Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع آگاه از توافق اولیه مذاکره‌کنندگان آمریکا و روسیه بر سرتداوم کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور خبر داده است.

وبگاه شبکه خبری ای‌بی‌سی‌نیوز، این توافق را در راستای تلاش مسکو-واشنگتن برای نجاتِ تنها توافق کنترل تسلیحاتی موجود میان دو کشور قبل از انقضای آن در سال آینده میلادی دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



منبع مطلع مورد استناد ان‌بی‌سی گفته هنوز مشخص نیست این توافق اولیه به تمدید پیمان موسوم به «استارت نو» (New START treaty) میان دو کشور منجر خواهد شد یا خیر. این پیمان ماه فوریه سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود.

این منبع، با وجود این گفته چنانچه روال کار به خوبی پیش رود ممکن است توافق میان آمریکا و روسیه قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در روز ۳ نوامبر اعلام شود. چشم‌انداز دولت ترامپ این است که چین هم در نهایت، به این توافق ملحق شود.

گزارش‌ها حاکی است «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین»، روسای جمهور آمریکا و روسیه توافق کاهش تسلیحات را امضا کرده‌اند، اما لازم است مذاکره‌کنندگان جزئیات در زمینه‌هایی مانند راستی‌آزمایی توافق و شرایط پایبندی به آن را مشخص کنند.

منبع ان‌بی‌سی که مجاز به فاش کردن هویتش نبوده گفته رایزنی‌های تکمیلی میان واشنگتن و مسکو در این خصوص هفته آینده انجام خواهد شد. به طرف روس گفته شده چنانچه طی هفته‌های آینده به توافق نرسند، ایالات متحده شرایطش را سخت‌تر خواهد کرد.

این خبر در شرایطی گزارش شده که دونالد ترامپ به دنبال به دست آوردن دستاورد‌های سیاست خارجی در فاصله چند هفته مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری است.

اعلام توافق میان آمریکا و روسیه قبل از انتخابات احتمالاً با واکنش‌های مختلف در آمریکا روبه‌رو خواهد شد، زیرا دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا گفته‌اند روسیه به دنبال پیروزی ترامپ در انتخابات است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 اربعین محمدرضا شجریان همایون شجریان تسلیحات هسته ای توافق آمریکا و روسیه استارت نو انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 اربعین محمدرضا شجریان همایون شجریان آمریکا و روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

سرگئی ریابکوف هشدار داد که روسیه تسلیحات هسته‌ای خارجی در لهستان را به عنوان یک هدف نظامی اولیه در نظر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، ورشو در حال مذاکره با واشنگتن در مورد میزبانی احتمالی تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از برنامه ناتو است و «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان بر تمایل لهستان برای میزبانی از این سلاح‌ها تاکید کرده است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه و در واکنش به این تحولات گفت که مسکو هرگونه گسترش توافق هسته‌ای ناتو را ماهیت «بی‌ثبات‌کننده» و «در واقع تهدیدکننده» روسیه می‌داند.

او گفت که این امر در مورد مأموریت‌های مشترک، جایی که اعضای غیرهسته‌ای بلوک تحت رهبری ایالات متحده برای استفاده از سخت‌افزار آمریکایی آموزش می‌بینند و حتی بیشتر از آن در مورد استقرار دائمی چنین تسلیحاتی که سر‌های داغ در ورشو درباره آن صحبت می‌کنند، صدق می‌کند.

ریابکوف تاکید کرد سیاستمداران لهستانی که برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود رقابت می‌کنند، «باید درک کنند که هرگونه تغییر در آن جهت، امنیت بیشتری را برای لهستان فراهم نخواهد کرد، زیرا سایت‌های مربوطه قطعاً به هدف تبدیل خواهند شد».

این دیپلمات ارشد افزود: برنامه ریزان نظامی ما آن‌ها را در اولویت قرار خواهند داد.

دودا روز دوشنبه به روزنامه فکت گفت که شخصاً از ایالات متحده خواسته است تا بخشی از زرادخانه هسته‌ای خود را در لهستان مستقر کند. وی گفت: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما برای تقویت امنیت جناح شرقی ناتو بگیرند، ما برای آن آماده‌ایم.»

«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان که به یک نیروی سیاسی رقیب تعلق دارد، اظهارات رئیس‌جمهور دودا در همان روز را کم اهمیت جلوه داد و گفت که مایل است دودا روشن کند که قصدش از بیان آن‌ها چیست. او با توضیح اینکه لهستان هیچ برنامه خاصی برای میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای خارجی ندارد، افزود: «این ایده بسیار عظیم است، من می‌گویم بسیار جدی است».

به گفته منابع، آمریکا برخی از بمب‌های گرانشی هسته‌ای خود را در پنج کشور غیرهسته‌ای ناتو نگهداری می‌کند: بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه. دولت محافظه‌کار قبلی لهستان به رهبری قانون و عدالت (PiS) که دودا به آن تعلق دارد، سال‌ها به دنبال پذیرش در این باشگاه بوده است. تاسک رهبر پلتفرم مدنی است و دسامبر گذشته به عنوان نخست وزیر به قدرت بازگشت.

ریابکوف همچنین گفت که روسیه در صورت اتخاذ اقدامات عملی برای مصادره دارایی‌های این کشور، گزینه کاهش وضعیت روابط دیپلماتیک با آمریکا را بررسی می‌کند.

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟