Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد -دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران معتقد است: موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات چند بعدی است، اما می‌توان به روش جایگزین تهاتر نیز فکر کرد.

به گزارش پایکاه خبری امتداد  به نقل از ایبنا ، پیمان مولوی صریح کرد: اگر شرایط کشور و اقتصاد عادی بود اصلا چنین مباحثی درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات و مشکلات مرتبط با آن وجود نداشت و ناخودآگاه براساس اتفاقی که در اقتصاد رخ می دهد هر صادرکننده مانند صادرکنندگان دیگر در همه جای دنیا به طور طبیعی ارز صادراتی خود را بر می گرداند چرا که برای صادرات دوباره نیاز به سرمایه در گردش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: متاسفانه ما همه را در یک کاسه نمی بینیم؛ یعنی سیاستگذار و دولت کار خود را می کند و انتظار دارد بخش خصوصی و فعال اقتصادی نیز خود را سریعا با این تغییر و تحولات تطبیق دهد.

این تحلیل گر مسائل اقتصادی افزود: واقعیت این است که برای صادرات یک کالا، تاجر ایرانی باید بازاریابی کند و با رصد مداوم بازار در نهایت قراردادی را منعقد کند که همه این فرآیندها هزینه های بالایی را به صادرکننده خصوصی تحمیل خواهد کرد. این در حالی است که با تصمیم گیری ها در اقتصاد، موجبات تورم در بازارهای موازی و افزایش قیمت ها فراهم می شود که در این شرایط فعالان بخش خصوصی باید قراردادهای دلاری خود را پوشش دهند، اما ابزارهای لازم وجود ندارد.

به گفته مولوی، ابزارهایی که در ایران استفاده می شود در این دنیای مدرن اولیه است، یعنی تاجران در دنیا می توانند از ابزارهای مختلفی استفاده کنند، اما دسترسی مستقیم در ایران برای فعالان اقتصادی ما وجود ندارد.

دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران گفت: واقعیت امر این است که باید دید مشکل کجاست؟ آیا فقط نقل و انتقال پول است یا اینکه آوردن پول به صورت فیزیکی به داخل کشور؟ این در شرایطی است که می توان از سیستم تهاتر استفاده کرد و به صادرکننده فشار نیاورد. در واقع براساس الگوهایی که قبلا بود می توانستیم از روش تهاتر استفاده کنیم چرا که به هر حال اقتصاد کشور واردات و صادرات را در کنار هم دارد و به جای اینکه صادرکنندگان ملزم به آوردن پول به صورت فیزیکی شوند می شد روش های دیگری را به کار بست که کوتاه ترین راه حل آن تهاتر است، اما نیازمند تغییر استراتژی خواهد بود.

وی تصریح کرد: فرآیند سخت و پیچیده که در این مدت شاهد آن بودیم صادرکنندگان را بی انگیزه می کند و رغبت صادرات را از آنها می گیرد. صادرات در شرایط کنونی بسیار سخت شده و متاسفانه نتیجه آن پایان سال مشخص خواهد شد که با کاهش آمار در این بخش مواجه می شویم.

این تحلیل گر مسائل اقتصادی با بیان اینکه سیاست گذاری یک سویه و اشتباه و نگاه بالا به پایین موجب چنین نتیجه ای خواهد شد، افزود: بانک مرکزی که رویکرد فنی دارد باید نظرات بخش خصوصی واقعی که دغدغه مند است را بسنجد و از این راه حل ها استفاده کند.

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۵۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است

دریافت 45 MB

بابک مومنی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فرصت ها و ظرفیت های موجود در بخش کشاورزی استان اظهار کرد: محصولات اقتصادی و راهبردی زیادی در استان تولید می شود و از این رو ظرفیت های بالایی در توسعه صادرات و تولید محصولات دارای مزیت های صادراتی داریم.

وی با بیان اینکه تاکنون انتظارات در زمینه صادرات برآورده نشده است، گفت: مهمترین فرصت های موجود در استان نگاه ویژه به توسعه اقتصاد دریاپایه است و نیازمند ایجاد پایانه صادراتی مناسب در زمینه محصولات آبزیان درایم.

کد خبر 6093829

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد