Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اواسط مردادماه بود که محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش درباره ۳ میلیون دانش‌آموزی که امکان دسترسی به شاد ندارند، گفت: «تلاش داریم با کمک نهادهای خیریه، امکاناتی برای دانش‌آموزانی که به شاد دسترسی ندارند، ارائه کنیم. اجازه نخواهیم داد کرونا موجب ترک تحصیل دانش‌آموزان شود.» اما این حرف وزیر تا امروز کمکی به بچه‌ها نکرده و حالا حداقل ۳ میلیون دانش‌آموز در معرض خطر ترک تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی تلفن‌همراه و تبلت، یکی از دلایل جدا ماندن یک‌پنجم دانش‌آموزان از قافله تحصیل در دوره کرونا است. دانش‌آموزی که پدرش کارگر است و حقوقش ۲ میلیون تومان است، نمی‌تواند صاحب تلفنی شود که قیمتش حداقل دوبرابر میزان حقوق پدرش است. آن هم در خانواده‌ای که حداقل ۲ یا ۳ فرزند دانش‌آموز وجود دارد و نمی‌توان برای هر یک از آنها یک گوشی جداگانه خرید.

خیلی از والدین هنوز نتوانسته‌اند برای خود یک گوشی هوشمند بخرند. در این صورت چطور می‌توانند برای فرزندان خود گوشی تهیه کنند؟ و این گونه است که ترک تحصیل نصیب کسانی می‌شود که قدرت خرید بسیار پایینی دارند و چوب فقر را می‌خورند.

آنتن نداریم، چه برسد به اینترنت و شبکه شاد

سیستان و بلوچستان، یکی از استان‌هایی است که بحران کرونا محرومیت آن را بیشتر پیش چشم آورد. محرومیتی که دود آن بیشتر به چشم دانش‌آموزان آن رفته است. زیرا در سالی که آموزش‌ها در سراسر کشور غیرحضوری شده، بچه‌های این استان به اینترنت، آنتن تلفن‌همراه، گوشی هوشمند، تبلت و ... دسترسی ندارند و بیم آن می‌رود که طی امسال آمار ترک تحصیل در این استان بسیار بیشتر از سال‌های قبل شود. به گفته خود مسئولان سیستان و بلوچستان، حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزان این استان یعنی معادل ۴۰۰ هزار نفر حتی برای یک دقیقه به اینترنت دسترسی ندارند.

عبدالله بلوچ، معلم و مدیر روستای «آپارنگ» واقع در شهرستان فنوج سیستان و بلوچستان در این زمینه می‌گوید: خیلی از شهرهای استان از نظر اینترنت مشکلی ندارند. ولی ۹۰ درصد دانش‌آموزان از ابزارهای هوشمند مثل گوشی و تبلت برای آموزش آنلاین و شبکه شاد و ... محرومند. این مشکل در روستاها بیشتر است. چون روستاها حتی آنتن نمی‌دهند. چه برسد به اینترنت و دسترسی به شاد.

او می‌گوید: ما حتی کلاس به اندازه کافی نداریم و با کمبود شدید فضای آموزشی مواجهیم. آن وقت در چنین شرایطی آموزش و پرورش می‌گوید مدارس روستایی باید هرروز فعال باشند و تعطیلی نداشته باشند. ما در مدرسه خودمان ۶ پایه داریم و ۲ کلاس درس با ۷۵ دانش‌آموز دختر و پسر.

خب این ۷۵ دانش‌آموز را که نمی‌شود در ۲ کلاس جا داد. دانش‌آموزان خود من که در پایه چهارم درس می‌خوانند، بیرون مدرسه روی زمین خاکی می‌نشینند و تحصیل می‌کنند. روستای مسکوتان که من ساکنش هستم، ۳۰ سال است که دبستان دارد. اما چه فایده؟ در کل این روستا یک دیپلمه وجود ندارد. بچه‌ها نهایت بتوانند تا ششم درس بخوانند. بعدش حتما ترک تحصیل می‌کنند. چون در روستا دبیرستان نداریم. شهر دبیرستان دارد اما همه که نمی‌توانند هرروز تا شهر بروند.

بلوچ درباره وعده‌های وزیر آموزش و پرورش می‌گوید: آموزش و پرورش فقط وعده می‌دهد. هیچ‌کس حواسش به بچه‌های این منطقه نیست. ما حدود ۲۰۰ روستا در استان داریم. همه آنها را رها کرده‌اند. الان مدارس شهری ما براساس بخشنامه آموزش و پرورش زوج و فرد شده‌اند و مدارس روستایی هرروز فعالند.

می‌گویند مدارس باید باز باشند و ماسک هم اجباری است. ولی به این فکر نمی‌کنند که بچه روستایی از کجا باید ماسک تهیه کند؟ آیا شما ماسک دانش‌آموزان را تهیه می‌کنید که آن را اجباری کرده‌اید؟ دانش‌آموز ساکن روستا برای تهیه ماسک باید تا شهر برود و تا شهر یک ساعت و نیم فاصله است.

مدیر این مدرسه روستایی می‌گوید: معلوم نیست مسئولان روی چه حسابی تصمیم می‌گیرند و برنامه‌ریزی می‌کنند! شاید تصمیم‌هایشان را با توجه به وضعیت پایتخت می‌گیرند. چون تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌هایشان با مدل زندگی بچه‌های محروم سیستان و بلوچستان اصلا جور در نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز محروم از شاد/ دانش آموزان آسیب ببینند مجلس برخورد سختی خواهد کرد

موبایل دست‌دومی که به کار نیامد

رویا احمدی، معلم یکی از مدارس شهری سیستان و بلوچستان است و می‌گوید: من دو شاگرد دارم که پسرخاله هستند و چند روز پیش مادران‌شان به مدرسه آمدند و کمک می‌خواستند. آنها چون نتوانسته بودند خانه مستقل کرایه کنند، یک خانه شریکی اجاره کردند و دو خانواده با هم در یک خانه زندگی می‌کنند. یک موبایل دست‌دوم خیلی قراضه هم تهیه کردند تا بچه‌ها از شبکه شاد و تحصیل عقب نمانند. حالا موبایل قراضه هم از کار افتاده است.

او می‌گوید: هر دو سه روز، حداقل یک مورد با چنین مشکلی به مدرسه مراجعه می‌کند.

وضعیت قرمز بچه‌های خوزستان

استان خوزستان نیز وضعیت بهتری نسبت به سیستان و بلوچستان ندارد. استانی که روی دریای ثروت خوابیده اما بسیاری از کودکان و نوجوانانش از اولین حقوق و امکانات همچون تحصیل محرومند یا با مشقت و دشواری‌های زیاد درس می‌خوانند.

سیدمیثم موسوی، معلم یکی از مدارس بخش «غیزانیه» اهواز می‌گوید: در غیزانیه حدود ۳۰۰ چاه نفت وجود دارد اما عواید آن به اندازه یک مثقال هم به مردم منطقه نمی‌رسد. درعوض ساکنانش از آب آشامیدنی محرومند و مدرسه درست و درمان ندارند و بچه‌ها برای تحصیل مشکلات متعددی دارند.

این معلم می‌گوید: اینجا خیلی از خانواده‌ها برای نان شب مشکل دارند. چطور می‌توانند برای فرزندان‌شان ابزارهای هوشمند تهیه کنند تا آنها از درس و تحصیل عقب نمانند؟ این منطقه بچه‌های بااستعداد و پرتلاش کم ندارد، اما بدون هیچ امکاناتی چطور می‌توانند خود را بالا بکشند؟

او ادامه می‌دهد: الان با اینکه خوزستان در لیست استان‌های قرمز کرونا قرار دارد و با وجود اعمال یک سری محدودیت‌ها، مدارس همچنان فعالند و بچه‌ها می‌توانند حضوری تحصیل کنند اما اگر بنا بر تحصیل غیرحضوری باشد، این بچه‌ها خیلی عقب میفتند. چون هیچ امکاناتی برای تحصیل آنلاین آنان وجود ندارد.

تحصیل حضوری در بسیاری از مدارس خوزستان پر از مصائب و مشکلات است. چه برسد به درس‌خواندن غیرحضوری. بعضی از این بچه‌ها حتی یک تلویزیون قدیمی در خانه ندارند که بتوانند تکالیف‌شان را از طریق برنامه‌های صداوسیما پیگیری کنند. گوشی هوشمند و تبلت که آرزوست برای اینها.

مسئولان در حق روستاییان کوتاهی کرده‌اند

ایلام نیز یکی از استان‌هایی است که قبل از کرونا محرومیت از سر و رویش می‌بارید. به خصوص پس از سیل ویرانگر فروردین ۹۸ که خسارت سنگینی به خانه‌ها و زندگی و کشاورزی و دامداری و باغداری مردم زد. و حالا که بحران کرونا چند ماه است آغاز شده، اوضاع بدتری نسبت به قبل پیدا کرده است. و در بحران‌ها همیشه کودکان و نوجوانان قربانیان اصلی هستند.

رمضان نوری، معلم و مدیر یکی از مدارس ایلام می‌گوید: در استان ایلام به دلیل محرومیت از زیرساخت‌های ارتباطی مثل اینترنت پرسرعت، بیشتر روستاهای استان با مشکل دسترسی به اینترنت مواجه هستند. بیشتر مناطق روستایی به خصوص در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی از امکانات اولیه حتی آنتن‌دهی تلفن‌همراه هم محروم هستند. به همین دلیل دسترسی به شبکه شاد برای دانش‌آموزان روستایی غیرممکن است.

نوری می‌گوید: البته در روستاهای استان ایلام مدارس باز هستند و مثل مدارس شهری زوج و فرد نشده‌اند اما این دلیل نمی‌شود که بچه‌ها از اینترنت بی‌نیاز باشند. در بعضی از مناطق روستایی استان مثل شهرستان محروم دره‌شهر، دانش‌آموزانی هستند که هرروز یک مسیر ۱۰ کیلومتری را طی می‌کنند تا به نقطه‌ای برسند که کور نباشد و بتوانند از اینترنت استفاده کنند.

او ادامه می‌دهد: در بعضی از مناطق محروم استان دانش‌آموزان برای خرید گوشی هوشمند و تبلت با مشکل مالی مواجهند و دسترسی به شبکه شاد برای آنها یک رویا است. متاسفانه حدود ۷ هزار دانش‌آموز در این استان تحت حمایت کمیته امداد هستند و از این تعداد ۳۰ درصد بضاعت تهیه لوازم کمک آموزشی را هم ندارند. چه برسد به گوشی هوشمند.

برگزاری پردردسر کلاس‌های حضوری

این معلم ایلامی می‌گوید: برگزاری حضوری کلاس‌ها هم بی‌دردسر نیست و مشکلات خاص خود را دارد. نمی‌دانم چرا مسئولان فکر می‌کنند دانش‌آموز روستایی کرونا نمی‌گیرد. در همین مدت تعدادی دانش‌آموز و معلم در روستاها به کرونا مبتلا شده‌اند و دلیلش هم این است که امکان رعایت پروتکل‌ها در مدارس روستایی به صورت ۵۰ درصد وجود ندارد. چون بیشتر بچه‌ها یک ماسک ساده را نمی‌توانند تهیه کنند. ندارند. نمی‌توانند.

نوری می‌گوید: مسئولان کشور چون توانایی تامین امکانات بهداشتی و اینترنت و شبکه شاد برای دانش‌آموزان روستایی را ندارند و از عهده‌ آن برنمی‌آیند، بخشنامه کرده‌اند که مدارس روستایی باید فعال باشند. این، از سر خود باز کردن است. کوتاهی و بی‌مسئولیتی در حق روستاییان است که بخش مولّد جامعه هستند اما نادیده گرفته می‌شوند.

منبع: همشهری آنلاین

 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، بازگشایی مدارس ، برنامه شاد سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازگشایی مدارس برنامه شاد ویروس کرونا محمدرضا شجریان سیستان و بلوچستان مدارس روستایی آموزش و پرورش دانش آموزان گوشی هوشمند چه برسد دانش آموز ترک تحصیل شبکه شاد بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۲۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران از تحصیل ۴۵ درصد از دانش‌آموزان استان در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسین کمالی در نشست خبری با محوریت گرامیداشت هفته معلم با اشاره به جایگاه علم و عالم، اظهار داشت: تکریم و تجلیل از مقام ارزنده معلم که نقش اثرگذاری در حوزه تربیت سرمایه اجتماعی دارند به عنوان یک فرهنگ و تکلیف باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به سخن رئیس جمهور در دیدار با معلمان که ایران قوی در گرو مدرسه قوی و قدرتمند است، افزود: با توجه به اینکه همه ساله شیوه‌نامه از سوی وزارتخانه جهت تقدیر از مقام معلم ارسال می‌شود، امسال هم 98 معلم نمونه در سطح استان انتخاب شد و 9 معلم هم به مرحله کشور راه یافتند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه موضوع تکریم معلمان منحصر به مدرسه نمی‌شود، افزود: همه مسئولان در سطح استان به نحوی خودشان را به تقدیر از مقام معلم تکلیف کردند و با تاکید استاندار برای اولین بار مراسم تکریم و تجلیل مقام معلم به‌صورت مشترک با دانشگاهیان در هفته آینده با حضور مسئولان ملی برگزار می‌شود.

کمالی با اشاره به برگزاری آزمون‌های استخدامی و جذب نهایی دو هزار و 400 معلم در آموزش و پرورش استان، گفت: در حال حاضر با چالش و کمبود نیروی انسانی روبرو نیستیم و مسأله کمبود معلم را نخواهیم داشت و همچنین 600 نفر سهمیه برای جذب نیروهای خدماتی در استان داریم.

وی با اشاره به کیفیت بخشی به مقوله آموزش گفت: تمام تلاش این است که میانگین نمرات دروس مختلف در پایه های تحصیلی استان ارتقا ببخشیم و به سمت رشد کیفیت آموزش با ارتقای میانگین نمرات هستیم. 

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه استان مازندران جزو 10 استان برتر کشور در کنکور است افزود: در  جذب پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها نیز رتبه دوم را داریم که در رده سبز میانه یا استان مناسب قرار دارد و این نشانه تمایل مازندرانی‌ها به ادامه تحصیل است .

کمالی با بیان اینکه به دنبال گسترش رشته‌های فنی و حرفه‌ای در استان هستیم اعلام کرد: 45 درصد از دانش آموزان مازندران در گروه‌های  فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند که این رقم تا پایان برنامه هفتم باید به 56 درصد برسد و بدون شک با رشد رشته های فنی و حرفه‌ای ، میزان بیکاری هم کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: از سوی دولت سیزدهم  60 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات در هنرستان‌های استان  تخصیص داده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بندبازی مرگبار برای تحصیل
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان