Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سید مهدی نقوی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه، در گفتگو با خبرنگار ماهنامۀ اخبار فلزات به تشریح نقش و جایگاه تکنولوژی در صنعت و به‌ویژه صنعت فولاد پرداخته است. با ما همراه باشید.

در دنیای صنعتی امروز، مقولۀ تکنولوژی به یکی از عوامل کلیدی و اثرگذار در توسعۀ واحد‌های صنعتی تبدیل شده است. به سبب اهمیت زیاد فناوری در کسب توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی، مدیریت تکنولوژی هم‌اکنون یکی از شاخه‌های مهم مدیریت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیاده‌سازی یک نظام مدیریت تکنولوژی، با رویکرد ارتقای شرایط و مشخصات فنی تجهیزات، انتخاب، کسب، انتقال و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در راستای تحقق استراتژی‌های تدوین‌شده سهم بسزایی در توسعۀ بنگاه اقتصادی خواهد داشت.

بیشتربخوانید: بازرسی از وضعیت سازه‌های فلزی نقش مهمی در پیشگیری از حوادث فرایندی دارد

بازار فولاد جهان امروز به بازاری رقابتی بدل شده که در آن هر تولیدکننده‌ای بتواند با قیمت تمام‌شدۀ کمتر محصولات خود را عرضه کند قطعا سهم بیشتری از بازار را کسب خواهد کرد. از این رو تولیدکنندگان فولاد در تلاش‌اند تا با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره‌وری و کیفیت محصولات خود را افزایش دهند.

با توجه به ابعاد بزرگ و نقش قابل‌توجه صنعت فولاد در رشد اقتصادی کشور و نیز اثر تعیین‌کنندۀ تکنولوژی در رشد و توسعۀ این صنعت، کسب و بهره‌گیری از فناوری‌های روز از اهمیت ویژه‌ای در این عرصه برخوردار است. پیاده‌سازی الگویی مناسب جهت مدیریت تکنولوژی این امکان را به واحد‌های فعال در صنعت فولاد کشور خواهد داد تا با تولید محصولاتی باکیفیت به سمت رشد صادرات و ارزآوری بیشتر برای کشور حرکت کنند.

مدیریت تکنولوژی، از اولویت‌های سیاست‌گذاری فولاد مبارکه

شرکت فولاد مبارکۀ اصفهان به‌عنوان بزرگ‌ترین واحد فولادی کشور، با توجه به اهمیت بسیار زیاد مقولۀ تکنولوژی در توسعۀ صنعتی، همواره به‌کارگیری تکنولوژی‌های روز را یکی از اولویت‌های سیاست‌گذاری‌های خود قرار داده و در سال‌های اخیر برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را در زمینۀ پیاده‌سازی الگویی برای مدیریت تکنولوژی دنبال کرده است. در این شرکت، طی سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ مطالعات روند تکنولوژی فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، نورد سرد و آهن‌سازی با همکاری اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان صورت پذیرفت. از سال ۱۳۸۰ با بازنگری رویکرد فوق، مطالعات روند تکنولوژی به‌صورت مجزا و برحسب نیاز و درخواست واحد‌ها انجام می‌شد. سپس با بهره‌گیری از خدمات مشاورۀ اساتید دانشگاه تربیت مدرس و پس از بررسی و بهینه‌کاوی مدل‌های مدیریت تکنولوژی مطرح دنیا (مانند گریگوری و فال)، مدل مدیریت تکنولوژی فولاد مبارکه در سال ۸۹ ایجاد و همچنین سبد تکنولوژی برخی از فرایند‌ها تعریف شد.

در سال ۱۳۹۳، رویکرد مدیریت تکنولوژی در شرکت فولاد مبارکه، با استفاده از مدل ستیندامار و همکاران، مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت. این نظام با در نظر گرفتن محرک‌های «فشار تکنولوژی» و «کشش بازار» طرح‌ریزی شده و شامل فرایند‌های شناسایی، انتخاب، اکتساب تکنولوژی، بهره‌برداری و محافظت از آن است و مطابق با گردشکار‌های تدوین‌شدۀ این چرخه، مدیریت می‌شود. فرایند‌های مدیریت دانش و مدیریت پروژه نیز به‌عنوان فرایند‌های پشتیان برای این نظام اجرا می‌شوند.

به‌منظور برنامه‌ریزی برای توسعۀ محصولات جدید و اکتساب تکنولوژی موردنیاز برای تولید این محصولات، در ابتدا پورتفولیو محصولات با استفاده از مدل GE تدوین و سپس تکنولوژی‌های موردنیاز برای تولید این محصولات با استفاده از مدل T-Plan انتخاب می‌شوند.

رویکردی برای رشد بهره‌وری

در کنار کسب یا انتقال تکنولوژی، مقولۀ بهره‌گیری مناسب و مطلوب از فناوری‌های مورداستفاده، عاملی تعیین‌کننده در توسعۀ سازمان محسوب می‌شود. از این رو پایش و ارزیابی تکنولوژی‌های موجود، یکی از بخش‌های مدیریت تکنولوژی‌ها در صنایع فولادی است. در همین راستا، در شرکت فولاد مبارکه به‌منظور پایش تکنولوژی‌های کلیدی و اثرگذار در فرایند‌های تولید مطابق با فرایند‌های مدیریت تکنولوژی اشاره‌شده، در ابتدا با تدوین درخت تکنولوژی، تصویری تمام‌نما از موجودیت تکنولوژیک شرکت ترسیم می‌شود. تکنولوژی‌های شناسایی‌شده با بهره‌گیری از الگوی مورین در دو بعد ارزیابی می‌شوند: ۱- جذابیت تکنولوژی؛ ۲- توانمندی سازمان. برای اندازه‌گیری هریک از ابعاد فوق، شاخص‌های پایش و اندازه‌گیری با بهره‌گیری از مدل دکتر ژولی تدوین شده‌اند و در طی سال‌ها ارزیابی شده‌اند و مورد بازنگری و بهبود قرارگرفته‌اند.

شرکت فولاد مبارکه همچنین در راستای بهبود و ارتقای فناوری‌های نصب‌شدۀ موجود خود دو رویکرد کلی را لحاظ می‌کند: رویکرد فرایندمحور: مطابق با مدل تشریح‌شده، پس از ارزیابی تکنولوژی‌ها، پروژه‌های موردنیاز برای بهبود و ارتقای تکنولوژیک شامل جایگزینی تکنولوژی (طرح‌های سرمایه‌گذاری) و پروژه‌های بهبود و تحول (TQ) تدوین و پس از طی مراحل امکان‌سنجی فنی اقتصادی و اخذ بودجه، اجرا می‌شوند. رویکرد درخواست‌محور: در هر سال مطابق با درخواست نواحی تولیدی شرکت فولاد مبارکه درخواست‌های بهبود و یا جایگزینی مربوط به سایر تکنولوژی‌ها عنوان می‌گردد و پس از طی مراحل نیازسنجی، امکان‌سنجی فنی اقتصادی و اخذ بودجه، اجرا می‌شود.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فولاد مبارکه فولاد مبارکه اصفهان حمیدرضا عظیمیان قیمت سکه قیمت دلار شرکت فولاد مبارکه مدیریت تکنولوژی بهره گیری تکنولوژی ها فرایند ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۶۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار گیتی پسند مقابل نیروی زمینی شهید شاملی کازرون

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ گیتی‌پسند هفته گذشته میزبان سپاهان نوین اصفهان بود و در ابتدای این دیدار از حریف خود عقب بود، اما در نیمه دوم موفق شد عملکرد بهتری از خود نشان دهد و نتیجه بازی را از آن خود کند.
در یکی دیگر از دیدارهای هفته بیستم فولاد سپاهان نوین میهمان پیکان خراسان است.

سپاهان نوین نیز هفته گذشته میزبان گیتی‌پسند اصفهان بود، نوینی‌ها با اینکه در ابتدا از حریف خود پیش بودند، اما موفق نشدند نتیجه دیدار را حفظ کنند و در نهایت گیتیزن‌های اصفهانی بودند که پیروز دربی اصفهان شدند.


در یکی دیگر از دیدارهای هفته بیستم لیگ‌برتر فرازبام خائیز دهدشت میزبان فولاد مبارکه سپاهان است.


در هفته گذشته سپاهان اصفهان میزبان پلیمر خلیج‌فارس بود و بازی مالکانه و قدرتمندی را از جانب فولاد مبارکه سپاهان شاهد بودیم تا در نهایت با اختلاف بسیار پیروز میدان شوند.


در دیگر دیدار این هفته پرواز هوانیروز اصفهان میزبان آلومینیوم اراک است؛ پرواز هوانیروز هفته گذشته میهمان نفت‌وگاز گچساران بود و در یک جدال نزدیک و پایاپای موفق به پیروزی نشد و با اختلاف یک گل نتیجه را واگذار کرد.

برنامه کامل هفته نوزدهم لیگ برتر هندبال
گیتی‌پسند اصفهان - نیروی زمینی شهید شاملی کازرون (ساعت ۱۵:۱۵)
زغال‌سنگ طبس - نفت‌وگاز گچساران (ساعت ۱۶)
پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد - صنعت مس کرمان (ساعت ۱۶)
پیکان خراسان - فولاد سپاهان نوین (ساعت ۱۶)
فرازبام خائیز دهدشت - فولاد مبارکه سپاهان (ساعت ۱۶)
پرواز هوانیروز اصفهان - آلومینیوم اراک (نامعلوم)

فرازبام خائیز دهدشت، زغال‌سنگ طبس، فولاد مبارکه سپاهان، پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد، نیروی زمینی شهید شاملی کازرون، صنعت مس کرمان، پرواز هوانیروز و نفت‌وگاز گچساران در لیگ هندبال نوجوانان موسوم به لیگ آیندگان شرکت کردند و بر این اساس یک امتیاز به مجموع امتیازات این تیم‌ها افزوده شده است.

تیم‌های فولاد مبارکه سپاهان، زغال‌سنگ طبس، نیروی‌زمینی شهید شاملی کازرون، نفت‌وگاز گچساران، پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد، آلومینیوم اراک، گیتی‌پسند، پیکان سبزوار، پرواز هوانیروز، فرازبام خائیز دهدشت و صنعت مس کرمان که در مسابقات هندبال جوانان پسر شرکت کرده‌اند، یک امتیاز به مجموع امتیازات این تیم‌ها افزوده شده است.

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود
  • اجرای پروژه هوشمندسازی در شرکت فولاد مبارکه
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • دیدار گیتی پسند مقابل نیروی زمینی شهید شاملی کازرون
  • فردا گیتی‌پسند اصفهان میزبان نیروی زمینی شهید شاملی کازرون
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد