Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@05:00:17 GMT

غریبانه‌ترین اربعین

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۹۱۴۱

غریبانه‌ترین اربعین

به گزارش ایرنا، اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به یاد سوگواری جابر و یاران ایشان در سال ۶۱ هجری و حضور اندوهگین زینب کبری (س)، امام سجاد (ع) و کاروان بازگشته از شام، همواره با رونقی خاص در تاریخ چندصد ساله گذشته برگزار می شد.

طی سال های اخیر نیز با راه افتادن کاروان های کربلایی در مسیر ایران به عراق، نجف به کربلا و مسیرهای دیگر منتهی به کربلا، میلیون های زائر دم به دم یکدیگر در مسیر رسیدن به بارگاه ملکوتی سیدالشهدا (ع) عزاداری می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حضور در حالی بود که بسیاری از مردم ایران به آن عادت کرده و اربعین را همیشه میهمان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در صحرای کربلا می انگاشتند.

اما امسال، بارهای سفر دلدادگان حسینی به کربلا در مبدا باقی ماند و مشتاقان حضور در پیاده روی اربعین سرور و سالار شهیدان، به اجبار در خانه های خود ماندند تا این بار نوای غربت را سر دهند.

امسال حتی با شیوع بیشتر بیماری کرونا، عزاداری های خیابانی مردم و حضور در دسته های عزاداری نیز بسیار محدود شد و حضور  در حسینیه های خانگی، تنها گزینه پیش روی دلدادگان حسینی در سوگواری اربعین شهدای دشت کربلا بود.

"زهرا صباحی" از کسانی که سال گذشته میهمان کربلای امام حسین (ع) بود، در حالی که اشک پهنه صورت او را گرفته بود، در این باره گفت: کسی که یک بار، به دیدار بارگاه امام حسین (ع) برود، دیگر نمی تواند دوری را تحمل کند.

وی اضافه کرد: روزهای بعد از عاشورا، همواره خدا خدا می کردم تا اربعین امسال، وضع کرونا آرامتر شود و من بتوانم باز کوله بار سفر به کربلا ببندم ولی رخصت نشد.

وی با کف دست خود، اشک هایش را از گونه پاک کرد و گفت: البته شاید این، قضای ما باشد تا بیشتر مشتاق آن بارگاه شویم و این امر، مسیری برای بندگی بهتر باشد.

اسماعیل عدالتی، دیگر شهروند ارومیه ای نیز که با لباس سیاه و ریش هایی سپید و سیاه در حال گذر از مسیر برای رسیدن به خانه بود، در برابر سوال خبرنگار ایرنا که آیا شما نیز پیشتر به کربلا مشرف شده اید، گفت: من هفت بار، میهمان امام حسین بودم و هر بار که بازگشتم دوباره عزم سفر کرده ام و هنوز هم از این اشتیاق کم نشده است.

وی اضافه کرد: ما هرچه داریم از محبت امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) است و نمی توانیم در فراق آنان در خانه بنشینیم.

وی بیان کرد: امسال به دختر کوچکم قول داده بودم که باهم به کربلا برویم ولی این امکان میسر نشد ولی به محض بازشدن راه کربلا، قولم را قضا خواهم کرد.

این شهروند ارومیه ای گفت: به همه دنیا بگویید که ملت ایران امسال بزرگترین کاروان ها را برای حضور در کربلا اعزام می کردند ولی امسال اگر به خواست الهی نشد، سال آینده طوفانی از حضور ایرانی ها در پیاده روی اربعین خواهند دید که در تاریخ ثبت می شود.

همه این  ابراز ارادت ها و گریه ها و مرثیه سرایی ها در رثای امام حسین (ع)، حضرت زینب کبری (س) و کاروان کربلا نشانه عشق خالصانه مردم به خاندان عصمت و طهارت (ع) است که همواره شعله ور بوده و تا قرن ها نیز شعله آن خاموش نخواهد شد؛ حتی اگر اربعین ها و عاشوراها و تاسوعاها در غم غربت سپری شوند.

امسال به علت شیوع بیماری کرونا، امکان حضور کاروان های ایرانی در کربلا و پیاده روی اربعین وجود نداشت.

سال گذشته بیش از سه میلیون ایرانی در آیین پیاده روی اربعین شرکت کرده بودند.

برچسب‌ها امام سجاد ارومیه عراق اربعین عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امام سجاد ارومیه عراق اربعین عاشورا امام سجاد ارومیه عراق اربعین عاشورا اخبار کنکور پیاده روی اربعین امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۹۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد