Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب:


قران مجید افتراق و دودستگی را حاصل عقب افتادگی و سست شدن پایه های جامعه اسلامی اعلام می کند. در واقع وحدت اسلامی یکی از عناصر قدرت نرم جهان اسلام و تامین کننده منافع و مصالح اسلام و جهان اسلام است. اراده وحدت متعلق به فریاد اتحاد اجتماع مسلمین است که در نقطه مقابل اراده تفرقه که اراده شیطانی و استکباری است، قرار گرفته است و در برابر یکدیگر صف ارایی نموده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 اراده تفرقه دشمن به دنبال ایجاد اختلاف ملتها و دولتها و تقویت جریان نفوذ اجانب و تحریف معارف اسلامی و وقایع تاریخی است. مبارزه با نقشه های شوم استکباری در جهان اسلام و دفاع از هویت اسلامی و حمایت از مظلوم یک تکلیف الهی برای همه مسلمین است. راهبرد دیپلماسی وحدت اسلامی پایه گذاری تشکیل امت واحده اسلامی در مقابل اردوگاه استکبار را به عنوان چشم انداز اینده ترسیم می نماید. داشتن هویت واحد امت اسلام اتحاد مصالح مسلمین و کشورهای اسلامی و انتقال توانمندی های ملل اسلامی به یکدیگر و مقابله با تهدیدات مشترک جامعه اسلامی از جمله اصول اساسی دیپلماسی وحدت بر اساس توحید و نبوت، معاد و اعتقاد و التزام عملی به احکام الهی جهت اقتدار امت اسلامی است.

فرمان الهی توسط پیامبر اعظم در جهت جهانی شدن رفتارهای حمایتگرایانه اسلامی ابلاغ شده است. رفتارهای حمایت گرایانه اسلامی از مقبولیت عامه برخوردار است و با فطرت انسانها و سرنوشت مشترک بشری به ویژه مسلمین سازگار است و در مقابل آثار سوء جهانی شدن با تفکر لیبرالیسم و سکولاریسم قرار دارد. تکلیف شرعی و اجتماعی هر یک از مسلمین است تا مرز دفاع از فطرت انسانی و نیز کمک به تحقق حیات طیبه جهت شکوفایی ظرفیت های فراوان مسلمین را در مسیر رشد و تعالی فراهم بیاورد. دیپلماسی وحدت و حمایت اسلامی عمق استراتژی حوزه نفوذ اجتماعی و بال عاطفی و انسانی امت اسلامی و سرمایه ای است که حکایت از وجهه دوستانه اسلام در جهان دارد و یکی از عناصر قدرت نرم جهان اسلام در برابر نظام سلطه است. دیپلماسی حمایت و گفتمان حمایتگری و همدردی اسلامی به عنوان زبان مشترک فرامرزی و فرانژادی و اثرگذار برای دستیابی در زمینه همکاری مشترک در جهان اسلام با بهره مندی از ظرفیت خیرین و خیریه های اسلامی جهان جهت رسیدگی به انسانهایی است که غارت زده شدند و از ظلم و تعدی و تبعیض جان می دهند. این امر موجب تقویت همبستگی و وحدت مسلمین جهان می گردد.

گفتمان حمایتگرانه بر اساس مبانی ارزشی اسلام، تروج سنتهای حسنه اسلامی و تکاپوی اجتماعی مرزهای عقیدتی و فکری را جایگزین مرزهای جغرافیایی می نماید و رابطه انسانها به ویژه مسلمانان را بر اساس حوزه نفوذ در قلبها و مغزها مدیریت می کند. در حقیقت وحدت گفتمانی خود عامل وحدت بخش در جهان اسلام است.

پدیده جهانی شدن به علت ماهیت اصلی آن که ریشه در تفکر لیبرالیسم دارد، آثار سوء خود را بر سبک زندگی اسلامی تحمیل نموده است. مسئله فقر و نابودی انسانها و نابرای اجتماعی به یکی از اثرات مهم و جانبی اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

خشونت ذاتی جهانی شدن امکان هیچ اقدامی را برای اقشار آسیب پذیر فراهم نمی سازد اگر انسانهای دلسوز و نیکوکار تلاشی برای رفع این فرایند آسیب زا نکنند، بسیاری از انسانها زیر چرخ جهانی شدن نابود خواهند شد.

با توجه به تعالیم اسلامی ضروری است انسانهایی با تفکر سبقت در خیرات و پیشتاز در نیکوکاری این نگرانی بشری را اندیشیده و اقدام سازنده ای انجام دهند. مفهوم انسانیت در محبت و عواطف و فداکاری نسبت به دیگران معنی پیدا می کند که به معنای خروج از حوزه تنازع بقا و سبقت در خیرات است. مفاهیمی مانند همکاری، تفاهم، مساعدت، احسان، همدردی، ایثار، انفاق و نیوکاری جلوه های سلیم انسانی است.

نهادهای خیریه اسلامی می توانند در جهت تقویت سرمایه اجتماعی و ترویج فرهنگ انفاق و تقویت روحیه نوع دوستی ایفای نقش کنند. همبستگی بین فعالیت های خیر جهان اسلامی می تواند قدرت جوامع اسلامی برای رفع فقر را گسترش دهد. اتحادیه جهانی خیرین مسلمان به دنبال آن است که شبکه ارتباطی میان خیرین و موسسات خیریه جهان اسلام را ایجاد و جامعه نخبگان تقریب­نهاد خیرین و موسسات خیریه در کشورهای اسلامی را تشکیل دهد. ارتقا و توسعه سرمایه اجتماعی از فعالیت های خیرخواهانه در جهان اسلام با بهره گیری از ظرفیت مادی و معنوی کشورهای اسلامی حاصل می شود و گفتمان حمایتگرانه و تکالیف اجتماعی و سنتهای حسنه اسلامی را تبیین، ترویج و الگوسازی می کند.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: جهان اسلام وحدت اسلامی جهانی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است