Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:59:21 GMT

ریزدانه‌های رژیمی اما مقوی

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۴۰۷۴

ریزدانه‌های رژیمی اما مقوی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،  مصریان باستان به این گیاه که ریزدانه هایش کُهن‌ترین دانه روغنی تاریخ زندگی بشر هستند sesemt می‌گفتند و نام آن در لیست دارویی طومار‌های باستانی آن‌ها ذکر شده است.

هرچند بسیاری از کشور‌ها این گیاه  را کشت می‌کنند، اما این دانه‌های مقوی بومی هند و قسمتی از آفریقا هستند و تنها ۱۰۰ گرم از این دانه‌ها میتوانند ۵۷۳ کیلو کالری انرژی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

گیاه باستانی کنجد اگر چه به‌خاطر دانه‌ها و روغنش کشت می‌شود، اما ریزدانه‌های مقوی آن با کلسترول پایین گزینه‌ای مناسب برای رژیم غذایی است.

این دانه‌ها ۵۵ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین دارند و به همین دلیل یک منبع بسیار غنی از اسید‌های چرب ضروری و بعضی از اسید‌های آمینه محسوب می‌شوند.

دکتر سعیدی پزشک عمومی و طب سنتی  در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: میزان کلسترول در روغن کنجد پایین بوده و برای افرادی که از رژیم غذایی استفاده می‌کنند، بسیار مناسب است.

این پزشک عمومی و طب سنتی با اشاره به ماندگاری طولانی مدت روغن کنجد افزود: تمام اجزای این ریزدانه در تغذیه، صنایع روغن کشی، تولید ارده و حتی خوراک دام قابل استفاده است.

دانه‌های کنجد دارای دو آنتی‌اکسیدان مفید به نام‌های سسامین و سسامولین از خانواده‌ی لیگنان‌ها و همچنین حاوی تقریبا ۵۰ گرم چربی، مقدار زیادی ویتامین B۶، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند.

گیاه کنجد گیاهی گُلدار و از رده‌ی دولپه‌ای‌ها و بسیار مقاوم است و شرایط آب و هوایی مختلف قابل کشت است، دانه‌های این گیاه بسیار کوچک هستند و حدود ۲ میلی متر عرض و ۳ تا ۴ میلی متر طول دارند و حاوی روغن بسیار با ارزشی هستند.

با آغاز فصل برداشت دانه‌های کنجد، کشاورزان استان مرکزی که ده‌ها هکتار از اراضی زراعی خود را زیر کشت این گیاه برده اند در حال برداشت این دانه‌های مقوی و مغذی هستند.

بیستر بخوانید:

استان مرکزی سرزمین آش ها و دیار شکرستان/ سراغ طعم میوه‌های بهشتی در غذاهای سنتی برویم

افزایش 30 درصدی تولید در واحد برتر تولیدی کننده ی روغن خوراکی در استان مرکزی

رشد ۲ برابری تولید کلزا در استان مرکزی

شریفی مدیر جهاد کشاورزی ساوه  هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،گفت: از ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت دانه‌های روغنی کنجد در استان مرکزی، ده هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ساوه به کشت این محصول اختصاص یافته است.

شریفی افزود: دوره‌ی رشد این محصول در حدود ۵ ماه است که میانگین مصرف آب در هکتار حدود ۶ هزار متر مکعب بوده و به عنوان یک محصول استراتژیک در کشت بهاره در بین کشاورزان نیاز به ترویج و توسعه دارد.

او اضافه کرد: میانگین برداشت کنجد ۱۸۰۰ تا ۲ تن در هکتار است، اما شرایط و اقلیم مناسب آب و هوایی در ساوه برداشت این محصول راتا ۲ ونیم تن در هکتار نیز رسانده است.



روغن حاصل از کنجد یکی از روغن‌های سالم برای پخت و پز است و علاوه بر این ریزدانه‌های کنجد بدون پوست یا با پوست در مواد غذایی استفاده می‌شوند و هزاران سال است که برای خوش‌طعم کردن غذا، تهیه‌ی روغن و تقویت و سلامت پوست از آن استفاده می‌شود.

کنجد نسبت به سایر دانه‌های روغنی، بیشترین مقدار چربی را دارد و با توجه به طعم خوبش، به‌صورت‌های مختلف از جمله ارده، روغن کنجد و ... استفاده می‌شود.

خلیلی معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه  هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: کنجد تولیدی شهرستان ساوه علاوه بر صنایع تبدیلی، شیرینی پزی و پخت انواع نان ها، قابلیت استفاده دارد.

استفاده از بذر مناسب کنجد در تولید این گیاه و مکانیزه کردن کار برداشت، می‌تواند علاوه بر موجب خودکفایی و تبدیل به الگوی کشت مناسب در بین کشاورزان شود.



انتهای پیام / ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشاورزی استان مرکزی خبرنگار گروه استان باشگاه خبرنگاران جوان استان مرکزی دانه ها ی روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) برای سال جاری شامل ۸ گروه کالایی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: تأمین ارز واردات کالاهای اساسی ادامه دارد

محمد مخبرمعاون اول رییس جمهور مصوبه هییت وزیران درباره اختصاص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را به وزارتخانه های مربوطه و دستگاه های اجرای ابلاغ کرد.

بر اساس این لیست انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی در سال جاری کماکمان ارز ترجیحی به واردات آنها اختصاص داده می شود.

بنابراین گزارش در میان این کالاها تنها برنج است که بر اساس مصوبه هییت وزیران ارز ترجیحی برای واردات آن در سال جاری اختصاص نیافته است.

بر اساس پیگیری ها از انجمن‌های مرتبط با واردات برنج، این موضوع در حال پیگیری است و این امکان دارد که برنج هم به این لیست برگردد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229150 برچسب‌ها کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • راهنمایی برای نگهداری و تمیزکاری آسیاب قهوه در منزل