Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@02:28:53 GMT

نفت را فراموش کنیم

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۲۱۹۱

نفت را فراموش کنیم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ داشتن  ذخایر نفتی یک نعمت خدادادی و ذخایر آن برای کشورها یک پشتوانه مناسب اقتصادی محسوب می‌شود اما اینکه دولت‌ها تمام اقتصاد خود را وابسته به فروش آن کنند کاملا اشتباه است و به جای منفعت، چیزی جز ضرر برای اقتصاد کشور در پی نخواهد داشت. ایران در سال‌های اخیر گرفتار تحریم شده و نمی‌تواند نفت خود را به فروش برساند و همین مسئله نیز اقتصاد تک بعدی کشور را دچار چالش‌ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد آدیگوزل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز با بیان اینکه طلای سیاه یا همان نفت نقش بسیار پر رنگی در اقتصاد کشور دارد، گفت: نقش‌آفرینی نفت به خودی خود برای اقتصاد نکته منفی محسوب نمی‌شود و حتی فرصتی برای شکوفایی اقتصاد کشور است.

وی با اشاره به اینکه نفت ثروت خدادادی است، گفت: کشور باید به بهترین شکل ممکن از این نعمت خدادادی برای شکوفا کردن اقتصاد استفاده کند.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال درباره مشکلات اقتصادی ناشی از فروش نفت عنوان کرد: مشکلات اقتصادی حاصل از فروش نفت زمانی به وجود می‌آید که فروش نفت درآمد اصلی یک کشور محسوب شود؛ متاسفانه اقتصاد کشور به این شکل بوده و  به نفت و درآمد آن  وابستگی  شدید دارد که این موضوع  مشکلات فراوانی را برای کشور به وجود آورده است.

وی ادامه داد: اقتصاد نفتی زمانی می‌تواند موفق باشد که بر پایه صادرات مواد فرآوری شده از محصولات نفتی و پتروشیمی باشد و خام فروشی نفت سودی جز وابستگی اقتصادی ندارد.

به گفته آدیگوزل‌زاده؛ مفهوم اقتصاد بدون نفت این نیست که از درآمدهای نفتی هیچگونه استفاده‌ای نشود بلکه منظور عدم استفاده از درآمدهای نفتی در امور جاری است، اگر از درآمدهای نفتی در سرمایه‌گذاری استفاده شود، اشکالی ندارد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره معایب اقتصادی متکی به فروش نفت یادآور شد: درآمد متکی به نفت خام، فرصت فکر کردن به پیشرفت در سایر حوزه‌ها را محدود می‌کند و مسئولان احساس نیاز نمی‌کنند که از منابع و ظرفیت‌های دیگر استفاده کنند. 

آدیگوزل‌زاده با بیان اینکه درآمد متکی به نفت و خام فروشی، یعنی مالیاتی در کار نیست که صرف آبادانی و مشارکت همگانی شود مطرح کرد: وقتی اقتصاد کشور کاملا متکی بر نفت خام باشد، جوانان و افراد مستعد، دیگر انگیزه‌ای برای ورود به کارآفرینی و ایجاد فرصت شغلی ندارند. همچنین متکی بودن به نفت، فرار مغزها و ناکامی افراد نخبه در کشور را به همراه دارد.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: وابستگی اقتصاد به فروش نفت یعنی بیش از 5 میلیون کارمند دولتی در کشور که منتظر فروش نفت خام هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر خریداران فرآورده‌های نفتی به دلیل شیوع کرونا و تحریم‌ها کاهش پیدا کرده و این ضرر دیگری در بخش فرآورده‌های نفتی است، گفت: همچنین به دلیل کاهش تردد و نقل و انتقال‌های بین‌المللی، مصرف سوخت نیز کاهش پیدا کرده بنابراین علاوه ‌بر کاهش قیمت، کاهش فروش نیز اثرات منفی برای اقتصاد ایران دارد.

آدیگوزل‌زاده درباره راهکارهای برونرفت از اقتصاد وابسته به نفت عنوان کرد: یکی از راهکارهای خروج از وابستگی نفت توسعه زیرساخت‌های کشاورزی است؛ به گونه‌ای که از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن حرکت کنیم.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ادامه داد: توسعه صنایع مادر، همچون صنعت نساجی و پوشاک، صنعت سیمان، صنایع پالایشگاهی و تبدیل کننده‌های مواد خام به مواد با ارزش صنعتی، همچون دوده که یکی از مهمترین مواد لاستیک‌سازی و سایر کارخانه‌هاست نیز می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.

وی با اشاره به لزوم توسعه گردشگری برای رسیدن به درآمدهای پایدار عنوان کرد: ایران با غنای تاریخی جزء 10 کشور برتر دنیا به لحاظ گردشگری و بناهای تاریخی است که همین مزیت نیز می‌تواند باعث ارزآوری بسیاری برای کشور شود؛ اما سهم ناچیز و در حقیقت صفر از این منابع ارزی دارد. همچنین اتکا به توان علمی، دانشگاهی کشور و حمایت از نخبگان برای ارزش‌آفرینی در داخل کشور نیز می‌تواند برای تقویت اقتصاد منهای نفت اثرگذار باشد.

آدیگوزل‌زاده در تکمیل سخنان خود گفت: با مدیریت صحیح می‌توان از منابع و ظرفیت‌های داخلی استفاده بهینه کرد و نباید فراموش کرد در حال حاضر بخشی از صنایع کشور با 30 تا 50 درصد ظرفیت مشغول به کار است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1075301 برچسب‌ها اقتصاد ایران نفت ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی کرونا دانشگاه آزاد اسلامی اقتصاد ایران نفت ایران اقتصاد کشور فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی فدوی غروب سه شنبه در همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی استان به میزبانی محل دائمی نمایشگاه‌های سمنان ضمن بیان اینکه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای به سرانجام رساندن نهضت آبرسانی به روستاها عزم خود را جزم کرده است، ابراز داشت: با توجه به تغییر اقلیم و بروز خشکسالی بسیج سازندگی دست به کار شد تا بتواند به روستاهای در معرض خطر بی آبی آبرسانی انجام دهد.

وی ضمن بیان اینکه نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور در دست پیگیری است، افزود: به دنبال این هستیم که با آبرسانی بتوانیم از خالی شدن روستاها و مهاجرت سکنه به دیگر نقاط جلوگیری کنیم.

جانشین فرمانده سپاه کشور ضمن بیان اینکه مهمترین رویکرد و هدف سپاه از آبرسانی رفت محرومیت است، ابراز داشت: نیمی از هدف گذاری طرح‌های آبرسانی در کل کشور به انجام رسیده است.

فدوی ضمن بیان اینکه اجرای پروژه‌های آبخیزداری و احیای قنات‌ها دیگر برنامه‌های مهم سپاه برای آبرسانی است، تصریح کرد: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار بسیج سازندگی کشور است.

وی ضمن بیان اینکه با کار جهادی و انقلابی می‌توان به پیروزی رسید، افزود: موضوع اقتصاد و معیشت موضوع مهمی که برای پیروزی در این جبهه تلاش می‌شود.

کد خبر 6099771

دیگر خبرها

  • نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • داوید دخیا و سیوهایی که هیچوقت فراموش نمی‌کنیم / فیلم
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی