Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:00:15 GMT

تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۴۳۵۴

تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا

رییس سازمان نظام روانشناسی کشور خواستار تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و توسط ستاد ملی مقابله با کرونا شد.

به گزارش ایسنا، محمد حاتمی در پیامی به مناسبت بزرگداشت هفته سلامت روان، اظهار کرد: تداوم شیوع بیماری کرونا، همه گیری آن، نقش عوامل روان شناختی در مدیریت بیماری و نقشی که روان شناسان و مشاوران در ایام بحران کرونا در مدیریت عوارض روانی کرونا ایفا کردند، لزوم توجه به مسئله سلامت روان را بیش از پیش یادآور می کند و لذا خواسته ما از دولت این است که ستاد ملی مقابله با کرونا هرچه زودتر، ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا را تحت مسئولیت و نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تشکیل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه شناسنامه سلامت روان برای مردم در دستور کار دولت قرار گیرد

وی از دولت خواستار شد که بحث سلامت روان را به عنوان یک اولویت فرهنگی در بودجه سال ۱۴۰۰ پیش بینی کند و مساله غربال گری و تهیه شناسنامه سلامت روان برای تمام مردم در دستور کار دولت قرار گیرد، تدوین بسته های آموزشی سبک زندگی، خود مراقبتی روانی و ارتقا سلامت روان در دستور کار دولت قرارگیرد، رسانه ملی بحث سواد سلامت روان را در دستور کار تمام شبکه ها قرار دهد، ارگان‌ها و نهادها موضوع آموزش کارکنان را در مقابله با عوارض روانی کرونا برای همه همکاران اجباری کنند.

ضرورت اجرای طرح های روان شناس خانواده و روانشناس مدرسه در ایام کرونا

حاتمی افزود: دولت و ‌مجلس شورای اسلامی طرح مهم و راهبردی پیشگیری، ارائه شده توسط سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور تحت عنوان "هشتاد بیست" را در دستور کار خود قرار دهد و طرح های راهبردی پیشنهادی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره از جمله "طرح روان شناس خانواده" و " روانشناس مدرسه" نیز در ایام کرونا ضرورت دارد که در صورت تصویب در سطح جامعه عملیاتی می شود و نقشی بسزا در بهره مندی از خدمات روان شناختی و مدرسه در سطح دو ارگان مهم خانواده و مدرسه ایفا می کند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره  کشور با بیان اینکه شعار ۲۰۲۰ سازمان بهداشت جهانی برای هفته سلامت روان عبارت است از "سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر-دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا " اظهار کرد: هفته سلامت روان امسال به گونه ای آغاز می شود که جهان در موج سوم شیوع کرونا قرار دارد، ویروسی که جهانیان را درگیر کرده و بیش از هر چیز سلامت روان افراد را نشانه گرفته است؛ اما آنچه بیش از هر چیزی در این ایام حائز اهمیت می باشد، حضور مدافعان سلامت در سطح جامعه و نقشی که در کاهش تبعات جسمی و روانی این بیماری ایفا کردند.

اقدامات مدافعان روان هم قابل تقدیر است

وی ادامه داد: پزشکان و پرستاران به عنوان مدافعان سلامت فیزیکی بیماران و روان شناسان و مشاوران به عنوان مدافعان سلامت روان، نقشی تاریخی در تسهیل فرایند بهبود بیماری ایفا کردند که قابل تقدیر است.

به گفته‌ رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، شعارهای هفته سلامت روان نیز امسال به گونه ایی انتخاب شده اند که هر یک به عوامل موثر بر سلامت روان در سطح جامعه و بخصوص ایام بحران کرونا اشاره دارند. از جمله این عوامل عبارتند از تبیین زیرساخت های لازم برای افزایش سلامت روان در شرایط پساکرونا، نقش متخصصین و مدافعان سلامت و تعهد کاری این افراد در کمک به بیماران، اهمیت سرمایه گذاری در بحث سلامت روان توسط دولتمردان و ارگان های تاثیر گذار، نقش نظام مراقبت های بهداشتی در ارتقاء سلامت روان، رسانه ها و انگ زدایی از بیماری و نقشی که بیمه می تواند در دسترسی بیشتر افراد به خدمات روان شناسی و مشاوره افراد ایفا کند.


وی ادامه داد: همچنین با وجودی که انتظار می رفت بعد از موج دوم کرونا به دوران پسا کرونا ورود کنیم، با شیوع بیشتر بیماری در موج سوم بیماری قرار داریم و مسائل این دوره متفاوت از دوره های قبل است. نقش رسانه ها در تعاملات انسانی و پیشبرد اهداف جامعه اهمیتی روزافزون یافته است، با این وجود مسائلی نیز به همراه خود داشته است از جمله کاهش ارتباط فیزیکی افراد، همدلی و عوامل موثر بر ارتباطات انسانی از این جمله هستند.

خانواده هایی که با از دست دادن عزیزانشان سوگوار شدند اما مراسمی نداشتند، آسیب پذیرند 

حاتمی معتقد است که، با گروهی از پرستاران، پزشکان و به طور کلی مدافعان سلامتی مواجه هستیم که با تاب آوری خود تا کنون توانسته اند خدماتی انسانی به سطح کشور و بیماران ارائه دهند اما این گروه نیز آسیب پذیرند و با تداوم بیماری نیاز این گروه به خدمات روان شناختی و مشاوره بیش از پیش اهمیت دارد. همچنین خانواده هایی که در سوگ بیماران خود قرار دارند، مراسم سوگواری نداشته اند و آسیب پذیر هستند.

وی ادامه داد: شیوع بالای اختلالات خلقی و اضطرابی را در سطح کشور مواجه هستیم و این بدنبال تداوم بیماری و کاهش اثربخشی فاکتورهای درمانی ناگزیر ایجاد شده است. لذا نقش خدمات روان شناسی و مشاوره بمنظور ورود به خانواده ها بعنوان بعد کوچکی از جامعه در ارگان ها، نهادها، نظام های گوناگون از اهمیتی بالا برخوردار است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: شیوع کرونا در سطح جامعه، اجتماع، خانواده و بخصوص اقتصاد جامعه تاثیر منفی زیادی بر جای نهاد، بسیاری از مشاغل تعطیل شدند و بسیاری از جوانان بدون شغل ماندند، از طرفی مردم ما بطور کلی تحت شرایط تداوم بیماری، درگیر عوارض روانی متعددی شده اند، حالتی از درماندگی و خستگی روانی که متاسفانه می تواند زمینه ساز بروز موجی از اختلالات روانی، رفتاری در سطح کشور و مردم باشد و وضعیت اقتصادی امکان بهره مندی همه  مردم در اقشار مختلف از خدمات روان شناختی و مشاوره را ممکن نمی سازد، لذا جامعه نیاز به دریافت خدمات روان شناختی و مشاوره دارد و کوچکترین گام برای مردم این است که بحث بیمه های پایه و تکمیلی برای دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره در سطح کشور عملیاتی شود.

حاتمی آغاز هفته سلامت روان را به تمامی اعضا روانشناس و مشاوره کشور تبریک گفت و از نقشی آفرینی این گروه در ایام بحران کرونا در قالب تشکیل پویش های روان شناختی، آموزش عموم مردم و حضور در بیمارستان ها، درمانگاه ها و غیره که موجب مرجعیت بخشی هر چه بیشتر این رشته در سطح کشور شد، قدردانی کرد.

وی در انتها با بیان اینکه جامعه در حال حاضر با شیوع عوارض روانی کرونا مواجه است که روان شناسان و مشاوران بیش از هر گروهی نقشی تعیین کننده در کاهش آن دارند، روزشمار هفته سلامت روان را به شرح زیر نام برد:

جمعه ۱۸ مهر:  نقش زیرساخت های سلامت روان در شرایط کرونا و پساکرونا 
شنبه ۱۹ مهر: متخصصین متعهد، مدافعین سلامت 
یکشنبه ۲۰ مهر: سیاستگذاران آگاه، سرمایه گذاری بیشتر در حوزه سلامت روان 
دوشنبه ۲۱ مهر: نقش نظام مراقبت های بهداشت اولیه در دسترسی به خدمات سلامت روان 
سه شنبه ۲۲ مهر: مشارکت سازمان های مردم نهاد، در ارتقاء سلامت روان جامعه 
چهار شنبه ۲۳ مهر: نقش رسانه در تبیین وضعیت سلامت روان و انگ زدایی
پنجشنبه ۲۴ مهر:  بیمه مؤثر، دسترسی بیشتر به خدمات سلامت روان 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روانشناسي بهداشت روانی سلامت رواني سازمان نظام روانشناسی خدمات روان شناختی روان شناسی و مشاوره سازمان نظام روان مقابله با عوارض هفته سلامت روان مدافعان سلامت سلامت روان سلامت روان مشاوره کشور دستور کار سطح جامعه عوارض روانی سطح کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: رویکرد پیش روی ما برای رشد دادن و زمینه‌سازی برای ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‌های متعدد از جمله تغییر سبک زندگی، اگر جامعه‌محور نشود، در پیشگیری و حل بحران‌ها موفق نخواهیم بود.

سید محسن اصغری نکاح امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروزه در پزشکی، سبک زندگی و پیشگیری و آسیب‌زدایی مبتنی بر آن جزء محورها و راهبردهای اساسی شده است. نمی‌توانیم با مسائل عاطفی، هیجانی و روانشناختی سر و کار داشته باشیم اما سراغ سبک زندگی نرویم؛ نمی‌توانیم روانشناس باشیم و برای شناخت چالش‌های روانشناختی جامعه تنها در کلینیک بنشینیم.

وی افزود: رویکرد پیش روی ما برای رشد دادن و زمینه‌سازی جهت ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‌های متعدد از جمله تغییر سبک زندگی، اگر جامعه‌محور نشود، در پیشگیری و حل بحران‌ها موفق نخواهیم بود.

رئیس شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: راهبرد سازمان نظام روانشناسی جامعه‌محور بودن است و در این جامعه‌محوری تعامل با سازمان‌ها و نهادهایی که مسئولیت دارند جزء اساسی‌ترین موضوعات است.

اصغری نکاح اضافه کرد: استان خراسان رضوی یک کلان‌استان بوده و شورای استانی باید به صورت ویژه دیده شود. بیشترین حجم همکاران دارای عضویت، پروانه و کلینیک‌ها پس از تهران در خراسان بوده و اساتید بزرگی در خراسان و مشهد وجود دارند.

وی خاطرنشان کرد: ۷۹۶ نفر در استان در آزمون صلاحیت حرفه‌ای نمره قبولی کسب کرده‌اند و این افراد باید توسط شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مورد مصاحبه قرار بگیرند. رویکرد ما مشاوره همگانی بوده و جدا از نام دانشگاه‌ها و موسسات، صلاحیت‌های حرفه‌ای دیده می‌شود.

دانشیار گروه آموزشی روانشناسی مشاوره و تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: امروزه همکاران ما از نظر ارائه خدمات با توجه به هزینه‌های بسیار سنگین جاری جهاد می‌کنند. زمانی هویت روانشناسی را برای جامعه احراز می‌کنیم که خدمات ارزنده‌ای به جامعه بدهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن