Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز،گلایه از نبود بودجه و حمایت نکردن مسئولان دانشگاهی و وزارت علوم تقریبا جزء ثابت تمام گلایه‌های دانشجویان فعال در حوزه نشریات است. از زمان شیوع ویروس کرونا، نشریات دانشگاهی تنها به صورت الکترونیکی منتشر شده و از پرداخت هزینه‌های چاپ و کاغذ معاف شده‌اند. البته این موضوع نیز دستمایه معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها شده تا همین بودجه اندک نشریات را نیز پرداخت نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از سوی دیگر برخی فعالان دانشجویی خواستار گسترش توزیع نشریات دانشجویی به خارج از دانشگاه‌ها هستند و برای این کار وزارت ارشاد باید مجوزهای لازم را صادر کند.

مهدی خطیب دماوندی در گفت‌وگو با ایسکانیوز با اشاره به بودجه نشریات دانشجویی بیان کرد: هزینه‌های نشریات دانشجویی معمولا در 2 حوزه کاغذ و چاپ و صفحه‌آرایی صرف می‌شود.

وی ادامه داد: نشریات  دانشجویی با مجوز معاونت فرهنگی معمولا در انتشارات خود دانشگاه‌ها چاپ می‌شوند.

عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه هزینه‌ اصلی نشریات دانشجویی برای صفحه‌آرایی و طراحی نشریات است، گفت: دانشجویان معمولا تولید محتوا در نشریات را به صورت انگیزشی انجام می‌دهند؛ اما فردی که صفحه آرایی را انجام ‌می‌دهد الزاما دانشجو  نیست و توقع دریافت دستمزد را دارد.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور بیان کرد: در حال حاضر ارتباط  دانشجویان با دانشگاه در ایام کرونا به حداقل رسیده در نتیجه همان اندک کمک‌های مالی دانشگاه برای تامین کاغذ و چاپ نیز از بین رفته است.

به گفته دماوندی؛ معاون فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی قبل از کرونا نیز بودجه نشریات را به درستی پرداخت نمی‌کرد و اکنون به بهانه الکترونیکی بودن انتشار نشریات، هزینه‌ای برای صفحه آرایی و طراحی نشریات را پرداخت نمی‌کند.

این دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه تامین بودجه نشریات دانشجویی باید ریشه‌ای حل شود، گفت: بین وزارت علوم، تحقیات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تفاهم نامه‌ای منعقد شود تا حمایت از نشریات دانشجویی بیشتر شود.

وی ادامه داد: نشریات دانشجویی نمونه کوچکی از رسانه‌های مکتوب در کشور و با جامعه مخاطب دانشگاهی هستند.

دماوندی با بیان اینکه نشریات دانشجویی کارکردی مانند روزنامه و نشریات علمی دارند؛ گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نشریات دانشجویی  را ذیل مطبوعات قرار دهد و نشریات دانشگاهی مورد حمایت وزارت علوم و وزارت ارشاد قرار بگیرند.

 عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: نشریات دانشجویی همانند سایر مطبوعات باید رایانه یا سهمیه‌ای برای کاغذ و چاپ از وزارت ارشاد دریافت کنند.

وی  مطرح کرد: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز می‌توانند حمایت معنوی از نشریات دانشجویی داشته باشند. به عنوان مثال به نشریات دانشجویی اجازه توزیع بین نمازگزاران در روزهای جمعه یا مساجد داده شود.

به گفته دماوندی؛ توزیع هر گونه روزنامه و نشریه در مکان‌های عمومی مشروط به کسب اجازه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این وزارتخانه باید مجوز توزیع نشریات دانشجویی را صادر کند تا دیگر محل توزیع  این نشریات صرفا دانشگاه نباشد.

این فعال دانشجویی حوزه نشریات یادآور شد: اگر گستره  توزیع نشریات دانشجویی وسعت یابد و تنها به دانشگاه محدود نشود، فعالان دانشجویی حوزه نشریات ترغیب خواهند شد تا محتوای بیشتر و بهتری  تولید کنند. همچنین جریان‌سازی و تاثیرگذاری نشریات دانشجویی را چند برابر می‌کند.

وی با بیان اینکه چاپ و توزیع کاغذی نشریات دانشجویی هم سود و هم زیان دارد، گفت: چاپ نشریات به صورت کاغذی هزینه‌هایی را به همراه دارد و گاهی به دلیل خوانده نشدن اصراف صورت می‌گیرد؛ اما در نهایت مکتوب بودن نشریات حس کتاب خوانی را بین دانشجویان ایجاد می‌کند.

دماوندی در تکمیل سخنان خود گفت: توزیع نشریات دانشگاهی به صورت الکترونیکی کم هزینه‌تر است و برای تمامی دانشجویان در دسترس خواهد بود.

این دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش میزان استقبال جامعه دانشگاهی از نشریات دانشجویی به ایام کرونا مرتبط نبوده و کاهش کیفیت محتوایی و ظاهری نشریات در چند سال اخیر یکی از عوال تاثیر گذار در کاهش این استقبال بوده است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1073022 برچسب‌ها نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا کرونا کرونا نشریات دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانشگاه شهید بهشتی نشریات دانشجویی نشریات دانشگاه توزیع نشریات وزارت ارشاد صفحه آرایی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۹۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند

وزیر علوم گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال‌های اخیر در دانشگاه‌ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین باشد و به اقتدار ملی منجر شود و اخبار این تولیدات علمی زمانی به خوبی منتقل می‌شود که رسانه‌های بومی و دانشجویی به آن بپردازند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی زلفی‌گل همزمان با برگزاری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی تیتر 13 که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مشهد، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌کند، بنابراین نشریات دانشجویی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وی افزود: رونق نشریات دانشجویی در سال های اخیر و توجه آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی ماست.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست و این درحالی است که دانشگاه ها به دلیل داشتن مجموعه های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند.

زلفی‌گل گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال های اخیر در دانشگاه ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی منجر شود.

وی عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی، می‌توان جهش نوینی در تولید آثار رسانه ای دانشجویی با رویکرد حل مسئله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن منتشر کرد .

 وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی انجام می‌شود که رسانه و نشریات با ظرفیت بومی به آن بپردازند.

وی گفت: رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • زلفی گل به «تیتر ۱۳» نیامد/ بی‌نظمی در روند جشنواره حاصل شتابزدگی وزارت علوم
  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی اعلام شدند
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است