Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدارشاد میرشجاعی» مدیر هماهنگی تولیدات پویانمایی و عروسکی سیمای استان ها در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: تولید برنامه‌های پویانمایی و عروسکی، یکی از مهمترین اولویت‌های رسانه ملی به ویژه در مراکز استانی است، برنامه‌هایی که نه فقط کودکان و نوجوانان، که گاهی جوانان و بزرگسالان هم پای آن می‌نشینند و مخاطب چنین برنامه‌هایی به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت پرداختن به موضوعات گوناگون فرهنگی و اجتماعی در برنامه‌های مخصوص گروه سنی کودک و نوجوان و نهادینه‌سازی اموری که جامعه فردا به آنها نیاز دارد، تولید پویانمایی یکی از مهمترین وظایف مراکز محسوب می‌شود و بر همین اساس، در سال جاری 54 برنامه در همین ساختار به همت مراکز تولید شده‌اند یا در دست تولید قرار دارند.

وی افزود: زندگی مورچه‌ای عنوان برنامه پویانمایی مرکز آذربایجان شرقی و دوستان کوچک گلشن و خرگوشی یاد بگیر هم عناوین برنامه‌های مرکز آذربایجان غربی در این قالب هستند. مرکز اردبیل هم چهار پویانمایی مرحمت، قصه جنگل ما، سارای و سرزمین مورچه‌ها را تولید می‌کند و هزار و یک داستان و کاروان عروسک‌ها هم عنوان برنامه‌های پویانمایی مرکز اصفهان هستند.

میرشجاعی اظهارداشت: در این بین صدا و سیمای مرکز البرز با دو عنوان ماجراهای خانه ما و جنگل آبی حضور دارد و خراسان رضوی هم مجموعه پویانمایی قصه‌های کوه بینالود و سفرهای قطره و دو قلوها را تولید می‌کند. ماجراهای هوبره نوان برنامه پویانمایی مرکز خراسان جنوبی است و صدا و سیمای خلیج فارس هم ماجراهای خمیرو، جزیره دوستی و از اون روز تا امروز را در دست تولید دارد.

وی ادامه داد: بنی و رویاهایش در مرکز خوزستان، خانه اسباب‌بازی‌ها در مرکز چهارمحال و بختیاری، یلدا در مرکز زنجان، پارک ملی کویر، تاتا و سارا، تیرانداز و آرزوهای حمید در مرکز سمنان، لنج‌های مکران در مرکز سیستان و بلوچستان، سفرهای سعدی، خونه باباجونی و ماه تی تی در مرکز فارس و پیامبران، دانا و کوشا و شهر من در مرکز قم، عناوین دیگر برنامه‌های پویانمایی هستند که در سال 99 تولید شده یا مراحل مختلف تولید آنها در دست انجام است.

وی با بیان اینکه زیست‌شناسان کوچک عنوان برنامه مرکز کردستان است و در این بین مرکز کرمان با چهار برنامه پویانمایی یعنی پوتی پوتی هزارپای پر دردسر، پارسا کوچولو، ماجراهای کاروانسرا و حکایت‌های کلباف سعی در تولید برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان داشته است، گفت: صدا و سیمای مرکز کرمانشاه هم در سال جاری چهار برنامه پویانمایی را تولید کرده یا در دست تولید دارد که شامل قصه‌های بزبزک، دود و قاصدک، ماجراهای کوچولو و افسانه دست هزار گل است.

مدیر هماهنگی تولیدات پویانمایی و عروسکی سیمای استان ها گفت: بچه‌های کوه دنا و طاها و اعجازنامه عناوین برنامه‌های پویانمایی مرکز کهگیلویه و بویراحمد و عامو چرچی، ماجراهای چی باد و هزار و یک داستان (سری ششم) سه پویانمایی مرکز لرستان هستند ضمن اینکه اینجوریه در مرکز مهباد، آدم برفی، بیشه سبز، دوستان بازیگوش، آخرین روز مهر، حیاط برفی گلابتون و جنگل دامون در مرکز همدان و ماجراهای تی تی و شادبهر و دوستان هم در مرکز تولید می‌شوند.

وی همچنین از تولید 50 اثر پویانمایی و عروسکی در مراکز استانها خبر داد و گفت:  بر این اساس اکنون بیش از 50 عنوان اثر معادل 250 ساعت پروژه در حال تولید هستند همچنین 20 طرح مصوب معادل 60 ساعت برنامه هم در نوبت برآورد قرار دارند.

وی ادامه داد: با توجه به تاثیرگذاری بالای برنامه‌های انیمیشنی و عروسکی بر روی قشر خردسال، کودک، نوجوان و حتی جوانان، سرمایه‌گذاری متناسب با ظرفیت‌های موجود، در این حوزه می‌تواند باعث رشد و شکوفایی فرهنگ فرزندان این کشور شود. ضمن اینکه این تولیدات پویانمایی محدود به این مخاطبان نبوده وحتی بزرگسالان را هم در بر می‌گیرد.

میرشجاعی تاکید کرد: مراکز استانی از ظرفیت‌های بسیار خوب همچون نیروی متخصص و علاقه‌مند در حوزه پویانمایی و عروسکی برخوردار بوده و بسیاری از آنها در جشنواره‌های داخلی و حتی جشنواره‌های خارجی مطرح دنیا افتخاراتی ارزشمند کسب کرده‌اند. از جمله پویانمایی والیبال از تولیدات مرکز فارس توانسته است جایزه اول از جشنواره light of the world روسیه را به خود اختصاص دهد، همچنین اثر «هزار و یک شب» تولید مرکز اصفهان هم جایزه بهترین فیلم کودک از جشنواره وارنا بلغارستان را کسب کرد.

وی افزود: همچنین راه یابی اثر پویانمایی «نیکوتین» تولید مرکز فارس به جشنواره بارسلونای اسپانیان، راه‌یابی اثر پویانمایی «محاکمه»» از تولیدات مرکز گیلان به بخش نهایی جشنواره 2020 FLICKFAIR  لس آنجلس، راه یابی اثر پویانمایی «من یک درخت هستم» تولید مرکز همدان به 28 جشنواره جهانی و نامزد دریافت جایزه gala از جشنواره انگلیس، راه‌یابی اثر پویانمایی «اتاق 21» تولید مرکز فارس به جشنواره cartoon club ایتالیا و indie-anifest 2020 کره و راه‌یابی اثر پویانمایی «انعکاس» از تولیدات مرکز کرمانشاه به جشنواره یونان از دیگر افتخارات حوزه پویانمایی مراکز به شمار می‌روند.
وی ادامه داد: معاون امور استان‌های رسانه ملی هم تاکید فراوانی بر پرداختن به اقوام، گویش‌ها و آیین‌های بومی هر منطقه موجب زنده نگه داشتن و تقویت باورها، ارزش‌ها، زبان، آداب و رسوم  هر منطقه از ایران می‌شود به همین دلیل تلاش ممی شود از این ظرفیت  که به نوعی شاخصه تولیدات مراکز استانی به حساب می‌آید بهره‌برداری عملیاتی صورت گیرد.

مدیر هماهنگی تولیدات پویانمایی و عروسکی سیمای استان ها گفت: در حال حاضر تولید برنامه‌های پویانمایی و عروسکی به صورت مجموعه، بهترین ساختاری است که مد نظر بوده و موجب دیده شدن مجموعه‌ها، تولید انبوه و ادامه‌دار آنهاست. به همین دلیل تصمیم گرفته شده از ادامه مجموعه‌های موفق تولید شده یا در حال تولید مراکز که از لحاظ محتوا و ساخت از سطح کیفی خوبی برخوردار هستند، مشروط به این که  قصه‌ها، ظرفیت ادامه را داشته باشد حمایت شود.در همین راستا و در گام نخست اقدام به شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات و تشکیل بانک اطلاعاتی اعم از گروه‌های تولید و متخصصین حوزه عروسکی در مراکز استانی سراسر کشور شد همچنین به موازات تولید طرح‌های مصوب شورا، در گام بعدی اقدام به جمع‌آوری تولیدات برنامه های عروسکی 10 سال گذشته مراکز انجام می شود تا پس از ارزیابی و کارشناسی لازم‌، مجموعه‌هایی که ظرفیت ادامه دارند را شناسایی و تولید سری‌های جدید آنها آغاز شود. هم اکنون بیش از 50 عنوان اثر معادل 250 ساعت پروژه در حال تولید هستند همچنین 20 طرح مصوب معادل 60 ساعت برنامه هم در نوبت برآورد قرار دارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید رسانه ملی پویانمایی کودک برنامه های پویانمایی پویانمایی و عروسکی تولیدات پویانمایی برنامه پویانمایی پویانمایی مرکز مراکز استان مراکز استانی تولید مرکز مرکز فارس استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه» شامگاه شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ با اجرای حامد مدرس در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

علاوه بر جمع زیادی از کودکان و خانواده های آنان و شرکت کنندگان در این جشنواره، هنرمندانی همچون عادل بزدوده، وحید آقاپور مریم سعادت، حسن دادشکر، مهدی صبایی، هومن حاج عبداللهی، محمد بحرانی، رضا فیاضی، ماشاالله شاهمرادی زاده، ساقی زینتی، حسن دادشکر در‌ کنار محسن برمهانی معاون سیما، محمدرضا باطنی مدیر شبکه امید و حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حاضران در این مراسم بودند.

در این نشست که با حدود ۹۰ دقیقه تاخیر آغاز شد، پس از قرائت آیاتی چند از قرآن‌ کریم توسط قاری خردسال و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، یک نمایش موزیکال کوتاه توسط سه بازیگر کودک اجرا شد.

در ادامه نمایش عروسکی کوتاهی توسط «خاله گلی» و گودرز اجرا شد.

در ادامه این نشست، محسن برهانی معاون سیمای رسانه ملی پشت تریبون آمد و عنوان کرد: باید از همه کسانی که این رویداد مهم رسانه‌ای را برای دومین بار برگزار کردند تشکر کنم.

وی اظهار کرد: در دورانی که تولید محصول برای خردسالان و کودکان به سمت پویانمایی و واقعیت مجازی رفته است، کمک به این‌گونه تولید محتوای کودک‌ کار بزرگی است. از آقای باطنی و دبیر جشنواره سپاسگزارم که رویدادی را برگزار کردند که بیست میلیون نفر از کودکان و خردسالان ما با رأی دادن در آن مشارکت کردند.

وی اظهار کرد: امیدوارم سال آینده این رویداد به صورت بین‌المللی برگزار شود، چرا که خلأ آن در منطقه احساس می‌شود چراکه در کشورهای دیگر هم بحث نمایش عروسکی با آمدن ابزارهای رایانه‌ای کم‌رنگ شده است.

معاون سیما گفت: امروز قرار بود آقای جبلی ریاست محترم سازمان هم در این مراسم حضور داشته باشند که به خاطر کار غیرمترقبه‌ای که پیش آمد از بنده خواستند تا به نمایندگی از ایشان در این جمع صمیمانه و پرنشاط حاضر شوم.

در ادامه، مهدی صبایی وحید آقاپور به روی سن آمدند تا در کنار محسن برهانی معاون سیما جوایز تعدادی از منتخبان را اهدا کنند.

در بخش بازیگری از گروه تئاتر «کی بود کی بود من نبودم» تقدیر به عمل آمد.

محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک در ادامه این مراسم روی سن آمد و گفت: عروسک‌ها از مهم‌ترین‌ زبان‌های مشترک ما و کودکان است و کارشان این است که ما را به دنیای خیال ببرند. مدتی بود که حضور عروسک‌ها در تلویزیون کم‌رنگ شده بود. تلاش ما در برگزاری این جشنواره این بود که عروسک‌ها را با قدرت و باشکوه به تلویزیون برگردانیم و خاطره سازی این عروسک‌ها را که در دهه شصت و هفتاد پررنگ بود را دوباره احیا کنیم.

مدیر شبکه کودک اظهار کرد: ما شاهد ارسال بیست میلیون رأی به جشنواره دوم «عروسک‌خونه» بودیم ضمن این‌که ویدىوهای ما در این دوره از جشنواره در سراسر کشور ۲۴۰ میلیون تماشا داشت. این استقبال و همراهی مخاطبان حتماً انگیزه ما را برای ادامه مسیر بیشتر می‌کند.

در ادامه رضا فیاضی، وحید جلیلی، هومن حاج عبداللهی و مریم سعادت برای تجلیل از حسن دادشکر پیشکسوت نمایش عروسکی و تئاتر کودک و نوجوان روی صحنه آمدند.

حسن دادشکر با ابراز تشکر از این مراسم نکوداشت گفت: آن چیزی که من و هم‌نسلان من انجام دادند چیزی جز وظیفه نبوده؛ من از سال ۱۳۵۰ با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه داد. م به امید این‌که نسلی از هنرمندان جدید را برای این کشور تربیت کنم.

این هنرمند پیشکسوت افزود: نمایش کودک فقط یک پدیده سرگرم‌کننده نیست، بلکه فرهنگ‌ساز است و تحول ایجاد می‌کند.

من اینجا و هر جا که تریبونی بوده وظیفه خود دانستم و می‌دانم این بگویم که ما کارهایی زیادی در سطح کشور داریم که ملغمه‌ای از جیغ و هورا کشیدن است. این شکل از برنامه‌سازی کار درستی نیست. چرا در تلویزیون همه مثل هم کار می‌کنند و خلاقیت ندارند؟ چرا همه از بچه‌ها می‌خواهند جیغ و هورا بکشند؟ ما نباید تماشاگرمان را خسته کنیم و بعد از آنها بخواهیم که حیف و داد بکشند

وی عنوان کرد: با جیغ و دست هورا و تشویق فقط احساسات را تخلیه می‌کنیم؛ بنابراین به عنوان یک علاقه‌مند از مسئولان تلویزیون خواهش می‌کنم؛ و پیشنهاد می‌کنم که فکری برای این فرمول دست و جیغ و هورا بکنند.

دادشکر اظهار کرد: من خدمتگزار بچه‌های ایران هستم و از این جشنواره و همکاران و اساتید خودم که در این مراسم حضور دارند تشکر می‌کنم. ما نسلی بودیم‌ که‌ جز خدمت به فرهنگ و هنر به کار دیگری فکر نمی‌کردیم.

در ادامه، با پخش کلیپ‌هایی از مجموعه‌های تلویزیونی خاطره ساز دهه شصت و هفتاد از عادل بزدوده عروسک‌سازی پیشکسوت تقدیر به عمل آمد.

وی در صحبت‌های کوتاهی گفت من بیشتر با عروسک‌ها زندگی می‌کنم و با آنها صحبت می‌کنم.

بزدوده افزود: خاطره‌ای هم دارم که مربوط به طراحی عروسک مجموعه «ماجراهای تا به نا» است. وقتی اسم عجیب‌وغریب «زی زی گولو آسی پاسی دراکوتا تا به تا» برای این عروسک انتخاب شدو ما اولین سکانس‌ها را کار می‌کردیم تنها کسی که در اولین پلان‌ها توانست این اسم را درست بگوید، مانی نوری ۶ ساله بود که برای ما شگفت‌آور بود. چون خانم برومند اصرار داشت که این اسم سیلاب بندی شود و آهنگین شود تا در ذهن‌ها ماندگار باشد.

انتهای پیام/

سید مرتضی حسینی

دیگر خبرها

  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • دومین جشنواره «عروسک خونه» پایان یافت
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • گردشگران جشنواره «گیلاس کن»رشد ۵۰ درصدی داشته است