Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گاهی اوقات از درد‌های آزار دهنده‌ای رنج می‌بریم که توان تحمل آن‌ها را نداریم، بنابراین هنگام کمر درد، سر درد و ... به دارو‌های مسکن پناه می‌بریم، اما ممکن است با مصرف نادرست این دارو‌ها دچار اشتباهاتی شویم که آن را در ادامه مرور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مصرف دوز بالای مسکن برای تسکین سریعتر درد

پزشک هنگام تجویزداروی مسکن دوز آن را مناسب با حداکثر درد تعیین می‌کند، زیرا دو برابر شدن دوز مصرفی، تسکین بیشتر درد یا تاثیر سریعتر دارو را تضمین نمی‌کند و در مقابل ممکن است عوارض منفی داشته باشد.

مصرف دو نوع مسکن

هر داروی مسکن از ماده موثری تشکیل شده است که به طور متفاوت عمل می‌کند و اگر چندین نوع مسکن در خانه دارید و فکر می‌کنید مصرف «کوکتل» یا ترکیبی از آن‌ها می‌تواند درد را به سرعت تسکین دهد، در اشتباه هستید، بلکه حتی ممکن است جان شما را به خطر اندازد.

مطالعه نکردن دستور العمل‌های همراه دارو

اغلب مسکن را بدون نسخه و بدون خواندن دستورالعمل‌های همراه آن خریداری می‌کنیم. به عبارت دیگر نمی‌دانیم چه می‌خوریم و ممکن است پس از آن داروی دیگری را استفاده کنیم که مصرف همزمان آن‌ها ممنوع بوده و این می‌تواند به سلامتی بدن آسیب وارد کند.


ترکیب مسکن با دارو‌های دیگر

بسیاری از افراد دارو‌های مسکن را بدون توجه به اثر دارو مصرف می‌کنند و این امر ممکن است اثر آن را مختل کند، برای مثال آسپرین، دارو‌های دیابت را تحت تأثیر قرار می‌دهد، همچنین کدئین یا اکسی کدون می‌تواند عملکرد برخی از دارو‌های ضد افسردگی را مختل کند.

رانندگی تحت تأثیر دارو‌های مسکن

برخی دارو‌های مسکن می‌تواند بیمار را دچار گیجی و خواب آلودگی کنند و برخی افراد هم با مصرف مسکن احساس گیجی و خستگی می‌کنند که به آن‌ها توصیه می‌شود حتی در صورت مصرف یک قرص از رانندگی خودداری کنند.

توصیه مصرف دارو‌های مسکن به دیگران

افراد معمولاً مسکن‌هایی را که مصرف آن‌ها مستلزم نسخه پزشک است، به خانواده، دوستان و همسایگان توصیه کرده و به اشتراک می‌گذارند، اما باید بدانید که هر دارویی برای همه مناسب نیست. این دارو برای درمان یک مشکل خاص و برای فرد خاصی تجویز می‌شود که پزشک او را می‌شناسد.



مشورت نکردن با داروساز

مطالعه نکردن دستورالعمل‌های همراه دارو یک اشتباه، اما در عین حال قابل درک است، اما صحبت نکردن با داروساز اشتباه دیگری است که توجیه پذیر نیست؛ بنابراین در طول حضور خود در داروخانه اگر سوالی داشتید، می‌توانید آن را از داروساز بپرسید.


نگه داری دارو‌های مسکن

بسیاری از افراد تمایل دارند که دارو‌ها را در خانه نگهداری کنند تا در دسترس باشد. مشکل در اینجا تاریخ مصرف این دارو‌ها و نحوه نگهداری آنهاست. چراکه مسکن‌های فاقد اعتبار ممکن است برای سلامتی مضر باشند، بنابراین هنگام خرید دارو‌های مسکن بدون نسخه، از تاریخ انقضا اطمینان حاصل کنید.

شکستن قرص با فشار

بسیاری از دارو‌ها باید طبق دوز تجویزی مصرف شوند، در غیر اینصورت موثر نخواهند بود. اگر خطی در وسط قرص برای برش وجود داشته باشد، باید بر اساس همان خط برش نصف شود، در غیر این صورت دارو کمکی به شما نخواهد کرد، ضمن اینکه طعم تلخ ناشی از برش لایه داخلی قرص را نیز خواهید چشید.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروهای مسکن درد شدید اشتباهات رایج دارو های مسکن دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کد خبر 6088899 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید