Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر اهدایی‌وند خاطرنشان کرد: هر ساله هفته ملی کودک با تمرکز بر اهمیت دوران کودکی، ویژگی‌ها، نیازها و خواسته‌های کودکان امروز در سراسر کشور برگزار می شود و شعار امسال این هفته "آینده را باید ساخت" است.

وی با بیان اینکه در پاندمی کرونا بزرگسالان قادر به کنترل احساسات خود بوده و می‌توانند صبورانه عمل کنند، یادآور شد: کودکان در شرایط نامطلوب معمولا دچار سر درگمی شده و بسیار وابسته به دیگران و طبق رفتار اطرافیان خود عمل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهدایی‌وند با بیان اینکه برای کودکان بسیار دشوار است که در بحران‌ها نگرانی خود را پنهان کنند، تصریح کرد: در بحران کرونا اقدامات محدود شونده نظیر فاصله گذاری اجتماعی، ممنوعیت فعالیت‌های خارج از خانه، تعطیلی مدارس و مهدهای کودک، دوری از دوستان و بازی و ورزش باعث شده که کودکان در شرایطی پیچیده‌ای قرار گرفته و  پریشانی و استرس و اضطراب در آنها افزایش یابد.

وی در این رابطه کاهش ترس و نگرانی کودکان از راه‌های مناسب و تقویت ذهن آنها را ضروری دانست و تاکید کرد: والدین با مراقبت و علاقمندی بیشتر می‌توانند استرس کودکان را کاهش دهند.

به گفته دکتر اهدایی وند، وقتی کودکی دچار استرس می‌شود ممکن است پاسخ‌های متفاوتی نظیر جیغ زدن، پنهان شدن، غمگین یا خشمگین شدن و غیره از خود نشان دهد که برای کمک به وی باید نسبت به  احساس کودک آگاهی داشته باشیم و فعالیت‌های مختلفی را برایش در نظر بگیریم.

وی با اشاره به برگزاری هفته ملی کودک با رویکرد بازی، نشاط و تحرک فیزیکی گفت: برنامه‌های این هفته بر موضوعاتی نظیر بازی و نشاط و بازی‌های مناسب خانگی، کنترل اضطراب آنها در دوران کرونا، فعالیت فیزیکی و پیشگیری از چاقی و اضافه وزن ، سلامت و ایمنی، تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان تمرکز دارد.

مدیریت ترس و نگرانی کودکان با استفاده از روش‌های ساده 

دلبرپور احمدی رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیرمادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با تاکید بر  مدیریت ترس و نگرانی در کودکان خاطرنشان کرد: مادران با روش‌هایی ساده اما موثر می‌توانند به مدیریت ترس، نگرانی، ناراحتی و ایجاد آسایش و اطمینان خاطر در کودکان بپردازند.

وی به مادران توصیه کرد: زمانی را برای ارتباط دو طرفه با کودک در نظر گرفته و برای هر کودک جداگانه وقت بگذارید. یک جریان روزمره منعطف ولی ثابت ایجاد کرده و برنامه‌ای برای خود و کودک تهیه کنید و زمانی را برای فعالیت، فراغت و استراحت داشته باشید. سعی کنید ورزش را در برنامه هر روز کودک بگنجانید.

احمدی با تاکید بر این که کودکان باید مرتب دستان خود را با آب و صابون بشویند، گفت: باید شست و شوی  دست‌ها و رعایت بهداشت برای کودک سرگرم کننده باشد و برای این منظور می‌توان یک شعر ۲۰ثانیه‌ای  ساخت و چند حرکت به آن اضافه کنید.

به گفته وی، همه کودکان بدرفتاری‌ها و کج خلقی‌هایی دارند که در هنگام خستگی، گرسنگی، ترسیدن یا یادگیری مهارت‌های مستقل طبیعی هستند. به ویژه وقتی که مجبورند در خانه بمانند می‌توانند والدین را بسیار عصبی کنند.

دلبر پوراحمدی به مادران تاکید کرد که رفتار بد کودک را سریع به جهت مثبت تغییر دهند و قبل از این که رفتار بد شروع شود، آن را متوقف کنند.  

به گفته وی، والدین باید روال معمول کودک را حفظ و  هر گونه تغییر را متعادل کنند. در صورت امکان خواب و وعده‌های غذایی معمولی کودک را منظم کرده و مطمئن شوند کودک به درستی غذا می‌خورد و خواب کافی دارد.

دلبرپور احمدی با تاکید بر ضرورت ایجاد محیطی آرام در خانواده، از والدین خواست میزان استرس و اضطراب در کودکان و سایر افراد خانواده را مدیریت کنند. ضمن کنترل ترس، خشونت و دلهره خود از بحث در مورد آنها در حضور کودکان اجتناب کنند.

وی تاکید کرد که والدین هرگز نباید ذهن کودک را با دلواپسی‌های آینده و نگرانی‌های خود پر کنند، بلکه درباره مفهوم و ضرورت تعطیلی و قرنطینه برای آنها توضیح دهند.

دلبرپور احمدی با اشاره به اهمیت نقش کودکان برای ساخت آینده ای بهتر  گفت: نمی‌دانیم ویروس تا کجا و یا چه حدی ممکن است گسترش یابد، اما می توانیم با مراقبت از خود، به کودکان آسایش و اطمینان خاطر بدهیم. اطلاعات واقعی را بر اساس نیاز کودک در اختیارش قرار دهیم و ضمن ایجاد روابط عاطفی رفتارهای پیشگیرانه مثبت را  در آنها ترغیب کنیم.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کرونا مدیریت استرس اضطراب کودک مدیریت ترس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۵۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا