Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا موجب زمین‌گیر شدن بسیاری از خطوط هوایی در سراسر جهان شد. در این گزارش بررسی می‌کنیم که تکلیف هواپیماهای به‌زمین‌نشسته چیست؟

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل و کسب‌و‌کارها را تحت تأثیر قرار داد و موجب مشکلات اقتصادی، تعطیلی موقت، تعدیل نیرو و دیگر شرایط شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشاغلی که از این بیماری به‌شدت متضرر شد صنعت هواپیمایی بود. کرونا موجب شد اکثر کشورهای جهان مرزهای هوایی خود را مسدود کنند و مسافری از دیگر کشورها نپذیرند. همچنین پروازهای داخلی نیز به‌شدت کاهش یافت. ازاین‌رو بسیاری از هواپیماها زمین‌گیر شدند و خطوط هوایی با مشکلات بسیاری مواجه شدند. اکنون پس از گذشت چندین ماه از شیوع کرونا همچنان محدودیت‌ها ادامه دارد و پروازهای کمی انجام می‌شود.

هواپیمای بوئینگ 747 آخرین قربانی رکود سفرهای هوایی ناشی از ویروس کرونا است که تقریباً دو‌سوم تعداد مسافران کاهش یافته است. هواپیمایی «بریتیش ایرویز» که با 317فروند، بزرگ‌ترین ناوگان بوئینگ 747 را در اختیار دارد، قصد دارد آن‌ها را بازنشسته کند.

شرکت‌های هواپیمایی «KLM»، «ایرفرانس»، «دلتا» و «یونایتد» و «کانتاس» هواپیماهای بوئینگ 747 خود را از خدمت خارج کرده‌اند. همچنین گزارش شده که شرکت بوئینگ در حال بررسی است تا پس از تکمیل سفارش‌های کنونی، تولید هواپیمای 747 را در سال 2022 پایان دهد. این شرکت همچنین در حال کار روی دو فروند هواپیمای 747 مسافری است تا آن‌ها را به هواپیمای ویژه ریاست جمهوری ایالات‌متحده تبدیل کند و در سال 2024 تحویل دهد.

اما رقیب هواپیمای 747، یعنی ایرباس A380 نیز پس از لغو بسیاری از سفارش‌ها توسط خریداران، در حال حاضر تولید خود را متوقف کرده است. همچنین برخی از نمونه‌های اولیه این هواپیما که برای اولین بار در سال 2005 به پرواز درآمدند، اکنون از خدمت خارج شده و اوراق شده‌اند.

طبق داده‌های هوانوردی، دو‌سوم هواپیماهای مسافربری جهان در ماه آوریل درپی رکود سفرهای هوایی ناشی از بیماری کرونا، زمین‌گیر شدند. اگرچه از ماه ژوئیه به بعد مدل‌های دیگر شروع به فعالیت کرده‌اند، اما تنها هفت هواپیمای A380 و 31 بوئینگ 747 خدمات‌دهی می‌کنند.

تبدیل هواپیمای مسافربری به هواپیمای باری

اما وقتی هواپیماها بازنشسته می‌شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ گزینه اول این است که برخی از آن‌ها به خطوط پروازی دیگر فروخته می‌شوند و مجدد مورداستفاده قرار می‌گیرند. گزینه دوم استفاده از آن‌ها به‌عنوان هواپیمای باری است. برای مثال تبدیل بوئینگ 777 و 767 به هواپیمای باری مشهور بوده و ایرباس A300 نیز همچنان برای جابجایی بسته‌های پست DHL مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اما هواپیمای بوئینگ 747 با توجه به عظیم‌ بودن آن، بیش از بقیه به هواپیمای باری تبدیل می‌شود. با بازشدن دماغه این هواپیما می‌توان محموله‌های حجیمی را با آن جابجا کرد. همچنین به برخی از نسخه‌ها درهای جانبی بزرگی افزوده می‌شود تا عمل بارگیری بهتر انجام شود.

درمورد هواپیمای A380 هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است اما اخیراً یک شرکت آلمانی در حال کار روی تبدیل هواپیماهای مازاد این مدل به نسخه باری است. این شرکت می‌گوید 40 شرکت هواپیمایی به این پروژه علاقه‌مند هستند.

استفاده از قطعات هواپیماهای بازنشسته

هواپیماها همه دارای عمر محدودی هستند، درواقع قبل از اینکه قطعات فلزی آن‌ها تهدیدی برای ایمنی نباشند، قابل استفاده هستند. وقتی یک هواپیما از خدمت خارج می‌شود، همچنان بسیاری از سیستم‌ها و قطعات آن ارزش دارد و تجزیه هواپیما برای استفاده از قطعات یدکی به‌طور فزاینده‌ای سودآور است.

بنابراین اگرچه هواپیما بازنشسته می‌شود اما بسیاری از قطعات هواپیما از موتور هواپیما گرفته تا ارابه فرود، صندلی‌ها، ‌پنجره‌ها و غیره ممکن است تا سال‌ها عمر کنند.

بازار لوازم‌یدکی دست‌دوم به‌قدری بزرگ است که شرکت «هانیوِل»، یک بازار آنلاین مبتنی بر بلاک چین راه‌اندازی کرده است تا به شرکت‌های هواپیمایی امکان خرید قطعات دست‌دوم معتبر را بدهد. این شرکت سال گذشته 5 میلیون دلار لوازم‌یدکی فروخت.

شرکت Satair (زیرمجموعه ایرباس) که متخصص در زمینه بازیابی قطعات هواپیماهای بازنشسته ایرباس است، می‌گوید کل بازار قطعات هواپیماهای بازیافتی تا سال 2022 به 6 میلیارد دلار خواهد رسید.

البته این‌طور نیست که همه شرکت‌ها هواپیماهای خود را بفروشند، تبدیل به باری کنند یا اوراق کنند. برخی از آن‌ها به‌سادگی فقط انبار می‌شوند. برای مثال بیابان موهاوی ایالت کالیفرنیا به حیاط خلوتی برای هواپیماها تبدیل شده است. هواپیماها در این بیابان انبار می‌شوند تا درصورت لزوم از آن‌ها استفاده شود. احتمالاً با از بین رفتن کرونا، برخی از آن‌ها مجدداً به‌کار گرفته شوند.

برخی از هواپیماها نیز در موزه به نمایش درمی‌آیند. برای مثال نمونه اولیه بوئینگ 747 با شماره سریال 001 در موزه پرواز شهر سیاتل قرار گرفته است.

درمجموع شیوع ویروس کرونا ضربه بزرگی به شرکت‌های هواپیمایی وارد کرد و موجب ضررهای مالی، تعدیل نیرو و زمین‌گیر شدن هواپیماها شد. به گفته کارشناسان با از بین رفتن کامل ویروس کرونا و حذف محدودیت‌های اعمال‌شده فعلی می‌توان امید داشت که شرکت‌های هواپیمایی مجدداً احیا شوند.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: هواپیما ایرباس بوئینگ 747 ویروس کرونا مشاغل ایرباس A380 صنعت هواپیمایی شیوع کرونا شرکت های هواپیمایی هواپیمای باری قطعات هواپیما ویروس کرونا بوئینگ 747 زمین گیر شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست

مجتبی بیاتی، مدیرکل فرودگاه بین‌المللی شهید اشرفی کرمانشاه در خصوص شرایط حال حاضر این فرودگاه، گفت : فرودگاه‌ها به‌دلیل برخورداری از پتانسیل‌های مختلف در رشد اقتصادی و کمک به ایجاد توسعه پایدار از باارزش‌ترین زیرساخت‌های جوامع بشری محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به قدمت ۵۵ ساله فرودگاه کرمانشاه، تصریح کرد: این فرودگاه به‌عنوان فرودگاه هاب منطقه در پشتیبانی از چهار استان همجوار، جابجایی زائران عتبات عالیات و مسافران کشور عراق نقش بسزایی داشته است.

مدیرکل فرودگاه بین‌المللی شهید اشرفی کرمانشاه ادامه داد: فرودگاه کرمانشاه با توجه به قدمتش نیاز به بهسازی داشت که در نهایت با هماهنگی شرکت فرودگاه‌های کشور و استاندار وقت، پروژه بهسازی و توسعه عوامل پروازی شامل باند، تاکسی‌وی‌های موازی و توسعه پارکینگ هواپیما در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: تمام اعتبارات پروژه از شرکت فرودگاه‌های کشور اخذ شد، ولی به خاطر اینکه فرودگاه تعطیل نشود و نیاز بر ساخت باند دوم بود با هماهنگی‌ها صورت گرفته و اعتبارات خوب، باند دوم احداث شد.

بیاتی ادامه داد: سال ۹۸ باند مذکور آماده بود، ولی به دلیل داشتن معارض در ضلع شمالی و مشکلات پیمانکاری با وقفه ایجاد شد و با حمایت‌ها و اعتبارات از اردیبهشت‌ماه سال گذشته تاکنون یک‌هزار و ۷۰۰ سورتی پرواز نشست و برخاست روی این باند صورت گرفته است.

وی از پروژه باند دوم فرودگاه کرمانشاه به دلیل داشتن ۳ هزار و ۴۰۰ متر طول باند و ۶۰ متر عرض و برداشت ۸۰ تا ۸۵ سانتی‌متر آسفالت و مصالح قدیم به عنوان یک ابرپروژه یاد کرد و افزود: این باند به عنوان باند احتیاطی برای نشست و برخاست در روز است.

بیاتی محدودیت در پرواز را به علت کاهش ناوگان شرکت‌های هواپیمایی دانست و گفت: فرودگاه کرمانشاه از طلوع تا غروب عملیاتی است و امکان نشست و برخاست ۵۰ پرواز روزانه برای هواپیما‌هایی با بدنه متوسط را دارد.

وی در خصوص توسعه پارکینگ هواپیمایی فرودگاه کرمانشاه، گفت: ۳۶ هزار مترمربع پاکینگ هواپیمایی برای پارک همزمان ۴ هواپیما داشتیم که با بهسازی صورت گرفته تبدیل به پارک همزمان ۸ هواپیما و شب‌خواب را خواهد داشت.

مدیرکل فرودگاه بین‌المللی شهید اشرفی کرمانشاه تصریح کرد: تا بهمن‌ماه سال گذشته ۱۵ پرواز هفتگی داشتیم که با حمایت‌های استاندار و نمایندگان مجلس الان به مسیر‌های تهران، مشهد و عسلویه به ۴۰ پرواز هفتگی رسیده است، البته فعلا پرواز خارجی نداریم.

وی اضافه کرد: از اردیبهشت‌ماه سال گذشته بهسازی باند اصلی شروع شده که با بهسازی این باند و ۲۴ ساعته شدن نشست و برخاست‌ها و همچنین تأسیس شرکت هواپیمایی در استان و توسعه ناوگان شرکت‌های هواپیمایی جایگاه فرودگاه کرمانشاه، خیلی بهتر از گذشته می‌شود.

بیاتی تصریح کرد: امیدوارم با توجه به برنامه زمان‌بندی تعریف شده برای پیمانکار و کمک‌های خوبی که صورت گرفته، پایان ۶ ماهه اول امسال باند را عملیاتی کنیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • نقص فنی در پرواز هواپیمای مشهد-تهران
  • هواپیمایی لوفت‌ هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • هواپیمایی لوفت‌هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی