Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: پیش بینی می‌کنیم در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، بیش از 450 هزار  و 273 هکتار از اراضی کشاورزی استان  به زیر کشت گندم پائیزه برود.

اکبر فتحی در جلسه ستاد عالی زراعت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان این‌که بیش از 383 هزار  هکتار از اراضی کشاورزی که برای کشت محصولات پائیزه پیش‌بینی و ابلاغ شده، به زیر کشت گندم دیم می‌رود، افزود: بر اساس برنامه ابلاغی، از این میزان اراضی حدود 67 هزار و273 هکتار به زیرکشت گندم آبی می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که تاکنون شش هزار هکتار گندم آبی و در حدود 9 درصد زیر کشت پاییزه رفته است، افزود: 122 هزار هکتار نیز از سهمیه ابلاغی گندم دیم و در حدود 34 درصد کشت شده است که پیش بینی می‌کنیم در سال‌زراعی جاری، بیش از سهمیه ابلاغی معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی در بخش گندم دیم کشت داشته باشیم.

وی با بیان این‌که با توجه به بارش 21 میلی متری از ابتدای فصل زراعی در استان که عمدتاً در شهرستان‌های شمالی استان آذربایجان شرقی انجام شده است، افزود: عمده کشت پاییزه نیز در شمال استان انجام شده که به مرور قسمت‌های جنوبی استان را نیز در برخواهد گرفت.

فتحی با اشاره مشکلات پرداخت تسهیلات کشت پاییزه و با بیان این‌که بانک‌های عامل معدل حساب کشاورزان را برای پرداخت تسهیلات کشت پاییزه لحاظ می‌کنند، ادامه داد: در خوشبینانه‌ترین شرایط به حدود 10 درصد از کشاورزان امکان پرداخت تسهیلات کشت پاییزه وجود دارد که امیدوارم این مسئله به خود استانها سپرده شود تا در این خصوص مشکلی نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که با توجه به افزایش قیمت کودهای شیمیایی، فرمول کودی جایگزین کود فسفات توسط مرکز تحقیقات کشاورزی ارائه شده است، ادامه داد: کشاورزان عزیز مختار به استفاده از هر دو نوع کود هستند که خوشبختانه برای کل کارگزاری‌ها در شهرستانها کود مورد نیاز کشاورزان تهیه و تامین شده است.

وی با بیان این‌که در سال‌زراعی جاری، 17 هزار تن بذر از طبقات مختلف گندم دیم شامل ارقام باران، هما، هشترود و آذر2، گندم آبی شامل ارقام پیشگام و میهن و بذر جو شامل ارقام جلگه، انصار  و آبیدر تهیه و در سطح استان توزیع شده است، افزود: سال زراعی گذشته تنها 10 هزار تن بذر تهیه و توزیع شده بود که امسال بیشتر از سال‌های گذشته تهیه و در اختیار گندم‌کاران عزیز استان قرار گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این‌که امسال افزایش در قیمت خرید تضمینی، باعث شد تا برخی از کشاورزان گندم بذری خود را که هرساله به‌عنوان خودمصرفی نگه می‌داشتند را نیز به کارخانجات بفروشند و محموله‌ای نیز اخیراً توقیف و ضبط شده است، افزود: این اتفاق موجب شده بذر خودمصرفی در اختیار کشاورزان کاهش یابد، لذا انتظار داریم کشاورزان با یکدیگر تبادل بذر داشته باشند و بذور خود مصرفی خود را قبل از کشت بوجاری و ضد عفونی کنند.

وی با بیان این‌که براساس برنامه ابلاغی در سال زراعی جاری، بیش از ۹ هزار هکتار  از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت کلزا می‌رود، ادامه داد: تاکنون بیش از5100 هکتار از اراضی استان برای کشت کلزا مکان یابی شده که از این میزان 2055هکتار آن کشت و آبیاری اولیه انجام آن پذیرفته است؛ در مناطق گرمسیری استان نیز تلاش می‌شود به سهمیه ابلاغی نائل شویم .

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی در خاتمه قیمت فعلی خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی برای سال زراعی جاری چهار هزار تومان و گندم با مشخصات چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل معادل ۶۰ درصد رشد داشته و قیمت گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته در هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشت پاییزه آذربايجان شرقي شهر تبریز اراضي كشاورزي گندمكاران اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی هکتار از اراضی سال زراعی جاری کشاورزی استان سال زراعی کشت پاییزه هزار هکتار گندم دیم کشت گندم زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۶۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ

هوشنگ میرزایی گفت: این اراضی به ارزش ۲۹ هزار میلیارد ریال روز گذشته در قالب یک مانور اجرایی و با حکم قضایی در روستای «ازنق» واقع در بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ آزاد سازی و به عرصه تولید بازگشت.

وی اظهار کرد: آزاد سازی این اراضی در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی انجام شد.

میرزایی گفت: در این اراضی ۱۰۹ قطعه دیوارکشی به تعداد ۱۰۹ مورد به طول حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ متر ، بناهای غیر مجاز ویلایی در حال ساخت به تعداد سه مورد به مساحت حدود ۳۲۰ متر مربع ، انباشت مصالح ساختمانی ۱۹ ، محوطه سازی ۱۲ مورد به مساحت حدودیک هزارو ۹۵۰ مربع ، استخر ۲ مورد به مساحت حدود ۹۰ مترمربع و آلاچیق ۲ مورد به مساحت ۳۰ متر مربع تخریب و رفع اثر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی