Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@08:50:08 GMT

شهر فرودگاهی مستقل نیاز اساسی سواحل مکران است

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۹۸۵۹

شهر فرودگاهی مستقل نیاز اساسی سواحل مکران است

به گزارش خبرآنلاین از چابهار معین‌الدین سعیدی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان چابهار اظهار داشت: چابهار با ظرفیت های بی بدیلی که دارد به عنوان نقطه کانونی توسعه سواحل مکران و به تعبیر مقام معظم رهبری گنج پنهان، برای توسعه و آبادانی این خطه از جمهوری اسلامی نقش مهمی دارد.

وی افزود: تعبیر گنج پنهان رهبر معظم انقلاب همان توسعه سواحل مکران است و قرار نیست که این گنج تا ابد پنهان بماند، یکی از مصادیق بارزی که این ظرفیت بالقوه را بالفعل و شکوفا کند ایجاد شهر فرودگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم شهرستان های چابهار، دشتیاری، کنارک، نیکشهر و قصرقند گفت: فرودگاه نظامی فعلی استاندارد و شرایط لازم را برای خدمات دهی به مسافران عادی ندارد اما با این احوالات نیروی هوایی زمینه همکاری های لازم در جابجایی مسافران و خدمات دهی به آنان را فراهم کردند که جای تقدیر و تشکر را دارد.

وی ادامه داد: چابهار نقطه اتصال شمال به جنوب و شرق به غرب است و نیاز به شهر فرودگاهی چه در ماهیت گردشگری، ترانزیت کالا، ترانزیت مدد کاملا ملموس است.

سعیدی تصریح کرد: در ادوار گذشته منطقه آزاد چابهار مرز زمینی، هوایی و دریایی تعریف شده ای نداشت که با قانون تصویب شده در سال گذشته دارای مرز دریایی(بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری) و مرز زمینی(ریمدان) شد.

وی بیان کرد: پازل ناتمام منطقه آزاد چابهار با احداث شهر فرودگاهی جدید تکمیل خواهد شد و راههای دسترسی تسریع و خدمات دهی مطلوبی صورت خواهد گرفت.

نماینده مردم شهرستان های چابهار، دشتیاری، کنارک، نیکشهر و قصرقند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سیل دی ماه ۹۸ با وجودی که خسارات زیادی به بخش کشاورزی منطقه وارد کرد اما باعث شد جنبه های دیگر زندگی مردم نیز برجسته شود.

سعیدی گفت: سیل اخیر با توجه به مشکلاتی که برای مردم دشتیاری و زرآباد بوجود آورد باعث شد که ظرفیت ها و پتانسیل های این مناطق برای هموطنان برجسته و نمایان شوند و از داشته های هیچ مردم که سیل با خود برده است، آگاه شوند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: نهادهای حمایتی و خیران در جریان توزیع کمکها و هدایای مردمی اعلام می کردند که «مردم سیستان و بلوچستان خیلی صبور، شکیبا و قانع هستند بطوریکه وقتی به روستایی برای کمک رسانی می رفتیم، کمک ها را بهمراه ما به روستاهای اطراف می بردند و می گفتند این مردم مستحق تر برای کمک و امداد رسانی هستند.

وی گفت: جلوه های زیبایی از ایثار و همدلی مردم ایران اسلامی درسیل دی ۹۸ سیستان و بلوچستان به نمایش درآمد و مردم این منطقه از اینکه می دیدند تمامی هموطنان با آنان ابراز همدردی می کنند و خود را در کنار آنان و حامی و پشتیبان شان می دانند احساس دلگرمی بیشتری می کردند.

نماینده مردم شهرستان های چابهار، دشتیاری، کنارک، نیکشهر و قصرقند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بازپرداخت خسارات سیل این مناطق نسبت به ادوار گذشته به موقع و بیش تر از میزان بازپرداختی های ادوار گذشته بوده است اما یک واقعیت انکار ناپذیر وجود دارد که متاسفانه بازپرداخت خسارات سیل به تمام کشاورزان صورت نگرفته است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در ادوار گذشته کمیسیون ماده ۵۶ که دبیرخانه آن در مرکز استان سیستان و بلوچستان بود عمده آرای آن به نفع مردم نبوده است بطوریکه بیش از ۹۵ درصد از زمین های کشاورزی آباواجداد آنان در طرح اراضی ملی قرار دارند که این امر در بازپرداخت خسارات سیل دولت را نیز در تنگنا قرار می داد.

وی تصریح کرد: در کمیسیون کشاورزی ماده ۳۴ را احیاء کرده و در حال پیگیری هستیم که این اراضی به مردم بازگردانده شود.

سعیدی خاطر نشان کرد: برای بازسازی و ساخت مسکن محرومان که در سیل تخریب شده اند طرح های بسیار خوبی از سوی بنیاد مسکن در دست اقدام است اما بانک های عامل همکاری لازم را ندارند که جلسات ویژه ای برای رفع این مشکل برنامه ریزی شده است.

48

کد خبر 1441220

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی شهر فرودگاهی ادوار گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت

توسعه کشت قراردادی در بخش کشاورزی به عنوان یکی از طرح‌های مهم در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت که براین اساس مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول کشت قراردادی مبتنی بر تولید انجام می‌شود.

بنابر اعلام وزارت جهاد در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ در سطح ۳ میلیون و ۲۵۰ هزارهکتار کشت قراردادی محصولاتی نظیری همچون گندم، برنج، جو و دانه های روغنی صورت گرفته که ۲ میلیون هکتار آن مربوط به گندم و مابقی دیگر محصولات است.

کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت است که امیدواریم اعتبارات و زیرساخت های لازم فراهم شود تا خودکفایی محصولات اساسی تحقق یابد.

بنابر آمار سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد که براین اساس ۲۰ درصد ارز به واردات محصولات اساسی اختصاص می یابد که با توسعه کشت قراردادی و تخصیص ۵۰ درصد این میزان اعتبار، خودکفایی ۵ محصول اساسی تحقق می یابد.

خودکفایی محصولات اساسی با کشت قراردادی تحقق می یابد

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در سطح ملی معاون اول رئیس جمهور و در سطح استان، استانداران به عنوان مدیران اصلی الگوی کشت و کشت قراردادی هستند.

به گفته او، وزارت جهاد اعلام کرد که اجرای مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی فراقوه ای است به طوریکه تمامی نهاده ها باید پای کار بیایند و زیرساخت های لازم را برای اجرای کشت قراردادی فراهم کنند.

پیشه ور لازمه تحقق کشت قراردادی را پرداخت مابه التفاوت کشت محصولات استراتژیک‌ با آب بر اعلام کرد و افزود: کشاورزان در کشت محصولات منافع خود را در نظر می گیرند، لذا برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک باید مابه التفاوت پرداخت شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: در اجرای کشت قراردادی، نهاده های مورد نیاز کشاورزان از جمله سم، کود، بذر و سایر نهاده های مورد نیاز کشاورزان باید تامین شود و در مقابل کشاورزان پس از برداشت، محصول خود را تحویل دولت یا بنگاه های اقتصادی دهند که متاسفانه محقق نشد.

به گفته او، با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های لازم پیش بینی می شود که همانند سنوات قبل الگوی کشت یا کشت قراردادی اجرا نشود تا تولید دچار آسیب نشود.

پیشه ور با بیان اینکه سالانه ارز قابل توجهی به واردات اختصاص می یابد، گفت: اگر ۵۰ درصد رقم واردات به زیرساخت های مکانیزاسیون، نهاده های کشاورزی و خرید توافقی تخصیص یابد، طی یک برنامه ۵ ساله خودکفایی محقق می شود.

 ضرورت کشت قراردادی قبل از آغاز سال زراعی 

عطااللّه هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: بنابر برنامه ۳ تا ۴ سال اخیر باید کل کشت گندم بصورت قراردادی اجرا می شد که متاسفانه این امر محقق نشد.

به گفته او، برای اجرای کشت قراردادی از ۴ تا ۵ ماه قبل از آغاز سال زراعی باید با کشاورزان قرارداد منعقد شود تا کشاورزان نسبت به تامین نهاده و خرید محصول در زمان برداشت اطمینان خاطر داشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه تعهدات کشت قراردادی برعهده دولت است، افزود: طی سال های اخیر کشت قراردادی در زمانیکه یک سوم یا یک چهارم کشت انجام شده، تحقق می یابد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی ادامه داد: اگر برنامه ریزی و تعهدات دولت و سازمان و برنامه و بودجه به موقع عملیاتی شود، اجرای کشت قراردادی موفق خواهد بود.

او از افزایش کشت قراردادی محصولات استراتژیک نسبت به سنوات گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای کشت قراردادی، حداقل یک ماه قبل از آغاز فصل کشت دولت باید تکلیف خود را بدانند و قرارداد در دستشان باشد.

هاشمی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشت سالانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی سند ملی و راهبردی برای رسیدن به خودکفایی محصولات اساسی و افزایش راندمان تولید است، اما تا زمانیکه برنامه بلندمدت نداشته باشیم، به جایی نمی رسیم.

بنابر سیاست وزارت جهاد و تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی ۵ محصول اساسی و خوداتکایی دیگر محصولات، مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی باید اجرا شود تا خروج ارز از کشور کاهش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • مدیران نگاه عابربانکی را از شهرداری‌ها بردارند
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • سازمان همکاری اسلامی ادامه همکاری کشورها با آنروا را خواستار شد
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است