Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه المنار، نخست وزیر سابق لبنان، ابتکار عمل پیشنهاد شده از سوی دولت فرانسه را آخرین و تنها فرصت برای جلوگیری از فروپاشی این کشور دانست.

سعد حریری پس از دیدار با میشل عون، رئیس جمهور لبنان در کاخ بعبدا بیروت، ضمن تاکید بر راهکار پیشنهادی از سوی دولت فرانسه گفت: ما زمانی برای هدر دادن در مباحثات سیاسی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواضع من با رئیس جمهور عون مطابقت دارد.

نخست وزیر سابق لبنان افزود: تیمی را برای دیدار با فراکسیون‌های پارلمانی خواهم فرستاد تا از تعهد آن‌ها به مفاد ابتکار عمل فرانسه اطمینان حاصل شود.

حمایت الحریری از ابتکار عمل دولت فرانسه در حالی عنوان می‌شود، که پیشتر منابع آگاه از توافق پنهانی رئیس جمهور فرانسه و ولیعهد عربستان در خصوص حل بحران فعلی لبنان از طریق سعدالحریری پرده برداشتند. منابع مطلع اعلام کردند امانوئل مکرون و محمد بن سلمان طی تماسی تلفنی به توافق نظر رسیدند که نخست وزیر سابق لبنان می‌تواند مسیری برای حل بحران نوظهور این کشور باشد.

بر اساس افشای منابع آگاه، نام سعد الحریری به عنوان نقطه اجماع نظر مکرون و بن سلمان مطرح شد. توافق مکرون و بن سلمان در این خصوص را می‌توان تلاش آن‌ها برای بازگرداندن الحریری به قدرت تعبیر کرد.

در حالی که پس از کناره گیری «مصطفی ادیب» از مأموریت تشکیل کابینه جدید لبنان، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر بازگشت سعد حریری به سمت نخست‌وزیری لبنان مطرح شد، حریری پیش‌تر اعلام کرده بود که برای پست نخست وزیری لبنان نامزد نمی‌شود و گزینه‌ای را به این منظور پیشنهاد نخواهد کرد.

رئیس جمهور فرانسه در معرکه بحران سیاسی لبنان با نادیده انگاشتن بحران سیاسی در کشور خود، مدتی است به مداخله در امور داخلی لبنان مشغول است و برای حل بحران این کشور راهکار ارائه می‌دهد. نخست وزیر پیشین لبنان و رئیس جریان المستقبل به دلیل ناکارآمدی در زمینه اجرای اصلاحات و پس از اعتراضات گسترده مردم این کشور استعفا کرد.

پس از انفجار مهیب در بندر بیروت، لبنان وارد یک بحران تازه سیاسی شده است. حسان دیاب که تنها پنچ ماه امور لبنان را در دست داشت، تحت فشار سیاسی مجبور به استعفا شد. مصطفی ادیب هم که مامور به تشکیل کابینه شده بود، از پس انجام این ماموریت بر نیامد و او هم استعفا کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میشل عون بحران لبنان سعد حریری رئیس جمهور ابتکار عمل نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۲۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی روز دوشنبه در پایتخت عربستان دیدار کردند تا درباره چگونگی تلاش برای پیشبرد راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین گفتگو کنند.

به گزارش یورونیوز، اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، یکی از برگزارکنندگان این نشست، به خبرنگاران گفت: «اگر ما بخواهیم راه حل دو دولتی را به جلو ببریم، از سوی طرفین درگیر این اتفاق نمی‌افتد. گمان نمی‌کنم که اسرائیل در این مرحله آماده مذاکره باشد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده آماده باشد تا رهبری لازم برای این کار را به عهده بگیرد. بنابراین من فکر می‌کنم رهبری عربی-اروپایی بهترین چیزی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.»

این نشست در حاشیه نشست دو روزه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد که موضوع آن عمدتاً به جنگ در نوار غزه اختصاص داشت.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست مجمع گفت که گام‌های ملموس و برگشت‌ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «جزء ضروری» هر توافقی برای آتش‌بس پایدار خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان دیرینه تشکیل کشور فلسطین است.

شاهزاده فیصل در آغاز نشست اروپایی و عربی که وزیر امور خارجه ترکیه نیز در آن حضور داشت، گفت: «ادامه رد راه حل دو کشور به طور اجتناب ناپذیری امنیت و ثبات منطقه را تضعیف خواهد کرد.»

اوایل روز دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که او رهبران عرب را تشویق می‌کند تا پیشنهاد خود را برای راه‌حل دو دولتی ارائه کرده و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهد که رهبران عرب را برای ارائه آن به بروکسل دعوت کنند.

او گفت: «تنها امید من، اراده قوی من، این است که باور کنم چنانچه اعراب پیشنهادی را روی میز بگذارند، اروپایی‌ها هم قاعدتا باید به فکر غلبه بر اختلافات بین خودشان بیفتند، زیرا بر کسی پوشیده نیست که اروپایی‌ها به شدت دچار اختلاف شده‌اند. من به کشورهای عضو پیشنهاد خواهم کرد که از اعراب دعوت کنند تا به بروکسل بیایند و طرح خود را با ما در میان بگذارند، زیرا ما باید سعی کنیم رویکردهای خود را کنار هم بگذاریم.»

وی همچنین گفت که انتظار دارد چندین کشور اروپایی از جمله اسپانیا، ایرلند، بلژیک، اسلوونی و مالت، ظرف یک ماه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفت استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه که برای آخرین گفتگوها درباره جنگ غزه به ریاض رفته است، به همتایان خود چنین یادآوری کرده: «مسئله به رسمیت شناختن (کشور فلسطینی) برای فرانسه تابو نیست، اما باید در یک راهبرد جهانی برای راه حل سیاسی دو کشور در نظر گرفت که برای هر دو طرف مفید باشد.»

دیگر خبرها

  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • ابتکار عمل یزدی‌ها برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تقدیر شد
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • ‌بری: طرح پیشنهادی فرانسه را دریافت نکرده‌ایم/ نبرد ما تا توقف جنگ در غزه ادامه می‌یابد
  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • نبیه بری: منتظر دریافت پیشنهاد فرانسه درخصوص کاهش تنش هستیم