Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@14:15:48 GMT

آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۴۷۰۶

آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان

با شیوع کرونا و جابجایی آموزش ها از فضای حقیقی به مجازی، بسیاری از دانش آموزان وارد این دریای بیکران اطلاعات شدند فضایی که سراسر فرصت و تهدید است.

به گزارش جماران، ایرنا نوشت: امروزه حضور در فضای مجازی جزیی از زندگی همه مردم شده است، زندگی لحظه ای بدون گوشی همراه هوشمند سخت به نظر می رسد اما با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس تعداد کاربران در این فضا افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش آموزان در هر سن و سالی از همین فضا برای یادگیری و آموختن درس‌ها استفاده می کنند، بسیاری از خانواده ها هم یک گوشی و یا تبلت را برای دانش آموزان تهیه کرده اند تا راحت تر در این فضا دروس خود را فرا گیرد.

تاکنون بارها توسط کارشناسان و روانشناسان برای حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی تاکید شده که والدین مراقب حضور فرزندان خود در این فضا باشند چرا که علاوه بر فرصت، تهدیدهایی در این فضا وجود دارد.

هویت های جعلی، تصاویر نامناسب و هزار موضوع دیگر می تواند تهدیدهای این روزهای فضای مجازی باشد که رفع آنها تنها با نظارت والدین و آگاهی دادن به دانش آموزان است.

نظارت ها و برخوردهای بدون کارشناسی می تواند نتیجه عکس داشته باشد در حالی که اگر والدین رابطه دوستی مناسبی با فرزند خود داشته باشند می توانند فرزند خود را به خوبی از آسیب های این فضا مطلع کنند.

مدیریت در فضای مجازی یک الزام است

یک روانشناس در گفت و گو با ایرنا افزود: این روزها بسیاری از دانش آموزان در سنین مختلف مشغول فراگیری آموزشها از طریق فضای مجازی هستند البته این فضا فرصتی است که آموزشها تعطیل نشدند و دانش آموزان همان درس ها را به شیوه ای دیگر آموزش می بینند.

عباس غلامرضایی اضافه کرد: مهارت های لازم برای حضور در این فضا یک نیاز و الزام است چرا که اگر دانش آموزان مهارت و آگاهی کافی داشته باشند حتی در صورت برخورد با موارد و تهدیدها می توانند از آسیب ها در امان بمانند.

وی با اشاره به این که دانش آموزان در سنین بلوغ نیاز به مراقبت و آگاهی بیشتر دارند، بیان کرد: دوران بلوغ یک سن حساس است که با توجه به شرایط کنونی و حضور در فضای مجازی نیاز است که والدین فرزندان در سنین بلوغ را بیشتر همراهی کنند و آگاهی های لازم را مبنی بر تهدیدها و آسیب های فضای مجازی ارائه دهند.

این روانشناس با اشاره به حضور بی اندازه در این فضا گفت: پرسه زدن بی اندازه دانش آموزان در فضای مجازی می تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد به طوری که گاهی سبب اعتیاد اینترنتی می شود.

غلامرضایی اظهار داشت: فضای مجازی مانند دریایی بسیار عمیق است که پرسه زنی بی هدف در این فضا بر ذهن دانش آموزان اثر منفی بر جای می گذارد.

وی افزود: پرخاشگری، بی حوصلگی، عدم تمرکز فکری، افت تحصیلی از نشانه های اعتیاد اینترنتی است که والدین در اولین اقدام می توانند یاریگر فرزندان باشند تا در تهدیدهای این فضا غرق نشوند.

روانشناس گفت: در برخی از موارد چت های نامناسب و غیر ضروری انجام می شود که این خود می تواند افراد را به سمت سایر برنامه ها سوق دهد و مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

پرسه زنی بی اندازه در فضای مجازی گاهی به اعتیاد اینترنتی تبدیل می شود

غلامرضایی افزود: گاهی بزرگترها نیز ساعتها در این فضا حضور دارند و همین سبب می شود تا اعضای خانواده ارتباط کلامی کمتری با هم داشته باشند در حالی که اگر والدین ساعتی را برای گفتگو در نظر بگیرند می تواند کمک کند تا فرزندان اگر در این فضا دچار مشکلی  شده اند راحت تر به خانواده اطلاع دهند.

وی با تاکید بر مدیریت این فضا توسط والدین گفت: والدین سعی کنند به بهترین شکل و با برنامه ریزی زمان را برای حضور در این فضا مدیریت کنند و از حضور بی رویه دانش آموزان در این فضا خودداری شود.

روانشناس افزود: در کنار والدین، مدارس می توانند در همان کانال ها و گروه هایی که برای ارائه درس ها تشکیل داده اند، نکات لازم را در این مورد برای دانش آموزان بازگو کنند که قطعا می تواند اثر مثبت داشته باشد.

 

اخبار مرتبط برنامه مدرسه تلویزیونی چهار شنبه ٢۶ شهریور ٩٩ ۷۰ کلاس مجازی ویژه یادگیری و رفع مشکلات تشکیل شده است ۸ هزار دانش آموز دوره ابتدایی یزد به آموزش‌ مجازی دسترسی ندارند ۱۶ هزار کلاس آموزش مجازی برای خواهران طلبه یزدی برگزار شد جلوه‌های ویژه معلمی در دوران کرونا نماد ایثارگری است

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا آموزش مجازی تعطیلی مدارس آموزش آنلاین آسیب های فضای مجازی سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانش آموزان فضای مجازی آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۴۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم

خبرگزاری مهر نوشت: سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور در اجتماع مردم قم در مواجهه با شعارهایی در حمایت از نیروی انتظامی برای اجرای طرح حجاب و عفاف اشک ریخت. این ویدئو پربازدید شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • انتقال تعدادی از دانش آموزان با ماشین‌های ارتش برای حضور در کنکور سراسری
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد