اردوغان که در انتخابات محلی در ماه مارس شکست‌های بزرگی را متحمل شد، در داخل این کشور با فشار شدیدی برای توقف تجارت با اسرائیل مواجه است. 

منتقدان طی ماه های گذشته دولت را متهم می کردند که با وجود لحن انتقادی شدید علیه اسرائیل همچنان به روابط تجاری و اقتصادی با اسرائیل ادامه می دهند و این مساله را ریاکاری و استاندارد دوگانه می دانستند.

حجم روابط تجاری ترکیه و اسرائیل در سال گذشته میلادی بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شده است.

ترکیه در سال 1949 اسراییل را به رسمیت شناخت. در دوران اردوغان، تنش ها بین آنکارا و تل آویو فراز و فرود داشته است.

اردوغان پس از حمله نظامی اسرائیل به غزه، انتقادات خود را نسبت به اسرائیل تشدید کرد و آن را به انجام جنایات جنگی و نسل کشی متهم کرد. او گروه شبه‌نظامی حماس را که توسط اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی تلقی می شود، "مبارزان آزادی" توصیف کرده است.

این هفته، "هاکان فیدان" وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه تصمیم گرفته است به پرونده حقوقی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری بپیوندد و به زودی درخواست رسمی برای مداخله در این پرونده ارائه خواهد کرد.

آفریقای جنوبی پرونده ای را در دیوان بین المللی دادگستری تشکیل داده و اسرائیل را به نقض کنوانسیون منع "نسل کشی" متهم کرده است. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟ صادرات هزاران کیلو باروت و بمب توسط ترکیه به اسرائیل

دیگر خبرها

  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات روز جهانی کارگر
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • درگیری پلیس با تظاهرات‌کنندگان روز کارگر در پاریس