Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل و به نقل از خانه ملت، در نشست علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بزرگان عشایر شاهسون اردبیل به منظور حل و فصل مشکلات آن‌ها پیرامون تغییر کاربری اراضی اطراف سد خداآفرین از دیمی به آبی، اعطای تسهیلات ویژه به عشایر تصویب شد.

نیکزاد با اشاره به مصوبات این نشست اظهار کرد: مقرر شد شورای هیأت ۷ نفره استان اردبیل تشکیل جلسه داده و امکان افزایش سطح واگذاری (عرف هر خانوار) را بررسی و نتیجه را اعلام کند؛ این واگذاری صرفاً برای افرادی است که دارای پروانه چرای دام بوده و مشمول طرح مرتع‌داری قرار دارند و بنابراین استانداری اردبیل در این زمینه از سوی سازمان امور اراضی از اختیار لازم برای تصمیم‌گیری برخوردار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخفیف در هزینه انشعاب آب

وی افزود: قرارداد اجاره این اراضی به صورت ۱۰ ساله و با مبلغ مقطوع ثابت در ابتدای قرارداد خواهد بود و در صورت فوت مستأجر، بهره‌برداری از این اراضی جهت انتفاع از اراضی در اختیار وراث خواهد بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین هزینه انشعاب آب که مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال برای هر هکتار است، برای عشایر با ۷۰ درصد تخفیف در نظر گرفته می‌شود و ۳۰ درصد باقی‌مانده به صورت اقساط ۱۵ ساله بدون سود پرداخت خواهد شد، ضمن این‌که سازمان امور عشایری نیز نسبت به تأمین آب شرب عشایر باید اقدام لازم را انجام دهد.

اعطای زمین بدون استثناء

نیکزاد بیان کرد: آب لازم برای ۱۰۰ درصد کشت اول و ۲۰ درصد کشت دوم در اختیار عشایر قرار می‌گیرد و نگهداری تأسیسات آب که توسط وزارت نیرو احداث شده است، بر عهده این وزارتخانه است؛ همچنین اراضی باقی‌مانده از پایاب سد خداآفرین که امکان تأمین آب و آبی شدن عرصه ندارند کما فی‌السابق به‌صورت مرتع و منابع ملی در اختیار بهره برداران ذی‌حق قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: کمیته پالایش استان اردبیل به صاحبان پروانه چرای دام و طرح مرتع‌داری بدون اعمال استثناء کارمند بودن، زمین داده و تشخیص افراد واجد شرایط در این زمینه با این کمیته خواهد بود.

کلمه عشایر همراه با نام روستا و مناطق محروم در قوانین ذکر شود

در ابتدای این نشست یکی از بزرگان عشایر شاهسون به نمایندگی از طرف سایرین به اعطای سند یا اجاره به شرط تملیک برای این اراضی، تغییر عرف محل از ۶ هکتار بر مبنای قانون و متناسب با تورم کنونی، تعیین تکلیف فرزندان تحصیل‌کرده عشایر برای بهره‌مندی از اراضی در اختیار آن‌ها بعد از فوت پدر، ضرورت بهره‌مندی فرزندان دختر از این اراضی به عنوان ارثیه، تعیین تکلیف دام عشایر و اراضی در داخل هر تعاونی و نگهداری ادوات و سیستم‌های آبیاری و اختصاص آب به هر تعاونی برای یک تا ۲ بار کشت به عنوان مطالبات این قشر یاد کرد.

همچنین عشایر حاضر در این نشست از نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خواستند تا بعد از این، کلمه عشایر در کنار تمام مواد قوانین مصوب که در آن‌ها نام روستا و مناطق محروم ذکر شد، لحاظ شود تا آن‌ها بتوانند از امتیازات این بخش نیز بهره‌مند شوند که با موافقت نیکزاد روبه‌رو شد.

گفتنی است؛ در این نشست مسؤولان مربوطه اعم از قاسم تقی‌زاده خامسی معاون وزیر نیرو، علیرضا اورنگی رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل و مسؤولانی از سازمان امور اراضی، سازمان جنگل‌ها و مراتع طبیعی، سازمان امور عشایری، استانداری اردبیل حضور داشتند.

- انتهای پیام/۳۴۶۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی نیکزاد عشایر عشایر شاهسون پایاب سد خداآفرین نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مجلس مجلس یازدهم اردبیل سازمان امور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۹۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود

وزیر کشور با اشاره به مصوبه امروز هیئت دولت برای تخصیص یک هزار و پانصد مییارد تومان اعتبار ویژه به صورت فوق العاده برای جبران خسارات ناشی از سیل و اقدامات فوری  برای حل مشکلات استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار قدس آنلاین گفت: البته ممکن است بیش از این اعتبار نیاز باشد که در وقت خودش با بررسی های مجدد  دولت آنرا تکمیل خواهد کرد.

وی در خصوص امکان اعطای کمک بلاعوض دولت و تسهیلات به سیل زدگان هم  با تأکید بر اینکه بخشی از کمک های دولت به صورت کمک های بلا عوض می تواند ارائه شود و بخشی از طرق تسهیلات بانکی، اظهار داشت: این روال جاری در همه موارد مشابه است و کا هم شروع شده و آقای استاندار به شدت  پیگیر این مسئله هستند.

وی در پاسخ به این سوال که فصل ساخت و ساز و بازسازی خانه های آسیب دیده کوتاه است و چه زمانی مردم استان می توانند به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند هم تصریح کرد:  روند اجرایی کار به سرعت شروع شده و  شاید در همین چند روز اینده این مهم اتفاق بیفتد.

پاکستان با ما در امر مبارزه با تروریسم هم نظر است

وزیر کشور  در پاسخ به سوال دیگری در مرود روند اجرای برنامه انسداد مرزهای شرقی کشور هم با اشاره به اینکه انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است، گفت: اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

احمد وحیدی درباره امکان تعقیب تروریست ها و اشرار در داخل خاک پاکستان پس از سفر رئیس جمهور و مذاکرات با مقامات پاکستانی هم گفت: مقامات پاکستانی کاملا اظهار آمادگی کردند که با هماهنگی هم اقداماتی هم انجام دهیم. الان بحث ادامه عملیات مطرح نیست؛ موضوع مهم این است که آنها هم کاملا با جمهوری اسلامی ایران در موضوع مبارزه با تروریسم هم‌نظر هستند. بعد از سفر رئیس جمهور گام‌های خوبی برداشته می‌شود.

قرارداد شهردای تهران با چینی‌ها یک حرکت خوب بود

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مسائل نقدها و شائبه‌هایی که در مورد قرارداد کلان شهرداری تهران با چین برای خرید اتوبوس و مینی بوس و وسائط حمل و نقل شهری منعقد شده و اینکه ذیل نظارت این وزارتخانه انجام شده؟ با تأکید بر اینکه طبعا این قرارداد با نظارت ما بوده، گفت: بالاخره شهرداری تهران یک کار خوب را با هدف نوسازی ناوگان انجام داده و آنرا در دو سطح مترو و خودروهای حمل و نقل عمومی اقدامی خوبی می‌دانیم. البته توضیح داده‌ایم که اولویت ما نخست حمایت از تولید داخل است و به هر میزان که در داخل تولید داشته باشیم  اولویت با خرید از آنجاست و  مابقی نیاز را باید با خرید از خارج برطرف کنیم وحیدی استفاده و  خودورهای برقی را یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و مل به تعهدات قانون هودای پاک عنوان کرد و و در مورد نقدهایی که به اهلیت شرکت چینی در این قرارداد مطرح شده، گفت: تشخیص اهلیت روش و قانون دارد و  قانون تعیین می کند که چطور این شرکتها انتخاب شوند.

همه از اجرای طرح نور رضایت دارند

وحیدی درباره آخرین وضعیت اجرای رح نور هم با بیان اینکه طرح نور بر اساس تکالیف قانونی است که فراجا به عنوان ضابط قوه قضائیه انجام می‌دهد، گفت: دستگاه‌های دیگر هم طبق قانون مسئولیت‌هایی دارند و باید به آن عمل کنند  و تا از ناهنجاریهایی که می‌خواهند به جامعه ما تحمیل کنند جلوگیری شود و الحمدلله تا کنون نیز هم مجلس هم قوه قضائیه و هم  دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از اجرای این قانون ابراز رضایت کرده‌اند.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • نگرانی گزارشگر سازمان ملل درباره تعلیق دانشجویان معترض در آمریکا
  • اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بیماران خاص و صعب العلاج
  • افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟
  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه