Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@11:55:45 GMT

در محضر طلایه دار تقریب

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۲۳۵۷

در محضر طلایه دار تقریب

حوزه فرهنگ خبرگزاری تقریب:

 19سال ابتدای زندگی ام را در محیطی کاملا شیعی و دور از هر گونه برخورد فکری با پیروان سایر مذاهب اسلامی و حتی به نوعی در تضاد آشکار با آنها سپری کردم.

آبان 1377 گام در مسیری نو نهادم. آشنایی با یک فرهنگ جدید و البته ناب؛ فرهنگ تقریب. از آن زمان تاکنون، 22 سال می گذرد. تمام این سالها هر روز به شناخت و درجه معرفتم نسبت به انسان های دیگر افزوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تا قبل از آن ملاکم برای روابط، مذهب بود اما به لطف گذران جوانی ام در راه پر پیچ و خم شناخت، امروز انسانیت و اخلاق، ملاک و شاخص برتر برای ارتباط گیری های من شده است.

شاگردی و کسب فیض و دانش در محضر سه رکن و استوانه وحدت و تقریب در 50 سال گذشته؛ یعنی مرحوم علامه محمد واعظ زاده خراسانی، مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری و استاد دانش و اخلاق دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی از برکات مهم این 22 سال است.

به فرموده امام علی(ع): الناس اعداء ما جهلوا؛ مردم با آنچه نسبت به آن شناخت ندارند، دشمنی می کنند. رهاورد این دو دهه، شناخت روزافزون نظری و عملی نسبت به عقاید، افکار و آیین های سایر پیروان مذاهب اسلامی بوده است.

سالها مراوده و معاشرت با انسان هایی که لزوما هم عقیده و هم رای با من نبوده اند ولی با ملاک انسانی و اخلاقی با آنها اشتراک فراوان داشته ام، مرا آموخت که اساس خلقت، تفاوت است وگرنه خدای بزرگ، شب و روز، فصول چهارگانه، اختلاف رنگ و زبان و چهره و حتی سرانگشتان دستان آدمی را قرار نمی داد.

خدای متعال انسان ها را از گروه ها و گونه های مختلف آفرید تا معرفت انسان را فزونی بخشد . در این 22 سال آموختم که با وجود این تفاوت ها و اختلاف ها، اما باز هم اشتراکات فراوان است و بدا به حال آنانی که فقط در این زندگانی، اختلافات را می بینند و آنها را بهانه ای برای دوری و دشمنی، در حالی که اختلاف مایه برکت و پیشرفت است و آنچه در ادبیات معنایی و حتی دین مذموم است، تفرقه است نه اختلاف.

اختلاف اساس خلقت آفریدگار است و تفرقه از ابزارهای شیطانی برای جدایی و دوری و دشمنی انسان ها با یکدیگر که خود آدمی گاهی عالمانه و عامدانه و گاهی جاهلانه بر این طبل می کوبد و آنرا عملیاتی می نماید.

وجود پر برکت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری دارای ابعاد مختلف است، اما به نظرم آنچه برای من الگوی تمام عیار بود بعد اخلاقی ایشان است که وی را در مسیر وحدت و تقریب یگانه و اسوه قرار داده بود. در کنفرانس های مختلف بین المللی مشاهده می کردیم که زمان حضور ایشان فضا به گونه ای ملموس، تغییر می کرد و وجودشان بسان شمعی بود که هم روشنابخش علمی و فرهنگی آن محفل می شد و هم دیگران را گرد خود جمع می کرد. متانت، صبر، حسن خلق، شنیدن نظرات و آراء دیگران و توجه به نظرات کارشناسی، بینش عمیق، درایت وسیع، درک همه جانبه و رعایت ادب اختلاف در وجودشان موج می زد.

پرکاری مرحوم آقای تسخیری زبانزد عام و خاص و برای من همیشه الگو بود. هم پرکاری علمی و هم اجرایی. کتابها و مقالات ایشان را بنگرید، چقدر دایره وسیعی را شامل می شود، البته که باید در وجود آیت الله تسخیری این چنین باشد زیرا او دانش آموخته حوزه و دانشگاه است. در حوزه دینی هر دو مکتب مهم فقهی تشیع یعنی نجف و قم را درک کرده است. آن هم کسب دانش از بزرگان خاص هر دو مکتب. در فقه ورود می کند اما در یک باب تخصصی آن متمرکز می شود؛ فقه الاقتصاد. از سوی دیگر در روابط اجتماعی به گونه ای استادانه گام برمیدارد که به حق یک دیپلمات تمام و کامل می شود. در این مسیر و همچنین در مسئله وحدت و تقریب، استاد گفتگو بود. یکی از ارکان و بسترهای تحقق تقریب میان پیروان مذاهب اسلامی و وحدت امت اسلامی گفتگو است و مرحوم آقای تسخیری نظری و عملی مرد گفتگو بود.

با آن که یک عالم شیعه مخلص در ولایت ائمه اهل بیت(ع) بود اما با تاکید بر مرجعیت علمی اهل بیت پیامبر آن را محور وحدت امت قرار داده بود و این نشانه دوراندیشی و عمق بینش ایشان بود.

به نظرم در مجمع تقریب و دانشگاه مذاهب اسلامی باید مطالعه در آثار نظری و رفتاری ایشان را مدنظر قرار دهند؛ جلسات گفتگو درباره شخصیت شناسی ایشان برگزار شود و مقاله و رساله نگارش شود تا بتوان زوایای علمی و فرهنگی و اجتماعی آقای تسخیری را برای علاقه مندان به عرصه گفتگو و تقریب و وحدت شناساند.

دانش پذیران و دانشجویان و اساتیدی که تازه گام در این مسیرنهاده اند باید با شخصیت اقای تسخیری آشنا شوند.

با وجود تمام دلایل عقلی و نقلی مبنی بر لزوم تقریب و وحدت امت، در طول این 22 سال، وجود آقای تسخیری و تلاش های علمی و عملی ایشان برای من همیشه یک الگو و اسوه و عامل حرکت مستحکم در این مسیر بوده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: مذاهب اسلامی انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۲۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل با تلاشگران ذوب آهن اصفهان
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • نمایش محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب
  • تمام محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب به نمایش در می‌آید