Web Analytics Made Easy - Statcounter

از منظر اسلام و انقلاب اسلامی، فرزندآوری و تربیت نسل مسلمان در کنار رسیدگی به امور منزل و همسر مهمترین نقش زنان به شمار می‌آید اما راه همواره برای نقش‌آفرینی زنان و دختران در جامعه ایرانی اسلامی باز بوده و حداقل نمودهای آن موفقیت‌های دختران این سرزمین در عرصه‌های مختلف بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، دختر واژه زیبا و مقدسی است که به خوبی برهه مهمی از زندگی یک زن را در مسیر تکامل خلقت خود به تصویر می‌کشد، زمانی که هنوز در مسیر رشد قرار داشته و طعم زندگی مشترک و کمال انسانی همراه با همتای مکمل خود را نچشیده بلکه تلاش می‌کند آنچه از سوی پروردگار برایش آماده و در اختیارش قرار داده شده را به زیبایی با همان طراوت فطری خود حس و به دیگران منتقل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نگاه دخترانه به عالم را تنها می‌توان از زبان یک دختر نوجوان یا جوان به خوبی شنید و درک کرد چراکه دنیای دخترانه را هرکسی نمی‌تواند به خوبی درک کند مگر کسی که یا خودش دختر باشد یا در خانواده خود از نعمت وجود دختر بهره برده باشد.

البته در جوامع مختلف نگاه‌های متفاوتی به دختران وجود داشته و بنابر رشد و تعالی مکاتب هر جامعه جایگاه ویژه‌ای برای زنان و دختران در نظر گرفته می‌شود اما نگاه اسلام به زنان و دختران را باید فراتر از همه جوامع ارزیابی کرد آنجا که نه تنها مانع رشد و کمال زنان نمی‌شود بلکه راه را برای ایفای نقش زنان و دختران در عرصه‌های مختلف فراهم آورده است.

نمونه‌های بارز این ادعا را باید از همان روزهای نخستین ظهور اسلام که پیامبر خدا دخترش را ریحانه و مادر خود خواند و سوره‌ای در قرآن در وصفش نازل شد تا امروز در جمهوری اسلامی بررسی کرد جایی که از همان ابتدای تلاش برای فراهم ساختن مسیر انقلاب زنان و دختران نقش اساسی را بر عهده داشته و شهدای فراوانی را تقدیم کردند.

در کنار این مطلب باید به فداکاری‌ها و رشادت‌های بانوان و دختران ایران اسلامی در دفاع از وطن در دفاع مقدس نیز پرداخت که بسترساز آرامش و امنیت لازم برای امروز جامعه‌ای شد که می‌خواهد همه اقشار ازجمله بانوان و دختران را حائز نقش مهمی در رشد و تعالی خود ببنید.

البته که از منظر اسلام و انقلاب اسلامی، فرزندآوری و تربیت نسل مسلمان در کنار رسیدگی به امور منزل و همسر مهمترین نقش زنان به شمار می‌آید اما راه همواره برای نقش‌آفرینی زنان و دختران در جامعه ایرانی اسلامی باز بوده و حداقل نمودهای آن موفقیت‌های دختران این سرزمین در عرصه‌های مختلف علمی، ورزشی، اجتماعی و حتی خدمت به مردم در جایگاه وزیر و مدیر نیز بوده است.
 
* پیشتاز در مسیر جسورانه موفقیت
یکی از نمودهای رشد و نمو فعالیت‌های دختران این سرزمین را باید در روستاها و جوامع خرد کشور برشمرد جایی که دختران نوجوان و جوان کشور در کنار مردان حضور پر رنگی در عرصه‌های مختلف داشته و هرگز در شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی فعلی نیز از برنامه‌ها و اقدامات خود پا پس نکشیدند.

خانم ملیحه اکبری نودهی از اهالی روستای نودهک شهرستان نکا ازجمله دختران موفقی است که پا به عرصه اقتصاد و تولید نهاده و عملکرد قابل تحسینی را نیز از خود به نمایش گذاشته تا جایی که در زمینه پرورش زنبور عسل درحال حاضر کارشناس خبره‌ای بوده و خود 10 سال است که به صورت حرفه‌ای به تولید عسل به ویژه تولید ژله رویال و پرورش ملکه زنبور عسل می‌پردازد.

وی در همین زمینه در گفت‌وگو با بلاغ از برنامه‌ها و آینده‌نگری‌های خود گفت و اظهار کرد: سال‌های زیادی به فعالیت اقتصادی پرورش زنبور عسل و تولید عسل می‌پردازم و موفقیت‌های خوبی نیز به دست آورده‌ام اما همچنان در مسیر رسیدن به اهداف خودم هستم.

این فعال اقتصادی در عرصه تولید، خود را یکی از دختران فعال این سرزمین می‌داند و با بیان اینکه به عنوان یک دختر مسلمان به خوبی همه بسترها برای فعالیت وی همواره فراهم بوده، خاطرنشان کرد: بعنوان دختر مسلمان هیچ فرقی با دختر غیر مسلمان نداریم و می‌توانیم به خوبی پا به پای همه زنان دنیا در هر عرصه‌ای موفق باشیم.



وی گفت: البته در انتخاب مشاغل و عرصه‌های فعالیت باید توان و شرایط روحی و جسمی را هم در نظر گرفت چراکه خواسته یا ناخواسته جنس و روحیات زنانه و مردانه با هم تفاوت دارند، نباید بین زن و مرد مساوی نگاه کرد بلکه باید عادلانه و با در نظر گرفتن همه شرایطشان را سنجید.

اکبری تصریح کرد: برهمین اساس یکی از مشاغلی که توان بالاتری نسبت به امور روزمره بانوان و دختران را می‌طلبد پرورش زنبور و تولید عسل است اما از آنجایی که به زنبورداری به عنوان یک شغل مردانه نگاه می‌کنند کار در این رشته برای دختران مسلمان کمی مشکل‌تر است.

وی افزود: اما باید پذیرفت که زنان با همه سختی‌ها توان انجام کارهای مختلف را دارند و یک دختر مسلمان به خوبی می‌تواند مستقل کار کند حال این فعالیت می‌خواهد در عرصه زنبورداری باشد یا هر کار دیگری که با فعالیت در مجموعه‌های بزرگ زنبورداری و همکاری با آنها توانستیم با این مشکل کنار بیایم و موفق‌تر و محکم‌تر قدم برداریم.



این تولیدکننده نمونه مسیر رشد و موفقیت را سرشار از مشکلات و سختی‌هایی توصیف کرد که هریک شاید برای از پا انداختن انسان و نا امید کردن وی کافی باشند و بیان کرد: خودباوری و اعتماد کامل به این که در مسیر درست باشیم برای تداوم کار مهم است.
 
* باور توحیدی جان‌مایه موفقیت دختر مسلمان

در همین راستا با یکی از کارشناسان حوزه زنان و خانواده به گفت‌وگو نشستیم تا ابعاد مربوط به شخصیت و عرصه‌های فعالیت بانوان جامعه به ویژه دختران را برای ما و مخاطبان شفاف‌تر بازگو کند.

سیده زینب ساداتی انسان را از جنبه فطری و تعلقات دارای ویژگی‌هایی برشمرد و دختران را متمایز از این ندانست و اظهار کرد: یک دختر مسلمان همانگونه که از قید آن مشخص است دین دارد و معتقد به اعتقادات است که در سایه همین اعتقادات نسبتش با خودش و پیرامونش مشخص می‌شود.

وی افزود: باور توحیدی در اندیشه دختر مسلمان این نسبت را روشن می‌کند اما نسبت با خودش یک زن و دارای ویژگی و شاخص‌های خاص به شمار می‌آید که براساس ویژگی‌هایش، حقوقی دارد و بر اساس آن ارزش‌گذاری می‌شود.

این کارشناس زن و خانواده دختران را متناسب با تناسبی که با محیط پیرامون خود دارند دارای وظایفی نیز برشمرد و خاطرنشان کرد: به تناسب این که با پیرامونش ارتباط دارد وظایفی هم دارد که باور توحیدی و معاد محور وظایف را براساس تکوین مشخص کرده و معیارهایی که براساس تکوین باشد، با اجبار و تبعیض منافات دارد.

وی عوامل موفقیت را متعدد خواند و یک دختر مسلمان را در همین چهارچوب توصیف کرد و گفت: عوامل موفقیت یک دختر مسلمان متعدد است، ریشه آن باور به خود و احترام گذاشتن به خود و شاخص‌هایش هست.

ساداتی تداوم خودباوری را در اثر تداوم خودباوری خواند و تصریح کرد: برای تداوم باید خودباوری بانوی مسلمان تداوم داشته باشد و تثبیت شود چراکه دختر مسلمان موفق به عرصه‌های فردی و اجتماعی‌اش شناخت دارد و برای تقویت و رشد آن تلاش می‌کند.

وی افزود: دختران مسلمان این واقعیت را به خصوص در ایران اسلامی به خوبی تداعی کرده‌اند که با اعتقاد و اعتماد به خداوند و خود می‌توانند در هر عرصه‌ای ورود و پایان موفق داشته و در هر میدانی که برایشان تعریف شده بر اساس آن شاخص‌ها به بهترین نحو عمل می‌کنند.
 
* زیبایی اندیشه‌ای که موج می‌زند

آنچه مشخص است اینکه برای پرداختن به همه جوانب ابعاد شخصیت، روح و روان یک بانوی مسلمان به ویژه دختران نیاز به بررسی مفصل‌تر و کامل‌تری است اما واقعیت‌ها و موفقیت‌های بیشمار دختران ایران اسلامی برخلاف همه تبلیغات سوء دشمنان این ملت که وی را محصور و زندانی تلقی می‌کنند، به خوبی در اجتماع با آزادی قانونمند حضور داشته و نقش آفرینی می‌کند.

البته تمام این قابلیت‌ها و ویژگی‌های ممتاز و متمایز دختر جوان ایرانی دلیل بر کم‌کاری و عدم توجه مسئولان نمی‌‌شود بلکه باید به این قشر به عنوان یکی از مهمترین اقشار جامعه که قرار است در آینده هم در جامعه و هم کانون مهم انسان‌سازی و تربیت نسل یعنی خانواده به نقش‌آفرینی بپردازد نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

این درحالیست که متأسفانه برخی از مسئولان و سلبریتی‌ها این روزها جایگاه این گروه در جامعه را به حدود نازل معطوف به ویژگی‌های جسمی تنزل داده و درصدد انحراف از مسیر تعالی آن‌ها هستند اما به قول مرحوم شریعتی که می‌گفت" آنکه زیبایی اندیشه ندارد زیبایی ظاهر را به نمایش می‌گذارد " و امروز دختر مسلمان ایرانی این موضوع را به خوبی دریافته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عرصه های مختلف زنان و دختران یک دختر مسلمان نقش آفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود

عصر ایران نوشت: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم درمی‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست.

 حجت‌الاسلام پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی‌عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

دیگر خبرها

  • عصبانیت دشمن از درخشش بانوان باحجاب ایرانی در عرصه‌های مختلف
  • ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت‌ ما نباشند، پای روایت دشمن می نشینند»
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح های عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / دخترانی که پای روایت‌ ما نباشند، پای روایت دشمن می نشینند
  • دختران حق دارند شادی کنند/ هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است