Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@15:15:47 GMT

نقش قهوه در پیشگیری از بیماری‌های مزمن

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۰۳۱۸

صراط:

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه قهوه ترکیبی از چند نوع ماده مغذی شامل کافئین، ریبوفلاوین، منیزیم، کلروژنیک اسید، پلی فنل‌ها و دی ترپن‌ها است. ترکیباتی از جمله کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، کافستول و کاوئول موجود در قهوه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند گفت: مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف قهوه به دلیل ترکیبات پلی فنول، آنتی اکسیدان و ضد التهاب اثرات مفیدی بر مشکلات متابولیکی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبنم باقری افزود:کافئین یک ماده از دسته آلکالوئیدهاست که دارای اثرات آنتی هیستامینی و ضد اسپاسم عضلات است و همچنین باعث افزایش گلیکوژنولیز و لیپولیز (آزاد شدن چربی از بافت دخیره‌ای چربی و افزایش متابولیسم بدن) می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: قهوه، تولید اسید‌های صفراوی را تحریک می‌کند که باعث افزایش سرعت هضم و جذب می‌شود و از این طریق کولون یا روده بزرگ کمتر در معرض مواد کارسینوژن یا سرطان زا قرار می‌گیرد.

او با بیان اینکه در مطالعات متعددی دیده شده که پلی فنل‌های موجود در قهوه از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند گفت: قهوه با کاهش سطح استروژن در ارتباط است که این هورمون با بعضی از انواع سرطان‌ها مرتبط است. از سویی دیگر قهوه اثرات ضد التهابی دارد که از این طریق می‌تواند از بسیاری از سرطان‌ها جلوگیری کند.

باقری اظهار داشت: مطالعات نشان داده افرادی که روزانه قهوه مصرف می‌کنند، ریسک پایین تری برای ابتلا به دیابت نوع دو نیز دارند و پلی فنول‌ها و منیزیم موجود در قهوه باعث بهبود عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز در بدن می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: مصرف قهوه به دلیل ترکیبات پلی فنول، آنتی اکسیدان و ضد التهاب، با کاهش ریسک بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و بروز کبد چرب غیر الکلی ارتباط دارد. البته افرادی که فشار خون بالا و یا فشار خون کنترل نشده دارند، باید در مصرف قهوه احتیاط کنند.

باقری ادامه داد: نکته قابل اهمیت این است که مصرف مقادیر بالای شکر و چربی‌های اشباع مثل خامه باعث می‌شود که اثرات مفید قهوه از بین برود. به ویژه کافی میکس که حاوی چربی و شکر اضافی است، در صورتی که جایگزین قهوه شود می‌تواند اثرات مثبت قهوه را از بین ببرد و حتی موجب افزایش بیماری‌های مزمن شود.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: پیشگیری از بیماری های مزمن بیماری های قلبی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۰۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ