Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند «قصه‌های ۲۳ میلی‌متری» به کارگردانی امین قدمی ماجرای گروهی از جوانان حشدالشعبی است که در جنگ با داعش‌اند اما در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امین قدمی، کارگردان و مستندساز درباره مستند جدید خود «قصه‌های 23 میلی‌متری» گفت: این فیلم مستند در فضای اربعین رخ می‌دهد اگرچه مستقیماً درباره این راهپیمایی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مستند، ماجراهای گروهی از جوانان عراقی که در حشدالشعبی‌ مشغول به فعالیت‌اند به تصویر کشیده می‌شود. این جوانان عراقی که به گروه «23 میلی‌متری» معروفند، در اردوگاه اشرف آموزش دیده و به جنگ با داعش می‌روند. دلیل نامگذاری‌شان این است که وظیفه نظامی‌شان کارکردن با توپ جنگی 23 میلی‌متری است. 

وی در تشریح رفتارهای این گروه از جوانان که در بسیج مردمی عراق فعالیت دارند، گفت: این جوانان بسیار شجاع و دلیرند و در عین حال شیطنت‌ها و کُری‌های خاصی با یکدیگر دارند. در حال مبارزه با داعش‌اند و بین دو عملیات فرصتی پیدا کرده تا در راهپیمایی اربعین شرکت کنند اما در اواسط راه باخبر می‌شوند که عملیات دیگری در راه است و باید برگردند. این فیلم چند قصه از آدم‌های این تیم است که بیشترشان جوان‌اند اما چند سالمند هم در بین آنان وجود دارد. 

قدمی با تأکید بر اینکه این فیلم مستند در حال و هوای اربعین سال گذشته ساخته شده است، گفت: یکی از کسانی که ما بدان می‌پردازیم، ابو زهرا است که در زمان انتفاضه شعبانیه در عراق، پدر و دو برادرش را اعدام و در گور دسته‌جمعی دفن می‌کنند. او به اردوگاهی در عربستان می‌رود و به آمریکا پناهنده می‌شود و با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌هایی به عراق برمی‌گردد. داستان عجیب و غریب او یکی از خورده روایت‌های این مستند است. 

وی درباره پیداکردن این سوژه در عراق گفت: دلم می‌خواست در مورد اردوگاه اشرف کاری بسازم و می‌خواستم این اردوگاه را از نزدیک ببینم. کسی را پیدا کردیم که می‌گفت تمام عراقی‌هایی که به صدام کمک کردند تا این اردوگاه ساخته شود را می‌شناسم و می‌توان با آنان صحبت کرد. همان‌طور که می‌دانید اردوگاه اشرف زمین گودی بوده است که جمع زیادی از عراقی‌ها خاک می‌آورند تا آن را مسطح کنند. علاوه بر این در زمانی که مجاهدین خلق در عراق و در این اردوگاه بودند، جمعی از عراقی‌های پزشک یا مکانیک با رعایت دستورالعمل‌های خاصی در آن رفت و آمد می‌کردند که خاطرات و مشاهدات جالبی از آنجا دارند. چند نفر از آنان را پیدا کردم و به اردوگاه اشرف رفتم؛ در آنجا فهمیدم که این اردوگاه تبدیل به مرکز آموزش نظامی حشدالشعبی و نیروهای مردمی عراق شده است. در آنجا گروه 23 میلی‌متری را دیدم که بسیار خاص بودند. در نهایت آن موضوع را رها کردم و سراغ روایت این گروه رفتم. 

تهیه‌کننده و کارگردان مستند «23 میلی‌متری» در پایان گفت: این فیلم مستند اربعین سال گذشته تصویربرداری شده و 57 دقیقه است. 

عوامل ساخت این مستند عبارتند از: تهیه‌کننده و کارگردان امین قدمی، تصویربردار عادل معمارنیا، مدیر تولید محمد آبسامان، صدابردار مصطفی موسوی، تدوین امین قدمی، صداگذار مهدی سالاری و طراح گرافیک حمیدرضا بیدقی.

این مستند روز پنج‌شنبه 17 مهرماه ساعت 19 همزمان با اربعین حسینی روی آنتن شبکه مستند می‌رود و بازپخش آن روز جمعه ساعت 12 ظهر است. 

871 فیلم مستند متقاضی شرکت در بخش‌های ملی "سینماحقیقت" شدندمستند پرتره اصغر نقی‌زاده آماده شد/ روایت حاتمی‌کیا از آقای رزمنده شنیدنی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اربعین شبکه مستند مستند اربعین شبکه مستند مستند اردوگاه اشرف فیلم مستند امین قدمی میلی متری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری

در جریان سرکوب دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل در نوار غزه، نیروهای پلیس در دانشگاه آموری در ایالت جورجیا از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی استفاده کردند که این اولین بار طی یک هفته گذشته از شروع اعتراضات دانشجویی است.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، روز پنجشنبه دانشجویان آموری در اعتراض به ارتباطات این دانشگاه با نهادهای اسرائیلی و همچنین خشونت نیروهای پلیس علیه دانشجویان معترض، در محوطه این دانشگاه چندین چادر برپا کردند.

سازمان‌دهندگان این حرکت دانشجویی با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه، اعلام کردند: «هدف اصلی ما سازمان‌دهی چندین دانشگاه این ایالت و اعضای جامعه علیه پلیس و نسل‌کشی فلسطینی‌ها به دست امپریالیسم ایالات متحده است. ما خواستار این هستیم که تمامی دانشکده‌ها و مراکز آموزشی ارتباطات خود را با آپارتاید اسرائیل قطع کنند». این بیانیه همچنین دانشگاه آموری را به «همدستی منحصر به فرد در نسل‌کشی مردم فلسطین و نظامی‌سازی پلیس» متهم کرد و گفت که مبارزه معترضان علیه پلیس با مبارزه فلسطینی‌ها برای آزادی در یک راستا قرار دارد.

بر روی تابلوهایی که در اطراف این تجمع دیده می‌شد، شعارهایی همچون «اردوگاه همبستگی با غزه» نوشته شده بود. همچنین ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که دانشجویان به‌طور مسالمت‌آمیزی در اطراف اردوگاه جمع می‌شوند.

یکی از سخنرانان این تجمع اعتراضی گفت: «اینجا دانشگاه اموری است. کسانی که چرخ دنده‌های ماشین جنگی را چرب می‌کنند، فکر می‌کنند که با لفاظی‌های خود می توانند اقدامات جسورانه در آموری را از بین ببرند. آنها کاملا در اشتباه هستند». عکس‌ها و ویدئوهای دیگر نیز نشان می‌دهد که کیت روزنبلات، استاد دین و مطالعات یهودی در دانشگاه آموری، تابلویی را در دست گرفته که روی آن نوشته شده است: دانشجویان‌مان را رها کنید.

در بخشی دیگر از این تجمع، دانشجویان معترض مجسمه‌هایی از نوزادان را درست کردند که در پارچه‌هایی سفید پیچیده شده و با رنگ خون آغشته شده بود. این حرکت اعتراضی در واقع حمایت از ۱۳ هزار کودکی بود که بنا به اخبار رسمی، از ابتدای تجاوز اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.

پس از برپایی این اردوگاه‌ها، چندین افسر پلیس آموری و آتلانتا و همچنین افسران گشت ایالت جورجیا به محوطه دانشگاه وارد شدند. فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد که افسران به زور و با خشونت تعدادی از دانشجویان را دستیگر می‌کنند. ویدئوی دستگیری نوئل مک آفی، رئیس بخش فلسفه دانشگاه نیز بارها در فضای مجازی منتشر شد.

روزنامه Emory Wheel که توسط دانشجویان اداره می‌شود، گزارش داد که افسران پلیس به سمت جمعیت دانشجویان گاز اشک‌آور پرتاب کردند. مجموعه مطبوعاتی جامعه آتلانتا که یک رسانه مستقل محلی است، اعلام کرد که علاوه بر گاز اشک آور، نیروهای پلیس از اسلحه‌های شوکر و گلوله‌های لاستیکی علیه معترضان استفاده کردند.

در ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد، یکی از افرادی که خود را بلا معرفی کرد، گفت: «من دانشجوی ارشد در دانشگاه آموری هستم. امروز ما سعی می‌کردیم یک اردوگاه بسازیم، ما در کمال آرامش شعار می‌دادیم، اما ناگهان یک گشت گسترده از نیروهای پلیس به سمت ما حمله کردند. نکته عجیب این بود که دانشجویان رنگین پوست به طور قابل توجهی هدف حملات بیشتری قرار می‌گرفتند».

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • سکانس‌هایی از فیلم شماره ده
  • استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا/ثبت بارش ۱۱۹ میلی متری در شیرآباد
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم