Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل بین‌الملل بانک مرکزی، تحریم جدید آمریکا علیه بانک های ایرانی را در تامین کالاهای اساسی بی تاثیر دانست و خاطرنشان کرد: تمامی ‌بانک‌های لیست اخیر تحریم‌ها، در لیست تحریم‌ها قرار گرفته بودند و در روابط کارگزاری که طی دو سال گذشته میان این بانک‌ها و بانک‌های خارجی شکل گرفته بوده، تحولی ایجاد نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، حمید قنبری، مدیرکل بین الملل بانک مرکزی، تحریم‌های جدید آمریکا علیه ۱۸ بانک و موسسه مالی ایرانی را تنها دارای تاثیرات سیاسی، رسانه‌ای و تبلیغاتی دانست و افزود: تمامی ‌بانک‌های لیست اخیر تحریم‌ها، پیش از این و زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و تحریم‌ها گذشته را بازگرداند، در لیست تحریم ها قرار گرفته بودند.

وی افزود: بنابراین اتفاق جدیدی در رابطه با این موسسات مالی رخ نداده و این مسئله را از نوع اعلام این خبر از سوی آمریکایی‌ها هم می‌توان فهمید. آن‌ها از آنجا که می‌دانند قرار نیست با این اقدام، فشار مضاعفی بر ایران اعمال شود، به همین دلیل از یک ماه پیش بازی تبلیغاتی پیرامون آن شروع کردند. در حالی که تجربه دو سال اخیر نشان می دهد در مواقعی که بنا به اعمال تحریم‌هایی موثر دارند، بدون اعلام قبلی و به یکباره آن را اعمال کرده اند.

قنبری در ادامه به تشریح دلایل عدم اثرگذاری این تحریم ها پرداخت و خاطر نشان کرد: اگر بانکی مشمول تحریم نباشد و برای اولین بار دچار آن شود، این اقدام بر روابط کارگزاری آن بانک تاثیراتی می گذارد و بانک‌های خارجی، روابط مالی خود با بانک تحریم شده را با توجه به تحریم اعمال شده مورد بازنگری قرار می دهند. این روند برای ۱۸ بانک اعلام شده، همان دو سال پیش رخ داد و بنابراین با این تحریم‌های جدید، روابط کارگزاری که طی دو سال گذشته شکل گرفته بوده اند، دچار تحولی نخواهند شد.

مدیرکل بین الملل بانک مرکزی، ادامه داد: در دو سال گذشته وضعیت روابط بانکی و تامین مالی تجارت خارجی کشور به نحوی حفظ شد که اثری بر تامین کالاها در بازار داخلی وارد نیاید و علی‌رغم شدیدترین تحریم‌های اعمال شده بر نظام بانکی و مالی کشور، تامین ارز کالاهای اساسی و ماشین‌آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی انجام گرفته، همانطور که شاهد هستیم در شش ماه ابتدایی سال جاری نیز ۵.۳ میلیارد دلار تامین ارز کالاهای اساسی انجام شده است.

وی تاکید کرد: نباید فراموش کرد که بانک مرکزی تامین ارز را صرفا از طرق بانک‌ها انجام نمی‌دهد و مبادی دیگری هم در اختیار داریم. بنابراین سیستم بانکی کشور و بانک مرکزی همچنان این مسیر را ادامه خواهد داد و جای نگرانی نیست.

قنبری در پایان به سرنوشت بانک های تحریم شده نیز اشاره کرد و گفت: این ۱۸ بانک همچنان نقش داخلی خود را به قوت خود انجام خواهند داد و همچنان ثبت سفارش، قرارداد و تامین ارز از طریق آن‌ها انجام خواهد گرفت، همچنان که بانک‌هایی که قبل از این ۱۸ بانک، درگیر تحریم ثانویه بودند نیز طی دو سال گذشته فعالیت‌های خود را ادامه می‌دادند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانک مرکزی کالاهای اساسی تحریم کالاهای اساسی دو سال گذشته بانک مرکزی تامین ارز تحریم ها ۱۸ بانک بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۸۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات