Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران،مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت: باستناد مصوبۀ ۲۲ فروردین سال ۹۷ هیأت وزیران، واردات تمامی کالا‌ها به صورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژۀ اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون انجام ثبت سفارش ممنوع اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بند ۴ این مصوبه اعلام شده است «تمامی ثبت سفارشات صادره به استثنای مواردی که به آن اشاره خواهد شد، با رویۀ بانکی صادر خواهد شد.» همچنین بند ۵ مصوبۀ اشاره شده تصریح به این موضوع دارد که «ترخیص کالا با هر رویه، منوط به تعیین منشاء ارز کالای وارداتی (صدور اعلامیۀ فروش ارز) از سوی بانک مرکزی خواهد بود که به صورت سیستمی اعلام می‌شود.» بنابراین مستند به مفاد مصوبه سال ۹۷ هیأت وزیران، ارائه کدرهگیری بانک به گمرک، قبل از ترخیص کالا الزامی شده است.

 ابلاغ تصمیمات سفر معاون اول رئیس جمهور

ارونقی افزود: با توجه به رصد میزان کالا‌های دپو شده در بنادر و گمرکات کشور و انعکاس پیشنهاد‌های مربوطه جهت تسریع و تسهیل در انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا‌های موجود در این اماکن، متعاقب سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان و بازدید از بندر و گمرک شهید رجایی بندرعباس، مصوبات مهم این سفر روز سه شنبه (۱۵ مهرماه ۱۳۹۹) به گمرک واصل شد که متضمن تصمیمات بسیار مهمی برای ترخیص کالا‌های اساسی و غیراساسی موجود در بنادر و گمرکات کشور است.

تأمین ارز و صدور اعلامیه تأمین ارز کالا‌های اساسی

معاون فنی و امور گمرکی گمرک اضافه کرد: وفق تصمیمات اتخاذ و ابلاغ شده، درخصوص کالا‌های اساسی موجود در بنادر و گمرکات کشور که تأمین و انتقال ارز این کالا‌ها صورت نپذیرفته، بانک مرکزی اعلام آمادگی کرده است تا با اعلام وزارت صمت، نسبت به اولویت دادن در تأمین ارز این کالا‌ها اقدام کند. همچنین بانک مرکزی دربارۀ کالا‌های اساسی که بصورت اعتباری خریداری شده و اسناد مالکیت آن‌ها در اختیار صاحبان کالا قرار دارد اعلام آمادگی کرده تا با صدور اعلامیۀ تأمین ارز اعتباری اجازه ترخیص این اقلام را صادر کرده و حداکثر ظرف ۳ ماه پس از ارائه پروانۀ گمرکی، نسبت به تأمین ارز کالا‌های ترخیص شده اقدام کند.

صدور کد رهگیری بانک برای نهاده‌های تولید

این مقام مسئول گفت: درخصوص کالا‌های گروه ۲ که دارای قبض انبار تا تاریخ ۵ مهرماه سال جاری هستند مقرر شده است تا صاحبان کالا ظرف ۲ هفته از تاریخ ابلاغ تصمیمات سفر، اقدام به اظهار کالا به گمرک کنند که این موضوع قبلاً نیز اطلاع رسانی شده است. گمرک در این خصوص فراخوان صادر کرده و مقرر شده است تا لیست مربوطه را به وزارت صمت ارسال و وزارتخانه مزبور اعلام آمادگی کرده تا در حداقل زمان ممکن شماره‌های ثبت سفارش کالا‌های اساسی، مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای و اجزاء و قطعات یدکی تولید را به بانک مرکزی ارسال و بانک مرکزی ظرف یک هفته پس از دریافت لیست از وزارت صمت، نسبت به تخصیص ارز و پیگیری کدرهگیری بانک اقدامات لازم را معمول دارد.

ارسال اولین لیست کالا‌های اساسی و غیراساسی به وزارت صمت

ارونقی با اشاره به بررسی اطلاعات واصله از سوی صاحبان کالا اعلام کرد: ظرف هفته قبل بیش از دوهزار و پانصد فقره درخواست بصورت ایمیل به حوزه معاونت فنی گمرک ایران واصل و این اطلاعات بررسی و پالایش شد که فهرست اول اطلاعات صاحبان کالا مربوط به گروه‌های ۱ و ۲۱ لغایت ۲۵ در بیش از ۹۰۰ رکورد، با ارزشی بیش از ۳۵۰ میلیون دلار ظرف روز شنبه ۱۹ مهرماه، بصورت رسمی تحویل وزارت صمت خواهد شد.

معاون امور گمرکی گمرک ایران در پایان اظهار داشت: صاحبان کالا‌هایی که سریال یا کوتاژ اظهارنامه‌های متعلق به آن‌ها در فایل مربوطه وجود ندارد بقید فوریت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کند. همچنین سایر صاحبان کالا‌هایی که تاکنون نسبت به اظهار اقلام خود به گمرک اقدام نکرده اند لازم است جهت برخورداری از مصوبات سفر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان، ظرف موعد مقرر «دو هفته»، نسبت به اظهار کالا‌های خود و ارسال مشخصات مربوطه در فرمت اعلامی اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گمرک وزارت صمت کالا های اساسی صاحبان کالا ترخیص کالا بانک مرکزی وزارت صمت تأمین ارز کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۴۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران افزود: خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند زیرا منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد.

وی تاکید کرد: مخالف واردات تراکتور نیستیم چرا که ما آنقدر در تولیدات تراکتور توانمند شده ایم و قدرت داریم و بهترین تراکتور دنیا را تولید می کنیم که از واردات نمی ترسیم و کسی توان رقابت در فضای تراکتورسازی ایران را ندارد.

وی افزود: با استعدادی که در تراکتورسازی و توانمندی هایی که در کارگران و مدیرانش سراغ دارم هیچ کس نمی تواند با آنها رقابت کند و من به این موضوع واقف هستم و روی این اصل حساب باز کرده ام.

علی‌آبادی اضافه کرد: وقتی تراکتورهای ایرانی بهترین کیفیت، قیمت مناسب، تحویل دهی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را دارد، چرا باید به فکر واردات باشیم؟

وی گفت: در این تفکر حتما روزنه ای برای رانت وجود دارد که به شخصه شناسایی و جلوی آن را خواهم گرفت.

این مقام ارشد کشور در حوزه صنعت با بیان اینکه تراکتورسازی وزنه ارزآوری برای کشور به شمار می رود و نیاز داخلی به این محصول استراتژیک را نیز تامین می کند، اظهار کرد: تراکتورسازی مورد حمایت وزارت صمت در حوزه های تولید و صادرات و ارز بوده و خواهد بود .

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی نیز گفت : از محل صادرات گروه تراکتورسازی سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

مصطفی وحیدزاده اضافه کرد : وزارت صمت و زیر مجموعه های آن در مباحث ارزی بیشترین همراهی را با تراکتورسازی دارند اما متاسفانه نامه های ما در بروکراسی هایی بنام بانک مرکزی خاک می خورند و این گروه نمی تواند از ارزی که حاصل کرده بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • ارسال سریع تکنولایف در تبریز راه‌اندازی شد
  • آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان