Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@03:17:14 GMT

گزارشی ازمراسم شییع استادشجریان

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۱۷۸۹

گزارشی ازمراسم شییع استادشجریان

مراسم تشییع مرحوم استاد شجریان امروز قرار بود در آرامگاه فردوسی برگزار شود که به جهت هماهنگی با خانواده وی که هنوز به مشهد نرسیده بودند، به تعویق افتاد. ناطقان:  مدام زمان اعلام شده تغییر می‌کرد؛ از ظهر جمعه به عصر و سپس به سحرگاه. مشخص نبود اهالی خراسان چه زمانی باید به بدرقه استاد محمدرضا شجریان بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین زمانی که آخر شب در پست اینستاگرام همایون شجریان اعلام شد «سحرگاه» بود. حدود ۶ صبح به سمت توس و آرامگاه فردوسی که در ۲۰ کیلومتری مشهد قرار دارد، حرکت کردیم. جمعیت اندکی حدود ۵۰ نفر در آرامگاه حضور داشتند و چشم انتظار پیکر فرزند خراسان بودند تا او را در آغوش بکشند.




حدود ساعت ۷.۳۰ ویدئویی از استاد همایون شجریان منتشر شد که در میان انبوه علاقه‌مندان به مرحوم شجریان در مقابل بهشت زهرا(س) تهران حضور داشت و عنوان می‌کرد که پیکر پدر به فرودگاه منتقل شده تا به مشهد برود و فردا(شنبه) تشییع گردد.

این اولین اعلان عمومی برای تشییع در روز شنبه بود. ویدئویی که به سرعت بازنشر شد. اما یک سوال وجود داشت: بالاخره مراسم تشییع پیکر استاد شجریان امروز برگزار می‌شود یا فردا؟

مسعود ریاضی عضو شورای شهر مشهد به ما گفت «پیکر استاد به مشهد آورده شده اما در مورد برگزاری مراسم تصمیم قطعی گرفته نشده است».

مدیرکل ارشاد خراسان رضوی هم اظهار کرد «درباره برگزاری مراسم منتظر رسیدنِ خانواده مرحوم استاد شجریان هستیم. به محض رسیدن آقای همایون شجریان و خانواده‌شان به مشهد جلسه‌ای را در این‌باره برگزار کرده و جزییات را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد».

بنابراین هیچکس پاسخ صریحی نمی‌داد که «امروز یا فردا». همه دنبال یافتن جوابی برای همین سوال بودند. افراد مختلف در جمعیت از یکدیگر مرتبا درباره همین موضوع سوال می‌کردند.

در همین حین هم لحظه به لحظه بر جمعیت حاضر در آرامگاه فردوسی افزوده می‌شد. آرامگاه که صبح میزبان کمتر از ۱۰۰ نفر بود، تا ظهر چندین برابر شده بود.

شلوغی و تجمعی که البته از قبل پیش‌بینی می‌شد و مسئولان هم با توجه به شیوع کرونا، بارها در این زمینه هشدار داده بودند. ریاضی، عضو شورای شهر مشهد، شب گذشته به ایسنا گفته بود «به سهم خود از مردم عزیز خواهش می‌کنم که اگر در مراسم تدفین استاد شجریان حضور پیدا می‌کنند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و با خود اطفال و افراد سالمند را نیاورند تا اتفاق بدی رخ ندهد». موضوعی که به‌ نظر می‌رسید آنچنان از سوی مردم رعایت نشد و در بین جمعیت تعداد زیادی از افراد سالمند هم دیده می‌شد.

جمعیت آنچنان فزونی یافت که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تماسی با ایسنا عنوان کرد «از همه کسانی که به این محل مراجعه کرده‌اند، خواهش می‌شود از ماسک استفاده کنند و حتما رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را داشته باشند و مدت طولانی هم در محل حاضر نباشند؛ دوست‌داران مرحوم استاد شجریان که در محل حاضر هستند، ابراز ارادت خود را به قرائت فاتحه‌ای خلاصه کنند».

حدود ساعت ۱۳ بود که نهایتا محمدرضا محمدی، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، میان جمعیت حاضر شد و ضمن ابراز تسلیت به جمعیت حاضر در آرامگاه، گفت «می‌دانم تجمع شما به دلیل ارادتی‌ است که به استاد شجریان دارید و باعث اذیت شما شده و می‌شود؛ منتها عرض می‌کنم خدمت شما که خانواده استاد شجریان هنوز در مسیر هستند و به مشهد نرسیدند. پیکر استاد بزرگوار وارد مشهد شده اما منتظر خانواده ایشان هستیم و به محض تصمیم‌گیری درباره برنامه تدفین استاد شجریان، از طریق رسانه‌ها به عموم مردم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد و مسلما بدون حضور شما تدفین انجام نخواهد شد و ضمن قدردانی از ابراز ارادت شما به جامعه بزرگ موسیقی و به ویژه استاد شجریان اما عاجزانه خواهش می‌کنم به دلیل اینکه اذیت نشوید، به خانه‌ها بازگردید؛ ما برنامه تدفین را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

سخنرانی‌ که با واکنش برخی از حاضران مواجه شد اما محمدی در ادامه بیان کرد «باور بفرمایید خانواده استاد شجریان هنوز نیامده‌اند و تنها پیکر ایشان با هواپیما به مشهد رسیده و خانواده با خودرو در راه هستند. در هر صورت استاد در اینجا قرار است دفن شوند و حتما قبل از آن به شما اطلاع‌رسانی خواهیم کرد».

پس از این اظهارات بود که اندک‌اندک جمعیت مشتاق و علاقه‌مند به استاد محمدرضا شجریان راه بازگشت را در پیش گرفت اما کماکان به همان میزانی که از مسیر خروجی خارج می‌شدند، افرادی بودند که به آرامگاه فردوسی می‌آمدند. عده‌ای بین راه می‌گفتند حتی اگر قول فردا هم داده شود تا فردا اینجا خواهیم ماند.
منبع: تابناک برچسب ها: مراسم ، ناطقان ، تشییع ، تعویق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مراسم ناطقان تشییع تعویق اطلاع رسانی خواهیم آرامگاه فردوسی استاد شجریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم  و فناوری آنا، علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر میگردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۳.۱ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد.

وی افزود: سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده  ۶.۵ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد.

این مسئول اضافه کرد: سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند میشود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت داد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت افزود: نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند؛ چراکه بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رتبه نخست شهرستان پلدشت در نرخ رشد جمعیت
  • تجلیل از ۱۵۰ استاد و مربی نظامی و عقیدتی بسیج در مشهد
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • محتویات جیب استاد مطهری هنگام شهادت چه بود؟
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی