Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها خبر کمبود و نایاب شدن بذر گواهی ‎شده گندم موضوعی است که در برخی از نقاط کشور شنیده می شود و با وجود فصل کشت این محصول به تدریج موضوع کمبود بذر گندم در کشور جدی تر می‌شود و کشاورزان را از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی ناراضی کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، با توجه به فصل کشت محصول استراتژیک گندم، کشاورزان مهیای آماده‌ سازی زمین و انجام کشت پاییزه این محصول هستند اما کمبود و نایاب شدن بذر گواهی شده گندم و افزایش قیمت ناگهانی کودهای شیمیایی که تأثیرگذاری زیادی بر کمیت و کیفیت تولید نهایی دارند به بیش از چند برابر رسیده و از طرف دیگر عدم تأمین مناسب و به‌ موقع نهاده‌های تولید، کشاورزان را دچار سردرگمی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر استان کرستان در فصل کشت گندم پاییزه قرار دارد اما متاسفانه بذر گواهی شده این محصول استراتژیک در چهارمین استان تولید کننده گندم کشور نایاب شده و کشاروزان را با مشکل جدی روبرو کرده است و در این زمینه تنها کشاورزان قربانیان و متضرر شدگان این بی مدیریتی و بی مسئولیتی هستند.

با توجه به اینکه امسال استفاده از بذر اصلاح شده و گواهی شده با استقبال چشمگیر کشاورزان همراه است در عین حال برای تهیه بذر اصلاح شده در سال جاری اقدامات لازم انجام شده اما نیاز و درخواست کشاورزان به بذر گواهی شده بیشتر از سنوات گذشته بوده که نیاز است دستگاههای ذیربط پیش بینی حل این مشکلات را از قبل داشته باشند تا امروز کشاورزان در هنگام کاشت این محصول سرگردان نشوند.

احمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به کمبود بذر گواهی شده بیان داشت: استقبال زیاد کشاورزان برای خرید بذر گواهی شده باعث کمبود بذر در شهرستان و حتی استان شده که با پیگیری مقامات ذیربط استان این مشکل رفع و به زودی بذر تامین شده در میان کشاورزان شهرستان دهگلان توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه شهرستان دهگلان قطب تولید و چهارمین تولید کننده این محصول در استان کردستان است، گفت: سال گذشته 4 هزار و 500 تن بذر گندم گواهی شده میان کشاورزان توزیع شده است اما امسال نیاز و درخواست کشاورزان به بذر گواهی شده 6 هزار تن است.

  کشاورزان کردستانی هم ضمن گلایه از بی توجهی وزارت جهاد کشاورزی به این قشر می گویند با توجه به اینکه امسال خرید گندم از کشاورزان به قیمت هر کیلو 2 هزار و 500 تومان خریداری شده و نرخ تعیین شده برای سال آینده 4 هزار تومان تعیین شده که این رقم پایین است و جبران هزینه های تولید را نمی کند و نرخ تعیین شده برای خرید تضمینی گندم به هیچ عنوان راضی کننده نیست.

افزایش قیمت گندم با توجه به وضعیت تورم موجود در کلیه بخش ها به ویژه در بخش کشاورزی به تنهایی نمی تواند برای کشاورزان صرفه اقتصادی ایجاد کند چرا که با توجه به ضعف نظارتی فعلی و به تبع این افزایش قیمت، تورم کلی بخش کشاورزی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

افزایش قیمت و نبود توان خرید کود شیمیایی، نایاب شدن بذر گواهی شده و تورم در بخش کشاورزی، در واقع حمایت از کشاورز و تولید در این بخش نیست و با توجه به اینکه هیچگونه نظارتی بر نرخ نهاده ها، ادوات، ماشین آلات و خدمات در بخش کشاورزی صورت نمی گیرد جای تعجب است که مسئولین بخواهند صرفا با افزایش قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و بخصوص گندم از کشاورز حمایت کنند.

محمد حمیدی یکی از کشاورزان گندمکار شهرستان دهگلان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: متأسفانه کود شیمیایی مورد نیاز به اندازه کافی و به موقع در اختیار کشاورزان قرار نمی گیرد و با توجه به اینکه بخشی از کود مورد نیاز کشاورزی حتما باید در هنگام کشت مورد استفاده قرار گیرد لذا در این خصوص کشاورزان بخصوص دیمکاران با مشکلاتی مواجه هستند.

 احمدی یکی از کشاورزان ساکن شهرستان قروه گفت: امسال قیمت کود و سم بسیار بالا رفته است، هر چند که کودهای شیمیایی یارانه ای در سالهای اخیر به موقع و به اندازه کافی در اختیار کشاورزان قرار نمی گرفت اما در بازار آزاد به وفور یافت می شد.

امسال با توجه به افزایش سرسام آور قیمت کودهای شیمیایی به عنوان اساسی ترین نهاده تولید در بخش کشاورزی، بسیاری از کشاورزان توان خرید و استفاده از این کودها را ندارند که بدون تردید این موضوع بر روی میزان تولید نهایی محصول بخصوص گندم از نظر عملکرد کمی و کیفی تأثیرات منفی خواهد داشت.

با توجه به اینکه حمایت از کشاورزان حمایت از اشتغال در بخش کشاورزی و هم گامی در راستای سلامت مردم می باشد، انتظار کشاورزان این است که اگر قیمت محصولاتشان افزایش چشمگیری نداشته باشد حداقل در زمینه تهیه نهاده های تولید، مثل کود و سم از کشاورز حمایت شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان دهگلان بخش کشاورزی بذر گواهی شده افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم