Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@05:59:44 GMT

چگونه می‌توان شهری مقاوم در برابر سیل ایجاد کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۹۲۵۷

چگونه می‌توان شهری مقاوم در برابر سیل ایجاد کرد؟

اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از سال ۲۰۱۷ به بعد در سراسر دنیا به وضوح قابل مشاهده بوده است و محققان پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان بر اثر این فاجعه به فقر مطلق دچار شوند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تنها در سه سال اخیر رویدادهای طبیعی فاجعه‌انگیزی نظیر گل‌رودها در سیرالئون، کشوری در غرب آفریقا و تندبادها و طوفان‌های دریای کارائیب اثراتی جبران‌ناپذیر بر محیط زیست‌ بر جای گذاشته است و صدها هزار نفر از مردم جهان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک جبران خسارات این حوادث سال‌ها طول خواهد کشید و در صورتی امکان‌پذیر است که از وقوع حوادث ناگوارتری جلوگیری شود. کارکنان بانک جهانی با مقامات صندوق بین‌المللی پولجلسات مکرری برگزار کردند تا نقش زیرساخت‌های پایدار را در نجات جهان و جهانیان مورد بررسی قرار دهند.

افراد حاضر در این جلسات بر استفاده از رویکردهای چندجانبه برای دستیابی به زیرساخت‌های پایدار تمرکز کردند و با تحلیل علت موفقیت کشورهایی نظیر ژاپن و هند به این نتیجه رسیدند که پایدارسازی مستلزم آموزش مادام‌العمر برای بهبود در سیستم‌ها و سرمایه‌گذاری‌های اولیه و ایجاد زیرساخت‌های مقاوم است. یکی از مهم‌ترین مسائلی که در جلسات فوق بررسی شد و به توافق جمعی رسید، طراحی و قیمت‌گذاری پروژه‌ها، قبل از عقد قرارداد برای پیاده‌سازی آن‌ها بود.

تلاش مقامات رسمی نیجریه برای ایجاد زیرساخت‌های مقاوم در برابر سیل

ای بادان، مرکز ایالات اویو در کشور نیجریه جمعیتی بالای ۶ میلیون نفر دارد که پیش‌بینی می‌شود تعداد شهرنشینان آن تا سال ۲۰۲۵ به دو برابر برسد. این شهر از زمان‌های قدیم تا امروز تحت تأثیر سیل‌های پی در پی، خسارات زیادی را متحمل شده و اخیراً، مشکلات ناشی از شهرنشینی سریع و تغییرات آب و هوایی نیز بر سختی‌های مردم افزوده است.

گروهی از مقامات محلی شهر با انجام پروژه مدیریت سیل شهری ای بادان، مطالعات استراتژیکی در زمینه پسماندهای جامد و مدیریت خطرات ناشی از سیل انجام دادند تا دولت نیجریه را در طراحی بهتر و سرمایه‌گذاری‌های درازمدت برای حل بحران سیل در ای بادان یاری کنند. این مطالعات همچنین مقامات شهری را قادر کرد زیرساخت‌هایی با بیشترین خطر تخریب را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند و ظرفیت دولت را برای کشف و واکنش مؤثر به سیل‌ها و ایجاد مقاومت طولانی‌مدت تقویت کنند. در واقع بزرگان ای بادان در نظر داشتند گرایش دولت نیجریه را از مدیریت خطر به اعمال اقدامات پیشگیرانه تغییر دهند و از این طریق بحران سیل‌زدگی شهر را تحت کنترل درآورند.

مقامات محلی ای بادان در مرحله اول پیاده‌سازی طرح‌های خود، به ایجاد زیرساخت‌های مقاوم به سیل پرداختند که این اقدام مبلغی بیش از ۱۵۰ میلیون دلار هزینه برای دولت نیجریه دربرداشت. در این پروژه از تکنولوژی برای کمک به دیجیتالی کردن مناطق شهری جهت ایجاد نقشه‌ها، ارزیابی خطرات ناشی از سیل و مدل‌سازی هیدرودینامیکی دو بعدی بهره گرفته شد تا از این طریق مناطق ریسک‌پذیر شناسایی شود و در اولویت پیاده‌سازی پروژه‌ها قرار گیرد.

در واقع این رویکرد، ایجاد فضاهایی چندمنظوره را شامل می‌شد که به طور همزمان به عنوان مکان‌هایی برای تفریح و سرگرمی و همچنین زمین‌های ورزشی استفاده می‌شد و مهم‌تر از همه اینکه این فضاها در مواجهه با سیل به عنوان برکه‌هایی برای جذب آب باران عمل می‌کرد که رواناب ناشی از طوفان را کاهش می‌داد و امنیت جوامع ساکن در مناطق اطراف را در مقابل سیل تضمین می‌کرد.

اگرچه بسیاری از مقامات رسمی ای بادان بر این باور بودند که برای کاهش خطرات ناشی از سیل لازم است از واکنش‌های سنتی نیز بهره گرفت، با این حال استفاده از تکنولوژی می‌توانست آگاهی دولت نیجریه را در استفاده از روش‌هایی با کمترین انتشار کربن در پیشبرد اهداف خود برای مقاوم‌سازی ای بادان در مقابل سیل یاری کند.

کد خبر 449242

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر مقاوم به سیل راهکارهای مقابله با سیل مقابله با سیل شهرهای جهان سیل خسارت های ناشی از سیل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دولت نیجریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۹۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند

به گزارش "ورزش سه"، خبر مسلمان شدن ژوزه مورایس یکی از مهم‌ترین اخبار چند روز اخیر فوتبال ایران بوده و این اتفاق که باعث شده مورایس از آیین مسیحت به دین اسلام و مذهب شیعه روی آورد، یک اتفاق خاص برای اهالی فوتبال است. این خبر در نشست مطبوعاتی سپاهان و پس از پیروزی مقابل استقلال ملاثانی اعلام شد. او که گفته می‌شود به زودی با یک زن مسلمان ایرانی پیوند ازدواج خواهد بست، یکی از ده‌ها ستاره و چهره نامدار فوتبال است که دین اسلام را برای ادامه زندگی برگزیده است. با این حال این تصمیم، در گذشته ورزش ایران نیز رخ داده بود و ورزشکاران خارجی زیادی در ایران، به دین اسلام روی آوردند.

عرفان اولروم
دنی اولروم یکی از چهره‌های سرشناس ورزش ایران است که سال‌هاست به دین اسلام مشرف شده است. او ملیتی نیجریه‌ای دارد اما از روزی که در سفارت کشورش در ایران همسرش را دید تصمیم گرفت تا تغییرات ابتدایی را در زندگی‌اش شکل دهد. اولروم که پیش از روی آوردن به اسلام یک مسیحی کاتولیک بود پیش از آمدنش به ایران سودای مسلمان شدن در سر داشت که ازدواج با همسر ایرانی این فرصت را به بهترین نحو برای او فراهم کرد: «در نیجریه مسلمانان زیادی وجود دارند و شاید بتوان ادعا کرد که اکثر نیجریه‌ای‌ها مسلمان هستند. تحقیقات زیادی درباره اسلام انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که تنها در اسلام می‌توانم گمشده خود را پیدا کنم، مدت‌ها بود که در دل مسلمان شده بودم اما ازدواج بهانه‌ای شد تا به این تصمیم خود جامع عمل بپوشانم.» همسر دنی اولروم که پس از مسلمان شدن نام عرفان را برای او انتخاب کرد، کارمند رسمی سفارت نیجریه بود.

او درباره زیارت حرم امام رضا علیه السلام نیز، مدتی قبل مصاحبه کرده بود و گفت: 
امام رضا (ع) شخصیت بزرگ و بی‌نظیری است. ارادت خاصی به‌ ایشان دارم و شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیتم در راه آقای گلی لطف‌ ایشان بود اما، متأسفانه آن زمان امکان زیارت حرم امام رضا (ع) را نداشتم چرا که مردم به سمتم هجوم می‌آوردند و نمی‌توانستم به درستی و در آرامش آداب زیارت را به جای بیاورم.

لیلا رجبی
او سال‌ها با نام لیلا رجبی و با پرچم ایران در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کرد. ایلوشنکو بعد از ازدواج با پیمان رجبی (که او هم دونده و در حال حاضر مربی پرورش اندام است) و مشرف‌شدن به دین اسلام، یکی از ورزشکارانی است که سال‌ها با نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کرد.

لیلا و همسرش از طریق یکی از دوستان‌ که در بلاروس زندگی می‌کند با هم آشنا شدند. طبق گفته‌های پیمان، فاصله آشنایی آنها تا ازدواجشان 2 سال طول کشید تا در این 2 سال لیلا فرصت داشته باشد که درباره دین اسلام و کشور ایران تحقیق کند. اینترنت و کتاب‌هایی درباره دین اسلام، خواندن قرآن به زبان روسی و در آخر موافقت خانواده‌ها باعث شد تا ورزشکاری دیگر به جمعیت مسلمانان اضافه شود. لیلا که اسمش را خودش از طریق یک سایت ایرانی پیدا کرده است در حضور امام جمعه بوشهر شهادتین را گفت.

احمد مارکوس
این‌بار این بسکتبالیست فرانسوی بود که با حضور در بیت آیت‌الله علوی گرگانی مسلمان شد و این اتفاق برای او بسیار خوشایند بود. احمد پس از مسلمان شدن گفت: برخورد و محبت مردم ایران باعث شد تا درباره دین اسلام تحقیق و مطالعه کرده و مسلمان شوم. از هنگامی که وارد ایران شدم و به تیم راه و ترابری پیوستم، برایم جالب بود تا در مورد دین اسلام و پیامبر اسلام بدانم. به همین دلیل از مسئولان خواستم کتاب‌هایی که در این باره به زبان فرانسوی ترجمه شده، برایم تهیه کنند و آنها نیز بسیار زود این کار را انجام دادند. پیش از حضور در ایران تصور دیگری از این کشور داشتم، اما با حضور در ایران و شهر قم فهمیدم که تمامی آن‌ها اشتباه بوده است. هنگامی که کتاب‌های دین اسلام را مطالعه کردم، نام احمد چندین بار در آنها ذکر شده بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا این اسم را برای خود انتخاب کنم.

ژوزف سرجیو سیلوا دوس سانتوز (سجاد)
او مربی برزیلی بدنساز تیم صنعت نفت آبادان بود که در مراسمی روحانی، در حوزه علمیه آبادان با ادای شهادتین، مسلمان شد و به مومنین شیعه علی‌ابن‌ابیطالب پیوست. مربی برزیلی بدنساز تیم صنعت نفت نام سجاد را نیز به جای ژوزف برای خودش انتخاب کرد: «آشنایی من با اسلام با ایرانیان مسلمان در برزیل آغاز شد و در ایران این فضا برایم بیشتر هموار شد تا با اسلام آشنا شوم.» او همچنین می‌گوید خانواده‌اش نیز به اسلام علاقه دارند.

دیگر خبرها

  • چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟