Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@19:20:30 GMT

زیارت کربلا از ۹۷۶ کیلومتر دورتر

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۳۶۶۹

زیارت کربلا از ۹۷۶ کیلومتر دورتر

هیأت حُداث‌الحسین(ع) اربعین امسال که توفیق حضور در کربلا و برپایی موکب در مشایه نجف تا کربلا را نداشتند، راهی روستای لهک در جنوب تهران، درست پشت حرم امام خمینی(ره) شدند و در آن‌جا موکب به پا کردند.

به گزارش مشرق، ویروس کرونا امسال پیاده‌روی اربعین را برای زائران ایرانی و موکب‌داران کشور که هرسال راهی کربلای معلی می‌شدند، تبدیل به یک حسرت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانیان پشت مرزها ماندند و توفیق زیارت عتبات عالیات از آن‌ها سلب شد، اما دست روی دست هم نگذاشتند و همان برنامه‌ها و تلاش‌هایی که هر سال برای زائران اباعبدالله‌الحسین (ع) در مشایه ارائه می‌کردند به روستاها و شهرهای مختلف کشور بردند تا بتوانند در این ایام کرونایی باری از دوش آن‌ها بردارند.


اعضای هیأت فدائیان الحسین اصفهان اربعین امسال با حضور در استان خوزستان به خدمت‌رسانی به مردم نیازمند این استان پرداختند

هیأتی‌هایی که در فراق کربلا راهی روستاها شدند

هیأت فدائیان حسین با حضور مداح خود سیدرضا نریمانی راهی خوزستان شد و در آن‌جا به ارائه خدمات مختلف به محرومین پرداخت و روزانه ۴ هزار پرس غذا طبخ کردند تا به دست نیازمندان برسد. هیأت نوالرضا (ع) گروه جهادی خود را به جنوب کرمان بُرد و ۸۰ کیلومتر پیاده‌روی کردند تا به نیازمندان در ۱۵ روستا خدمت‌رسانی کنند. گروه جهادی الکفیل نیز راهی سیستان و بلوچستان شد تا در این منطقه به طبخ غذا و کمک به نیازمندان مشغول شود.


لهک، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اسلامشهر در استان تهران است

لَهک پاتوق امسال حداث‌الحسینی‌ها

هیأت حداث‌الحسین (ع) هم برای کمک‌رسانی خود روستای لهک در جنوب تهران را انتخاب کرد. روستایی درست پشت حرم امام خمینی (ره) که مجموعاً ۴۲ خانوار شامل ۱۷۰ نفر در آن زندگی‌می‌کنند و با روستای کناریش که ۱۵ خانواده افغانستانی در آن ساکن هستند، در مجموع ۲۷۰ نفر می‌شوند و از ابعاد مختلف زندگی دچار محرومیت‌های بسیاری هستند.

تصویری از روستای لهک در جنوب استان تهران در سال ۹۶

پایتخت‌نشینان متفاوت تهران

این روستاییان با اینکه پایتخت نشینند، اما تشابهی به آسمان‌خراش‌ها و ماشین لوکس سوارها و لباس‌های رنگ و وارنگ پوش‌های تهران ندارند. آن‌ها برای زمستان خود دچار مشکلاتی هستند. لباس مناسب ندارند و می‌توان گفت به نان شب خود محتاجند. مجتبی قره‌گزلو، مداح و مسئول این هیأت می‌گوید: «راه مردم در روستای لهک در جنوب تهران، خاکی بود که با کمترین بارانی به گِل تبدیل می‌شد.»


موکب برپا شده هیأت حداث‌الحسین (ع) در روستای لهک

پول زیارت، این بار به داد نیازمندان رسید

این جوانان هیأتی هر سال به هر نحوی بود حتی شده با قرض، پول لازم برای سفر اربعین خود را فراهم می‌کردند و زمینی یا هوایی راهی عراق می‌شدند. آن‌ها امسال محروم بودند، اما تصمیم گرفتند هزینه سفر را فراهم کنند. باز هم شده قرض کنند تا برای رفتن به زیارت پول داشته باشند. آن‌ها پول زیارت را برداشتند و امسال که راهی برای رفتن به عراق نبود، آن را برای کمک به نیازمندان به روستای لهک آوردند. قره‌گزلو می‌گوید: «با پول فراهم شده برای زیارت، موکبی برپا و لباس‌های مورد نیاز برای نیازمندان را تهیه کردیم و مقدمات طبخ غذا را چیدیم. برای کمک‌رسانی‌های بعدی نیز در فضای مجازی هیأت تبلیغاتی منتشر کردیم و از مردم استمداد خواستیم که الحمدلله مردم و عاشقان اهل بیت (ع) کمک‌های خود را برای ما واریز کردند.»


اعضای هیأت حداث الحسین (ع) در وعده شام برای روستاییان جوجه کباب و کباب کوبیده آماده می‌کردند

تهیه لباس گرم برای نیازمندان روستای لهک

از تعمیر راه روستا تا تهیه کاپشن برای کودکان

بخشی از راه روستا که خاکی بود با همت این جوانان با پوکه آسفالت پر شد تا ان‌شاءالله زمستان امسال گِل نشود. سقف حسینیه روستا هم که ریخته بود، آهن‌کشی و تعمیر شد. لباس‌های گرم و کاپشن نیز برای خانواده‌ها و کودکان روستا تهیه شد تا دیگر نگران فصل سرما نباشند. قره‌گزلو می‌گوید: «تعدادی از کودکان این روستا محصل بودند و به مدرسه می‌رفتند، برای آن‌ها لوازم‌التحریر مورد نیاز را تهیه کردیم.»


حداث‌الحسینی‌ها همانند حال و هوای اربعین حسینی، عصرها برای روستاییان سیب زمینی سرخ می‌کردند

حال و هوای اربعین هدیه هیأتی‌ها به اهالی لهک

جدای از کمک‌رسانی این هیأتی‌ها بساط ناهار و شام برای روستایی‌ها برپا کرده بودند. با کمک یکی از دوستان آشپزخانه باربری نزدیک به روستا را در اختیار گرفتند تا برای ناهارها غذای برنجی آماده کنند. شب‌ها هم به سبک موکب‌های اربعین، کباب به سیخ می‌کشیدند، چای عراقی آماده کردند و سیب‌زمینی‌ها را سرخ می‌کردند و خرما به روستاییان می‌دادند تا حال و هوای اربعین به پا کنند. قره گزلو می‌گوید: «سر راه ورودی روستا، موکب خود را برپا کرده بودیم و ناهار و شام برای روستاییان آماده می‌کردیم که در مجموع با حساب نیروهای گروه در هر وعده ۴۰۰ پرس غذا آماده می‌شد. عصرها هم به روستاییان چای عراقی و سیب‌زمینی سرخ شده می‌دادیم.»


مراسم قرائت زیارت اربعین اعضای هیأت حداث الحسین (ع) در روستای لهک

زیارت امام حسین از ۹۷۶ کیلومتر دورتر 

این جوانان در مجموع حدود ۱۵۰ نفر بودند که در این سه روز به صورت شیفتی برای جلوگیری از تجمع و شیوع ویروس کرونا در روستا حاضر می‌شدند و خدمت‌رسانی می‌کردند. جمعی که ظهر اربعین همه رو به حرم امام حسین (ع) ایستادند، اشک ریختند و این بار از راه دور، ۹۷۶ کیلومتر دورتر از صحن و سرای کربلای معلی، از تهران و روستای لهک به امام حسین (ع) سلام دادند و زیارت اربعین خواندند. آن‌ها دلخوش بودند چون اگر نتوانستند برای زیارت و خدمت به مردم و زوار راهی عراق شوند لااقل در ایران هم دست روی دست نگذاشتند و باری کوچکی در حد توان خود از روی دوش مردم کهک برداشتند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ اربعین حرم امام خمینی مشرق نیوز هیئت موکب اربعین ماه محرم قره گزلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما، هاشم امینی ادامه داد: از مجموع ۳۰۰ روستای درگیر پیامد‌های سیل، تنها ۲۸ روستای منطقه بندینی باقی مانده‌اند که طی روز‌های آینده مشکل آب شرب این روستا‌ها نیز برطرف خواهد شد.   وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مانع در ترمیم زیرساخت‌های آب‌رسانی به این روستاها، حجم بالای سیلابی است که همچنان در بستر رودخانه بندینی جاری است و امکان استـفاده از تجهیزات مکانیکی و خودرو‌ها را نمی‌دهد و در نتیجه عملیات استقرار و اتصال لوله‌های انتقال آب از طریق عوامل انسانی در حال انجام است.   مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: طی ۲۴ ساعت پس از بارش‌ها سامانه آب‌شیرین‌کن چابهار و کنارک با حجم تولید ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار و از قطع آب مناطق وسیعی از شهر‌های جنوب استان جلوگیری شد.   امینی ادامه داد: از ابتدای قطع آب شرب و بهداشت ۲۸ روستای باقی‌مانده، با استقرار ۱۵ دستگاه تانکر، نیاز آبی این روستا‌ها تامین شده است.

دیگر خبرها

  • لطافت هوای روستای گیامی پس از بارش باران در قالب تصاویر
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • بهره‌مندی ۹۸ درصد جمعیت روستا‌های بوشهر از راه آسفالته
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • آغاز عملیات احداث باند دوم محور اهواز خرمشهر