Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:11:53 GMT

قدردانی همتی از حضور فولاد مبارکه در جنگ اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۰۲۰۱

قدردانی همتی از حضور فولاد مبارکه در جنگ اقتصادی

رئیس کل بانک مرکزی ایران در آیین تقدیر از صادرکنندگان بازگردانندۀ ارز به کشور با اهدای لوح های جداگانه ای از دو شرکت فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان تجلیل کرد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در این مراسم که روز شنبه ۱۲ مهرماه در محل برگزاری همایش‌های بانک مرکزی با حضور ۵۰ صادرکننده نمونه برگزار شد، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران، از مدیران عامل فولاد مبارکه اصفهان و فولاد هرمزگان به دلیل انجام تعهدات ارزی و کمک به رشد و توسعه صادرات غیرنفتی کشور که امروزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همچنین حفظ ارزش پول ملی و ثبات بازار ارز تقدیر و تشکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی کسب این موفقیت، مهدی مهرابی مدیر امور مالی فولاد مبارکه گفت: شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان و فولاد هرمزگان علاوه‌بر تأمین حداکثری بازار داخل، با نگاه به ارزآوری برای کشور، بخشی از محصولات خود را به بازارهای هدف صادر کردند و کوشیدند در این زمینه تمام تعهدات ارزی خود را برای بازگشت ارز به کشور انجام دهند و عملکرد قابل قبولی نیز از خود بر جا گذارند.

وی در خصوص اهمیت ارزآوری برای کشور در شرایطی که صادرات نفت کشور با محدودیت‌ها و مشکلات خاص خود مواجه است، گفت: با توجه به اینکه گروه فولاد مبارکه در بخش‌هایی از چرخه کار و تولید خود به‌ویژه در حوزه تجهیزات انحصاری، به واردات نیاز دارد، به‌یقین همکاری با راهبردهای دولت و تأمین منابع ارزی موردنیاز کشور باعث می‌شود چرخ اقتصاد و تولید کشور با صلابت بیشتری به گردش خود ادامه دهد.

مدیر امور مالی فولاد مبارکه اظهار کرد: عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما از سوی تولیدکنندگانی که در حوزه صادرات فعالیت می‌کنند در حفظ ارزش پول ملی و اقتدار نظام بسیار مؤثر است؛ ازاین‌رو گروه فولاد مبارکه همچنان به تعهدات خود در این زمینه پایبند خواهد بود.

صادرکنندگان متعهد، امین اقتصاد کشورند و باید حمایت شوند

عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران در این آئین ضمن تشکر از صادرکنندگانی که با فعالیت خود اجازه نداده‌اند وقفه‌ای در چرخه اقتصادی کشور ایجاد شود، گفت: از مجموع ۱۰۸ صادرکننده، نزدیک به ۲۳ میلیارد یورو (حدود ۲۶ میلیارد دلار) ظرف حدود دو سال و نیم به چرخه اقتصاد کشور بازگشته که رقم قابل‌توجهی است. همچنین ارزِ بازگردانده‌شده توسط ۵۰ صادرکننده‌ای که نزدیک به ۱۰۰ درصد ارز ناشی از صادرات خود را از سال ۹۷ تا پایان اردیبهشت‌ماه ۹۹ به کشور بازگردانده‌اند و در جلسه امروز حضور دارند، معادل ۲۲ میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه هدف دشمن فروپاشی کشور بوده، تصریح کرد: در شرایط دشواری قرار داریم و مردم عزیزمان تحت شدیدترین فشارها و مشکلات اقتصادی قرار دارند؛ اما دشمن نتوانسته به هدف اصلی‌اش که همانا فروپاشی نظام و کشور است، برسد و قطعاً شما صادرکنندگان با فعالیتتان اجازه ندادید که اهداف آن‌ها در شرایط جنگ اقتصادی محقق شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی ایران ضمن تشکر از صادرکنندگانی که در این جلسه دیدگاه‌های خود را مطرح کردند، گفت: بانک مرکزی از نظرات صادرکنندگان متعهدی مانند شما استقبال می‌کند و این موارد در دولت مطرح و به رئیس‌جمهوری ارائه می‌شود.

صادرکنندگانی که به تعهدات خود پایبندند نیازی به ارائه تعهد ندارند

همتی در ادامه یادآور شد: سایر صادرکنندگانی که به تعهدات خود پایبندند و ارز خود را به کشور بازمی‌گردانند نیازی به ارائه تعهد ندارند؛ ازاین‌رو ضروری است به واسطه تسهیل قوانین و مقررات قدردان شما باشیم. در چنین شرایطی، اقتصاد کشور باید از صادرکنندگانی که در سال‌های اخیر همواره به تعهدات خود پایبند بوده‌اند، حمایت کند.

وی ضمن تأکید بر اینکه نرخ‌های طرح‌شده در بازار ارز واقعی نیست، عنوان کرد: همچنان معتقدم علی‌رغم فشار تحریم‌ها که به کشور تحمیل می‌شود، یا دشواری‌ها و مضایق مرتبط با صادرات نفت، بازگشت ارز حاصل از صادرات و کاهش درآمد دولت، این نرخ‌ها واقعی و صحیح نیست. باید توجه داشت در چنین شرایطی بیشترین ضرر متوجه طبقات با درآمد ثابت است که بدنه اصلی کشور را شکل می‌دهند.

رئیس‌کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه مصمم هستیم نرخ ارز را کنترل کنیم، گفت: نفع کشور در تقویت ارزش پول ملی است و بر همین اساس برای تعدیل نرخ ارز تلاش می‌کنیم.

همتی با بیان اینکه صادرات برای سیاست‌گذار ارزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: ارزی که صادرکنندگان به سامانه نیما عرضه می‌کنند، صرفِ تأمین کالاهای اساسی، مواد اولیه و قطعات و تولید می‌شود؛ ازاین‌رو هرچه قیمت ارز افزایش یابد، به ضرر تولید است.

به گفته وی، بر اساس پیگیری‌های انجام‌شده، صادرکنندگان بالغ‌بر ۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی ۲۷ میلیارد دلاری ایفا نشده خود را که مربوط به پروانه‌های صادراتی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ است به‌تدریج به چرخه اقتصاد کشور آورده‌اند.

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه در مراحل پایانی فشار حداکثری هستیم اظهار کرد: سال گذشته رشد اقتصاد غیرنفتی مثبت بود و همین مسیر را ادامه می‌دهیم. البته صادرات نفتی‌مان نیز اخیراً بهبود پیدا کرده؛ بنابراین امیدواریم رشد اقتصادی ناشی از نفت نیز بهبود یابد.

همتی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم این قبیل جلسات با حضور صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را ایفا کرده‌اند تداوم یابد و نمایندگان آن‌ها نظرات مشورتی خود را در جلسات مشترکی با حضور نمایندگان بانک مرکزی ارائه کنند.

در لوحهای تقدیری که به امضای عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رسیده چنین آمده است:

تولید و صادرات غیرنفتی، نقش معناداری در رشد و توسعه اقتصادی کشور، حفظ ارزش پول ملی و ثبات بازار ارز و بخش‌های واقعی و مالی اقتصاد دارد. در این خصوص با توجه به وضعیت کلان اقتصادی و غیراقتصادی کشور از یک سو و وضع شدیدترین و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌های بین‌المللی علیه کشور ایران به‌ویژه در بخش‌های بانکی و نفتی از سوی دیگر، نقش صادرکنندگان غیرنفتی در خط مقدم جنگ اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

ازاین‌رو نظر به اینکه در عرصه جنگ تمام‌عیار اقتصادی طی سال‌های اخیر نسبت به صادرات غیرنفتی و ایجاد درآمدهای ارزی جهت تأمین نیازهای وارداتی کشور اقدام نموده‌اید، بدین‌وسیله از تلاش‌های جنابعالی در جهت حفظ تولید، اشتغال، استمرار صادرات غیرنفتی و بازگشت منابع ارزی حاصل از صادرات در چرخه رسمی اقتصاد کشور تشکر و قدردانی می‌شود و به این مناسبت لوح سپاس به حضورتان تقدیم می‌شود.

امید است همواره در تولید و ایجاد اشتغال، سرمایه‌گذاری و صادرات غیرنفتی پیروز و سربلند باشید.

کد خبر 449104

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی فولاد مبارکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان شرکت فولاد مبارکه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کل بانک مرکزی ایران صادرات غیرنفتی تعهدات خود فولاد مبارکه ارزش پول ملی اقتصاد کشور تعهدات ارزی ازاین رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار

امتداد - تمام ارکان نظام باید به دنبال تداوم سیاست ثبات ارزی باشند؛ چرا که راهکار علاج اقتصاد بیمار ایران این مقوله بسیار مهم است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان؛ اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز و تاثیراتی که سیاست ثبات اقتصادی و ارزی در جلوگیری از سفته بازی به‌جا می‌گذارد، گفت: یکی از کارکرد‌های ثبات ارزی که طی سال گذشته توسط بانک مرکزی قابلیت خود را در اقتصاد به نمایش گذاشت، اهمیت تمرکز بر مسائلی است که به ثبات اقتصادی و ارزی منتهی می‌شود، بنابراین این موضوع علاوه براینکه در دستور کار بانک مرکزی است، باید یکی از الزامات مهمی باشد که تمام ارکان دولت‌ها به آن پایبند باشند تا اقتصاد کشور دچار مخاطرات جدی نشود که بی ثباتی ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: هر چند تنش‌های سیاسی و نظامی طی هفته‌های اخیر در مدت محدودی وضعیت بازار ارز را دچار مخاطراتی کرد، اما عدم دستکاری بانک مرکزی به صورت تعمدی درمسائل مرتبط با نرخ ارز نشان داد این بانک خواستار تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی است؛ به همین خاطر نیز نوسانات به تدریج کمتر شدند.

بغزیان در ادامه بحث یادآور شد: به دلیل تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در موضوع ثبات ارزی در ماه‌های گذشته شاهد این واقعیت بسیار مهم در عرصه جامعه بودیم که مردم مدتی جویای نرخ ارز نبودند چرا که ثبات ارزی در دستور کار بود.

این اقتصاددان گفت: با اینکه در اجرای سیاست ثبات ارزی توسط بانک مرکزی نرخ دلار در بازار آزاد تفاوتی با نرخ ارز رسمی و دولتی داشت، اما به دلیل ایجاد اطمینان در مردم که بازار ارز نوسان ندارد کسی به دنبال خرید ارز و تقاضای کاذب نبود.

وی با بیان اینکه وجود ثبات ارزی باعث هدایت سرمایه‌ها به سمت بانک‌ها در حساب‌های بلند مدت و سرمایه گذاری در تولید و بورس شد، تاکید کرد: بنابراین این روند نشان می‌دهد تمام ارکان نظام باید به دنبال تحقق و تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی باشند؛ چرا که راهکار و علاج اقتصاد بیمار ایران، این مقوله بسیار مهم است.

بغزیان گفت: ثبات ارزی و بازگشت آرامش به اقتصاد و بازار‌ها منوط به رسیدن دولت به این درک است که نباید در کار بانک مرکزی دخالت کند، بلکه باید اجازه داده شود تا سیاست تثبیت در بانک مرکزی دنبال شود.

این اقتصاددان در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر دولت نباید بابت رفع کسری بودجه و تامین نقدینگی مورد نیاز خود بانک مرکزی را تحت فشار قرار دهد، بلکه باید در این مسیر برای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی همراه آن باشد تا زمینه برای مشارکت مردم در امر جهش تولید فراهم شود و سایر سیاست‌ها در بخش‌های مختلف نیز کارساز باشند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • برد پرگل هندبال سپاهان در مصاف با پلیمر خرم آباد