Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد درویش گفت: زمانی که حیوانات مسن تر شکار شوند قسمتی از منابع غذایی گونه هایی از حیوانات از بین می رود و این حیوانات در راستای پیدا کردن غذا به سکونتگاه های شهری و جاده ها نزدیک می شوند و این نزدیک شدن برای آن ها خطراتی دارد و گونه های جانوری را در معرض خطر قرار می دهد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ شکار حیوانات یکی از چالش های موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مراجعه به متون تاریخی مشاهده می شود که در برهه ای از زمان حتی به عنوان فرهنگ در کشور وجود داشته اما در برهه ای از زمان و در مدت نیم قرن گذشته، درصد قابل توجهی از گونه های وحشی کشور از بین رفته اند و همین اتفاق است که شکار هیچ یک از گونه ها را توجیه نمی کند و حتی اثرات سو بر زیست بوم کشور گذارد.

نزدیک شدن حیوانات وحشی به شهرها

محمد درویش، متخصص سرشناس محیط زیست در این خصوص به خبرنگار محیط زیست برنا گفت: زمانی که حیوانات مسن تر شکار شوند قسمتی از منابع غذایی گونه هایی از حیوانات از بین می رود و این حیوانات در راستای پیدا کردن غذا به سکونتگاه های شهری و جاده ها نزدیک می شوند و این نزدیک شدن برای آن ها خطراتی دارد و گونه های جانوری را در معرض خطر قرار می دهد.

او افزود: به همین علت توصیه نمی شود که حیوانات مسن تر شکار شوند و آن ها را از محیط زیست حذف کنند. در مجموع خسارت های زیست محیطی این قبیل شکارها به مراتب بیشتر از دلارهایی است که با مجوز شکار حاصل می شود.

به گفته درویش سازمان حفاظت محیط زیست همواره مخالف این عمل بوده است اما در سال های اخیر این سیاست تغییر کرده است.

شکار حیوانات بالای 9 سال به هیچ وجه توصیه نمی شود

این متخصص حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: امروزه برخی افراد، امور را در دست گرفته اند که خود طرفدار شکار هستند و مشاور آن ها نیز از شکارچیان باسابقه است.

درویش ادامه داد: باید دقت کرد که شکار حیوانات بالای 9 سال به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا این حیوانات بعد از این سن سرعت کمتری دارند و عملا منبع تغذیه حیوانات وحشی هستند. زمانی که شنیده می شود گرگ ها به روستاها حمله کرده اند به این علت است که منابع غذایی را از آن ها گرفته ایم و آن ها مجبور هستند به گله ها شبیخون زنند.

او با اشاره به چرایی صدور مجوز شکار بیان کرد: کمبود منابع مالی محیط زیست به قدری است که با صدور این مجوزهای شکار جبران نمی شود. این یک اعتیاد است که برخی از مدیران دارند و خود را به جای محیط بان، شکاربان می دانند. همین مدیران هستند که عنوان می کنند در کشور 200 هزار فرصت شکار وجود دارد و تمامی جانوران را به جای گنجینه های کشور، یک فرصت برای شکار می بیند.

 

این متخصص سرشناس محیط زیست افزود: بسیاری از کشورها برای شکار چارچوب هایی ترسیم کرده و در محل هایی خاص محیط هایی تفریحی ایجاد می کنند تا افراد بتوانند در آن محل ها اقدام به شکار کنند و از آن ها نیز هزینه هایی دریافت می کنند.

درویش تصریح کرد: طرفداران حقوق حیوانات این را یک کار ضد اخلاقی می دانند و به شدت با آن درگیر هستند. واقعیت این است، اگر هیچ راه دیگری برای کنترل جمعیت وحوش در زیستگاه ها وجود نداشته باشد و جمعیت زیستگاه متناسب با آن نباشد و وحوش با کمبود غذا مواجه شوند، چاره ای جز حذف فیزیکی نیست و این نیز در مواردی است که امکان انتقال جانوران وجود نداشته باشد.

وجود 200 هزار وحوش در کشور/ از بین رفتن 90 درصد وحوش طی 50 سال اخیر

این متخصص حوزه محیط زیست در ادامه گفت: هیچ آماری در کشور وجود ندارد که در مناطق چهارگانه چه تعداد جانور داریم و آیا تعداد آن ها از وسعت موجود بیشتر است یا خیر و محیط زیست نیز در این مورد شفاف صحبت نمی کند.

او افزود: تعداد وحوش در سال 1350 طبق گفته رئیس وقت سازمان محیط زیست 3 میلیون بوده است در حالی که امروز 200 هزار وحوش در کشور وجود دارد و به نحوی 90 درصد این گونه ها در این 50 سال از بین رفته است.

درویش تاکید کرد: یکی از بزرگ ترین امواج انقراض در کشور ما رخ داده است و با وجود اینکه می دانند این میزان تعداد گونه های جانوری کاهش پیدا کرده است اما باز هم مجوز شکار می دهند. این ها مواردی است که همواره در هاله ای از ابهام است و حتی فرایند صدور مجوز شکار نیز مشخص نیست و اعلام نمی شود در کدام مناطق چه تعداد مجوز شکار و بر اساس چه ضوابطی صادر شده است. 

//انتهای پیام: 6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست شکار حیوانات شکار مجوز شکار شکار حیوانات منابع غذایی محیط زیست نزدیک شدن مجوز شکار گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین + ویدیو
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست