Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@10:47:11 GMT

توقف شکار قانونی در فصل کرونا

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۴۱۴۷

توقف شکار قانونی در فصل کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری؛ سال گذشته با تأخیر سه‌ماهه، 547مجوز برای شکار آهو، کل، قوچ و گراز صادر شد. اما امسال به گفته شهاب‌الدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست، تکلیف سازمان اول باید در مورد کرونا مشخص شود. او می‌گوید: تاکنون هیچ صحبتی در مورد صدور مجوز نشده و فعلا موضوع متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدور پروانه شکار مستلزم سفر است و لازمه آن همراهی محیط‌بان و افرادی در ادارات کل استان‌ها است. این ممنوعیت برای همه انواع پروانه‌های شکار است و فقط محدود به چهارپایان نمی‌شود. برای شکار پرندگان و آبزیان در همه نقاط کشور نیز افراد باید مجوز دریافت کنند که در شرایط قرمز کرونایی در سراسر کشور، فعلا مجوزی برای شکار صادر نشده است.

شهاب الدین منتظمی، با تأکید بر اینکه صدور هرگونه مجوز تخلف است، در مورد شکار پرندگان مهاجر در شمال کشور می‌گوید: عدم‌صدور مجوز شکار به ادارات استانی ابلاغ شده است و تا تعیین تکلیف این موضوع برقرار خواهد بود. هرگونه شکار بدون مجوز در سراسر کشور نیز تخلف است.

مقدمه صدور مجوز شکار، آمار سرشماری سالانه گونه‌های حیات وحش است. براساس قانون شکار و صید، تنها درصورت رشد جمعیت، برای تعداد بسیار کمی از «جمعیت قابل شکار» مجوز شکار صادر می‌شود. به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش، سازمان حفاظت محیط‌زیست، مناطقی را برای صدور پروانه شکار انتخاب می‌کند که مطمئن است سرریز مازاد آن به مناطق اطراف اتفاق می‌افتد چرا که بخشی از جمعیت حیات‌وحش به‌دلیل کاهش ظرفیت منطقه و افزایش جمعیت گونه‌ها به خارج از منطقه می‌روند. او می‌گوید: شرایط حیات‌وحش خوب است اما به‌علت شیوع ویروس کرونا در برخی از مناطق سرشماری حیات‌وحش انجام نشده است. چون سرشماری نیاز دارد که تعداد زیادی از همکاران در یک منطقه حاضر شوند. این بود که در برخی مناطق سرشماری انجام نشد. اما علت اصلی که تاکنون برای صدور مجوز اقدام نکردیم شیوع ویروس کرونا است.

جریمه  به جای جبران خسارت

شورای‌عالی محیط‌زیست، سال گذشته به‌منظور اصلاح مصوبه ۳۸۰ درباره خسارات ناشی از شکار و صید غیرقانونی توسط متخلفین، جریمه برخی از گونه‌های جانوری را تا ۱۰۰ درصد افزایش داد و برخی گونه‌های جدید را نیز مشمول جریمه کرد. اما میزان شکار غیرمجاز کاهش چشمگیری نداشت. از سوی دیگر، در شکار با مجوز نیز اگر مقررات و دستورالعمل‌های شکار رعایت نشود، برای شکارچی و محیط‌بان جریمه به همراه خواهد داشت. براساس مقررات جدید، فقط گونه نر که بیش از 9سال سن دارد در چهارپایان اجازه شکار شدن دارد. این کار هم باید صرفا با حضور و تشخیص محیط‌بان انجام شود. به گفته شهاب‌الدین منتظمی، سن شکار از 7به 9ساله تغییر یافته و سختگیری سازمان حفاظت محیط‌زیست در مورد شکار بیشتر شده است. محیط‌بانان البته توانایی و مهارت تشخیص کل و قوچ بالای 9سال را دارند، ولی براساس صورتجلسه‌ای که تنظیم می‌شود، درصورت تخلف، هم شکارچی بهای خسارت گونه را پرداخت می‌کند و با محیط‌بان نیز برخورد خواهد شد.

از سوی دیگر، با وجود افزایش مبلغ جریمه‌ها، به‌دلیل تورمی که از سال پیش تاکنون فراگیر شده، به‌نظر نمی‌رسد مبلغ جریمه‌ جدید نیز تأثیری در کاهش جرم داشته باشد. به‌طور مثال، مبلغ جریمه یک قطعه غاز خاکستری پرورشی در بازار بیش از 200هزار تومان است. ولی جریمه صید غیرمجاز گونه مهاجر آن که این روزها در مناطق تالابی کشور یافت می‌شود 150هزار تومان است.

تا‌کنون شیوع کرونا مانع از صدور مجوز برای شکار شده است و آنچنان که ستاد ملی کرونا اعلام کرده است، کشور تا مدت نامعلومی درگیر کرونا است. در این شرایط باید دید آیا بروز کرونا حداقل برای یک سال امنیت نسبی جمعیت حیات‌وحش کشور را تضمین خواهد کرد؟

پربیننده ترین جدایی پسر سفیر ایران در دانمارک از آناشیدحسینی +عکس آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۷/۲۱) جزییات جرایم متخلفان کرونایی مزار استاد شجریان یک روز بعد از خاکسپاری +عکس بامداد ۲۷مهر؛ پایان تحریم تسلیحاتی ایران/ تلاش‌های آمریکا برای ممانعت از فروش نفت ایران بی‌نتیجه است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شکار پرندگان مهاجر شکار شکارچی شکار پرندگان کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت صدور مجوز محیط زیست برای شکار محیط بان حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۴۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳

 در بعضی از قراردادهای اجاره، تخلیه فوری (دستور تخلیه) مشاهده نمی‌شود و مالک بایستی در پایان مدت اجاره، به منظور تخلیه ملک با ارائه دادخواست به شورای حل اختلاف و یا دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کند.

به گزارش اقتصادآنلاین، در رابطه با دستور تخلیه فوری نکته‌ای وجود دارد؛ طبق ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶، چنانچه قراردادهای اجاره‌ای توسط دو نفر شاهد امضا نشده باشند یا قرارداد با قید مدت در دو نسخه تنظیم نشده باشد، شامل تخلیه فوری نمی‌شوند.

به طور کلی حکم تخلیه مستاجر از سه قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ و قانون مدنی تابعیت می‌کند. موجر یا همان صاحب‌خانه در شرایطی می‌تواند از مستاجر خود شکایت کرده و درخواست حکم تخلیه مستاجر را از دادگاه یا شورای حل اختلاف نماید که وی اقدام به پرداخت اجاره بها نکرده باشد.

یکی از مراحل مهم شکایت از مستاجر به‌منظور تخلیه ملک، تنظیم دادخواست در دفاتر خدمات قضایی می‌باشد. پس از اینکه حکم تخلیه مستاجر دریافت شد، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل انجام می‌گیرد.

حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۳

درباره حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۳ باید بگوییم طبق قرارداد اجاره، موجر و مستاجر باید به موضوعات مندرج در قرارداد عمل کند چراکه قانون مدنی طرفین قرارداد را ملزم به اجرای تعهدات خود می‌کند، اما گاهی اوقات ممکن است طرفین تعهداتشان را زیر پا بگذارند… برای دریافت حکم تخلیه مستاجر تهیه مدارک لازم مانند شناسایی و اجاره‌نامه الزامی است پس از تهیه مدارک باید به دفتر قضایی مراجعه و برای صادر شدن حکم تخلیه دادخواستی تنظیم نمود.

مهلت قانونی تخلیه مستاجر

پس از اینکه حکم تخلیه ابلاغ شد، مستاجر تنها سه روز فرصت تخلیه دارد. به بیان دیگر، چنانچه مستاجر پس از پایان مدت قرارداد مشخص شده، ملک مورد نظر را تخلیه نکرد، مالک به همراه مدارک لازم به منظور اخذ حکم تخلیه، به مراجع قانونی مراجعه می‌نماید. در این شرایط مالک می‌تواند مطابق با روال جاری به دو روش حکم تخلیه مستاجر و دستور تخلیه، به تخلیه و پس گرفتن ملک خود اقدام نماید.

در رابطه با مهلت قانونی تخلیه مستاجر، گاهی مشاهده می‌شود که سه روز از ابلاغ حکم تخلیه گذشته اما همچنان اقدامی به‌منظور تخلیه صورت نگرفته است. در چنین مواقعی مامورین اجرا به صورت جبری و با حکم قانونی ملک مورد نظر را تخلیه می‌کنند؛ اما در زمان اخذ حکم تخلیه، شرایط متفاوت می‌شود، یعنی در مرحله اول دادخواست موردبررسی قرار می‌گیرد.

سپس مرجع قضایی به مدت ۲۰ روز به مستاجر مهلت می‌دهد تا ملک مورد نظر را تخلیه کند. چنانجه مستاجر در مدت ۱۰ روزه اعتراض، اقدام به اعتراض نکرد و حکم تائید شود، ملک به‌صورت جبری و با حضور مأموران انتظامی تخلیه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن