Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@02:18:49 GMT

موقعیت پرسپولیس: پیچیده و خطرناک

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۰۵۴۴۹

 به گزارش جام نیوز، در پرونده پرسپولیس و برانکو ایوانکوویچ، یک نکته مثل چراغ خطر پیش چشم فوتبال ایران روشن و خاموش می‌شود: باید مسیر را تغییر داد، باید راه دیگری رفت. فوتبال ایران متأثر از تحمیل وضعیت اقتصادی رایج و موضوعات مربوط به معاملات بانکی ایران به روزهای پیچیده و دشواری رسیده است اما حتی بدون این فشارهای غیرورزشی بر وضعیت اقتصادی باشگاه‌ها، کار باشگاه‌داری در ایران با روش‌های مرسوم به همین نقطه می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پرسپولیس در میان انبوهی از مشکلات اقتصادی از این منظر مهم‌ترین مثال برای بحث است که ۴ فصل پی در پی قهرمان لیگ برتر ایران شده، در این سال‌ها ۲ بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافته اما در پرداخت دستمزد موفق‌ترین سرمربی تاریخ خود ناتوان است. این نه فقط نشانه بحران‌های مالی فراگیر بلکه نشان سوءمدیریت فراگیر و تصمیماتی است که در اتخاذ آنها آینده همیشه بی‌معنا بوده و آنچه نگران‌کننده به نظر می‌رسد اینکه نشانی از تغییر رویه دیده نمی‌شود. ماجرا ساده و روشن است. پرسپولیس در تمام سال‌های گذشته بیش از ظرفیت واقعی اقتصادی خود هزینه کرده است، بیش از امکان و فرصت و خلاقیت اقتصادی‌اش بدهی بجا گذاشته و حتیموفقیت‌هایش نمی‌توانند بحران‌هایش را برطرف کنند. آن روزها که مدیرانی مثل محمد رویانیان و حسین هدایتی فرمان شادباش و ریخت و پاش صادر می‌کردند، می‌دانستند چه آینده‌ای را برای باشگاه‌داری رقم می‌زنند اما جز آن تعریف و تمجیدها و هورا و ماشاءالله موضوع دیگری برای آنها اهمیت نداشت.

 

 مالک پرسپولیس اما وزارت ورزش و جوانان است که همواره فرصت را برای این سیاق مدیریت در این باشگاه فراهم کرده است. یک مثال ساده قضیه را روشن‌تر می‌کند. اگر پرسپولیس خود به فیرپلی مالی متعهد بود، امروز چه موقعیتی داشت؟ آیا باز هم این حجم از بحران‌های مالی بر سرش آوار می‌شد؟

 

فوتبال ایران عادت کرده است که بیشتر از توان اقتصادی‌اش هزینه بتراشد. این عادت حالا که وضعیت اقتصادی نابسامان است و تحریم‌های بانکی شدت گرفته، بیشتر خود را و عواقب خود را نشان می‌دهد اما جریان تازه‌ای نیست و فقط برای کسانی تازگی دارد که می‌خواهند همه چیز را در یک پرونده و یک ماجرا بررسی کنند. این بحران فراگیرتر از یک پرونده در فیفاست و سال‌های سال گریبان باشگاه‌های ایرانی را گرفته است.ظاهر ماجرا این است که با پول‌های بادآورده از منابع نامشخص، با درآمدزایی به روش‌های دور از شأن و اینستاگرامی و با اپلیکیشن‌ها و پول‌های اپراتورهای تلفن همراه، باشگاه‌ها از رقم‌های بزرگ حرف می‌زنند و صد میلیارد ساده به زبان‌شان می‌آید اما واقعیت این است که فوتبال در ایران بیش از ظرفیت‌های واقعی‌اش گران شده و دیگر قابل کنترل نیست. باشگاه‌ها به قراردادهای ۱۰ - ۱۵ میلیاردی با بازیکنان تن می‌دهند و معلوم است چه جریانی حامی این افزایش خانمانسوز قیمت‌هاست.

 

گریز از این وضعیت آسان نیست، چون آشفتگی اقتصادی فرصت اصلاح شرایط و تصمیمات بهتر را از بین می‌برد و همه خیال می‌کنند امروز باید از یک راه معجزه‌آسایی فلان پرونده را ببندند اما همین پرسپولیس از پرونده برانکو ایوانکوویچ که گذر کند، با پرونده گابریل کالدرون مواجه است و استقلال اگر از پرونده وینفرد شفر عبور کند با پرونده آندره‌آ استراماچونی مواجه خواهد شد.صدا و تصویر و تصمیم و تدبیری که از مدیریت ورزش در ایران می‌شنویم و می‌بینیم و می‌فهمیم، چیزی نیست که خبر خوشی از آینده بدهد. پرسپولیس چه از پرونده برانکو سالم گذر کند و چه با محرومیت‌های بیشتر مواجه شود، قرار نیست در مسیر خود تغییری ایجاد کند.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نیوز بازیکن برانکو پرسپولیس جام گزارش فوتبال جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۵۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • شرایط پیچیده سردار آزمون در رم | ستاره ایرانی را نه رم می‌خواهد، نه لورکوزن!
  • وضعیت خطرناک روستای زرانگوش بدره بر اثر سیلاب
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • جنگ کریدورها، موقعیت و فرصت ویژه ایران
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • شکایت پرسپولیس از آلومینیوم رد شد
  • کرمانی‌مقدم: بازی پرسپولیس و سپاهان خسته‌کننده و بی‌روح بود
  • سرپرست فولاد: ویسی از نبردن فولاد عصبانی بود/ نظارت بیشتر مانع از تضییع حق تیمی می‌شود